על רקע המציאות הביטחונית והשיבושים בשגרת הלימודים, עיריית רחובות, באמצעות החברה העירונית, משיקה את תוכנית"Level Up" – תוכנית שנועדה לסייע לתלמידות ולתלמידי כיתות ו׳ להשלים פערים שנוצרו לאורך התקופה, ולהעניק להם מסגרת תומכת ומחזקת לקראת המעבר לחטיבת הביניים.
התוכנית מתמקדת במקצועות הליבה אנגלית ומתמטיקה, ומשלבת בין חיזוק הידע לבין עידוד תחושת הביטחון והמסוגלות האישית. במסגרת התוכנית יתקיימו שני מפגשים שבועיים, כאשר בכל מפגש יילמד מקצוע אחד, אנגלית או מתמטיקה, לסירוגין.
הלמידה תועבר על ידי מורים מקצועיים, בעלי הכשרה וניסיון, מטעם חברת "סמארט", תוך התאמה לצורכי התלמידות והתלמידים וחיזוק היכולות האישיות של כל אחת ואחד.
הלמידה תתקיים בקבוצות קטנות של כ-30-20 תלמידות ותלמידים, כאשר כל קבוצה תלמד במשך שעה וחצי, בין השעות 17:00-13:00. הפעילות תתקיים בבתי הספר היסודיים ברחבי העיר, כאשר מועדי הפעילות קבועים בכל בית ספר אך משתנים בין בתי הספר, והמועדים המדויקים יפורסמו במוסדות החינוך דרך רכזות הצהרונים ומפעיל התוכנית מחברת "סמטארט".
עלות התוכנית, בת 14 המפגשים, מסובסדת ועומדת על 50 ש"ח למפגש. נדגיש כי ההשתתפות בתוכנית מותנית בהרשמה והשתתפות מלאה בכל המפגשים.
מדובר בפיילוט ראשוני שיבחן את המשך פעילות התוכנית גם במהלך חודשי הקיץ.
מנכ״לית החברה העירונית, אפרת צוקרמן: "תלמידי כיתות ו׳ של היום עברו בשש שנות הלימוד שלהם תקופות מורכבות – מקורונה, סגרים ולמידה מרחוק ועד מציאות ביטחונית של אזעקות וריצה למקלטים. זה דור שגדל בצל אתגרים רבים, ויש לכך השפעה גם רגשית וגם לימודית. תוכניתLevel Up נועדה לסייע בהתמודדות עם הפערים שנוצרו. מדובר במהלך משולב שמקנה לתלמידים כלים לימודיים לצד חיזוק רגשי, מצמצם פערים ומאפשר מוכנות טובה יותר לקראת חטיבת הביניים."
◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







