מבזקים
תאונה קטלנית במחלף יבנה; תושב אשדוד נהרג במקום מהצהריים: הדרום עלול להיסגר בחלקו בגלל מזג האוויר מאחורי הגדר בקריית עקרון קורה משהו – וזה כבר משנה את השכונה ירוחם: “זה לא שוויוני” – טענות לאכיפה בררנית והחרמת מליאה באר טוביה עולה על מפת ההייטק: חוות שרתים חדשה יוצאת לדרך שדרות שוברת את הכללים: מוזיאון חדש לקטנטנים ייפתח בעיר ערד: זה הרגע שבו הכול מתחיל מחדש הקיץ מתחיל בבת ים – וזה מה שמחכה לכם בחופים קריית גת: הגשר החדש כבר נבנה – אבל לא בכביש תביעת ענק נגד עיריית יהוד מונסון על עיכוב פרויקט של 500 דירות הצפון תחת אש – רגע לפני הפסקת האש: פצועים קשה מפגיעות רסיסים קריית עקרון: ההחלטה שעלתה לציבור ביוקר זה מה שעושים בלהבים כדי שהילדים לא יוותרו על ספורט בקיץ יהוד מונוסון משיקה: תמיכה רגשית ולימודית לתלמידים – פעמיים בשבוע גבעת שמואל: מתקפה חריפה על סמוטריץ – "האחרון שיכול להטיף” חשש כבד לחייה של תושבת פתח תקווה בת 56 כמה ברחובות, נס ציונה, יבנה וחולון? נתוני העלייה החדשים נחשפים לקראת יום העצמאות חגיגות העצמאות בת"א יתקיימו במתכונת קהילתית ומצומצמת – ללא זיקוקים וללא ספריי שלג “קפה החברים של עמית” באור יהודה – תכירו את עגלת הקפה שהפכה למפגש קהילתי “מאסטר שף משפחתי” למילואימניקים בגני תקווה

לראשונה ברחובות: קורס ייבוא, ייצוא וסחר בינלאומי במכללה העירונית

בשנים האחרונות חלה התפתחות בעולם הייצוא והייבוא עם עלייתם של אתרים מהארץ ומחו"ל לסחר במוצרים שונים, כגון ביגוד, מכשירי חשמל, ציוד לתינוקות ועוד מגוון רחב של מוצרים שניתן לייבא ולייצא באופן פרטי. בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מצטרפים למעגל הייבוא והייצוא באופן מסחרי ומבקשים להצליח לכלכל עצמם מפעילות של סחר בינלאומי. האנשים שפונים לסחר הבינלאומי לעתים קרובות כלל אינם מהתחום. ההוראות והדינים החלים על סחורות המיובאות לישראל, נקבעים בהתאם למספר חוקים, צווים ואמנות מכס וחשוב להכיר את כולם לפני שמחליטים לייבא. אי ידיעה עשויה לגרום ליבואן נזקים גבוהים, קנסות ואף השמדת המוצר.

אודי קדם (צילום: קובי קואנקס)

**

המכללה העירונית רחובות בשיתוף המכללה העסקית של לשכת המסחר תל אביב, תפתח לאחר החגים את הקורס המקיף בארץ ללימודי סחר בינלאומי.  הקורס יועבר על ידי מיטב המרצים בתחום המשמשים כיום בתפקידי מפתח בחברות עסקיות ובמשרדי ממשלה ויורכב ממספר נושאים חשובים: איך לאתר מקורות ייבוא חדשים ואטרקטיביים, כיצד לזהות שווקי יבוא ויצוא פוטנציאלים, חוקיות הייבוא, צמצום זמני האספקה, וניהול מו"מ עם ספקים.

לדברי אודי קדם, מנהל המחלקה לתרבות, ידע והשכלה והמכללה העירונית רחובות: "אנו מודעים לביקוש והרצון להצטרף למעגל המסחר המקוון. אנשים רבים שכלל לא מכירים את התחום לעתים קופצים ראש לעולם הסחר הבינלאומי ועלולים להפסיד כסף רב. הקורס מקנה לאותם אנשים את הידע הבסיסי והחשוב עם טובי המרצים. כמו כן, תושבי רחובות ועובדי פארק העסקים ברחובות זכאים להטבה של 500 שקלים".

הקורס ייפתח ביום חמישי 31.10.19 בין השעות 20:00-16:45 למשך 26 מפגשים שבועיים (112 שעות לימוד). לעלויות ולפרטים נוספים – המכללה העירונית:  08-9459397.

דילוג לתוכן