מבזקים
אחרי 25 שנה: אברהם פריד חזר להופיע בקריית מלאכי מול יותר מ – 3,000 צופים התהפכות ג'יפ באזור ים המלח: כ-10 נפגעים בתאונת שטח סמוך למצפה יריחו בן 54 נפצע קשה לאחר שרכבו התנגש במעקה בטיחות בכביש 4 לילה באוהלים בלב יבנה: הקמפינג העירוני חוזר לפארק הסנהדרין 500 ניידות בכבישים: המשטרה פותחת מחר במבצע אכיפה ארצי נגד עבירות מסכנות חיים עיריית ירושלים מזהירה: מתחזים שולחים דרישות תשלום מזויפות לתושבים ירושלים הובילה את המו"מ: הסכם שכר חדש לעשרות אלפי עובדי הרשויות המקומיות שלושה תושבי רהט נעצרו ליד גבול ירדן עם כ – 70 ק"ג חשיש בית ספר שז"ר ברחובות מתקדם למיגון: רחוב חיים בר לב ייסגר לצורך הצבת ממ"מ החל ממחר: החניה תבוטל והנסיעה תוגבל ברחוב סוקולוב בחולון שלושה ישראלים חצו את הגבול לסוריה באזור החרמון רצח בניהו רזי בירושלים: מעצרם של ארבעה חשודים הוארך תאונה קטלנית בכביש 4 סמוך ליבנה: הולך רגל כבן 50 נהרג מפגיעת רכב גן יבנה מול הערים הגדולות: כך היא מדורגת בהכנסות מארנונה למ"ר מגלשות ענק ומתחמי מים: ההזדמנות האחרונה ליהנות מספלאש בקריית גת אין צורך לנסוע רחוק: הקרקס שמגיע לקריית אונו עם ערב משפחתי מלא חוויות זה מה שמחכה לכם בחמישי באשדוד: מופע ענק עם מיטב כוכבי המוזיקה בישראל אין לכם תוכניות לחמישי? אלה האירועים שיחכו לכם ברחובות אירוע הקיץ המשפחתי באור יהודה שיכלול הופעה, מתחמי יצירה ורכבת חלומות 8,400 דירות, פארקים וטכנולוגיות חדשות: הרובע שישנה את רחובות יוצא לדרך

ללמד את המוח להגיב אחרת: תקווה חדשה לנפגעי פוסט-טראומה ומלחמה באמצעות נוירופידבק

חודש יוני מצוין כחודש המודעות הבינלאומי להפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), כאשר מחקרים אקדמיים עדכניים ומומחים בתחום בריאות הנפש מציגים פריצת דרך טיפולית המאפשרת לאמן את המוח מחדש, להפחית תסמינים קשים ולהחזיר את השליטה לחיים גם לאחר חוויות מלחמה וטרור קשות.

אירועים טראומטיים הם חלק בלתי נפרד מהחיים של רבים מאיתנו, אך בעוד שרוב האנשים מצליחים עם הזמן לעבד את החוויה ולשוב לשגרה, אצל אחרים הפצע הנפשי נותר פתוח. הפרעת דחק פוסט־טראומטית היא תגובה נפשית ממושכת שעלולה להתפתח בעקבות חשיפה לאירוע מסכן חיים או מטלטל במיוחד, ולהמשיך ללוות את האדם חודשים ואף שנים לאחר מכן. ההפרעה מתבטאת בזיכרונות חודרניים, סיוטים, תחושת דריכות מתמדת והימנעות ממצבים המזכירים את הטראומה – תסמינים שעלולים לפגוע באופן משמעותי בתפקוד, במערכות היחסים ובאיכות החיים הכוללת.

מחקר מקיף שפורסם בכתב העת האקדמי Journal of Counseling & Development מציג תמונה מעודדת במיוחד לגבי יעילות טיפולי נוירופידבק עבור הסובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומטית. מדובר בסקירה שיטתית אשר בחנה שורה של מחקרים קליניים ומצאה כי הטיפול בנוירופידבק הוביל לירידה מובהקת בתסמינים המרכזיים של הטראומה, בהם חרדה, דיכאון, פלאשבקים ועוררות יתר. החוקרים ציינו כי הטיפול לא רק סייע בהפחתת הסימפטומים, אלא גם תרם לשינוי פיזיולוגי חיובי בפעילות המוחית הקשורה לעיבוד פחד, חרדה וזיכרונות טראומטיים. המחקרים שנבחנו כללו אוכלוסיות מגוונות – מלוחמים, נפגעי טרור ועד אזרחים שחוו טראומות אזרחיות, והוכיחו כי ההשפעה החיובית של הנוירופידבק חוצה מגזרים וסוגי טראומה. בישראל, שבה רבים נחשפים למצבי איום מתמשכים, מדובר בבשורה חשובה ומשמעותית במיוחד.

לצד האתגרים שמציבה ההתמודדות היומיומית עם הטראומה, הולכת ומתבססת כיום תחושת תקווה זהירה אך ממשית. ההתקדמות המחקרית והכלים הטיפוליים החדשים מצביעים על כך שגם מצבים מורכבים וכרוניים אינם גזירת גורל, וכי ניתן לשפר את איכות החיים באופן דרמטי. עבור מטופלים רבים, עצם ההבנה שהמוח מסוגל להשתנות מבחינה מבנית ופונקציונלית ושקיימות דרכי טיפול מגוונות ויעילות, פותחת פתח לאפשרות ממשית של הקלה, שליטה מחודשת ואף חזרה הדרגתית לתפקוד מלא ולרווחה נפשית. הטיפול החדשני מוצע בין היתר במרכז מליקוב לנוירולוגיה ורפואה מתקדמת, הממוקם ברחוב הנחושת 3 בתל אביב, אליו ניתן לפנות בטלפון 03-6140614 או דרך אתר האינטרנט הרשמי www.melikov.co.il.

לדברי ד"ר אירנה נתנאל, פסיכותרפיסטית מוסמכת לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי במרכז מליקוב לנוירולוגיה ורפואה מתקדמת, טראומה אינה רק זיכרון אלא שינוי עמוק באופן שבו המוח פועל: "במצבי פוסט-טראומה, מערכות הפחד והדריכות נשארות פעילות גם כשהסכנה כבר חלפה. נוירופידבק מאפשר ללמד את המוח להגיב אחרת. הטיפול, שאינו פולשני, מבוסס על ניטור גלי מוח ומתן משוב בזמן אמת כך שהמטופל לומד בהדרגה לווסת תגובות כמו חרדה, עוררות יתר וזיכרונות חודרניים. היכולת של המוח להשתנות היא הבסיס לתקווה. גם אחרי טראומה קשה, ניתן לבנות דפוסי תגובה חדשים ובריאים יותר".


◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מרק מליקוב

דילוג לתוכן