לשכת התעסוקה קוראת לעובדי ענף התיירות לעזוב את המקצוע

מאז תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר הכנסות ענף התיירות עומדים על 0 שקלים

כ–40,000 משפחות מסתמכות על הכנסות מענף התיירות הנכנסת, שמאז ה-7 באוקטובר עומד על 0 ₪

לשכת התיירות הנכנסת שיגרה מכתב חריף ללשכת התעסוקה שממליצה לעובדי ענף התיירות הנכנסת לוותר על המקצוע

יוסי פתאל, מנכ”ל לשכת התיירות הנכנסת כתב במכתב:

“לאחרונה קיבלנו פניות ממספר חברי לשכה לפיהן רשות התעסוקה מציעה לעובדים בתיירות הנכנסת לעזוב את הענף ולשקול עבודה בתחומים אחרים. אנו רואים פעולה זו מצידכם בחומרה רבה שיש בה פוטנציאל לגרום נזק נוסף על זה שגורם המשבר שבו אנחנו נמצאים. המשאב האנושי בתחום התיירות הנכנסת מהווה את קומת היסוד לענף. העובדים בתחום הם מומחיפם שהכשרתם אורכת מספר שנים, הם בעלי ידע רב במדינות המקור לתיירות הנכנסת ויש לעשות כל אשר ניתן לשמר אותם. הממשלה שותפה לעמדתנו כפי שהיא באה לידי ביטוי בהחלטת ממשלה ייעודית המכירה בחשיבות זו – אנו מבקשים מלשכת התעסוקה לפעול למניעת נזק נוסף לתשתית האנושית של ענף התיירות הנכנסת לישראל”.

תחום התיירות הנכנסת הוא מבין הנפגעים הראשיים ממצב המלחמה, בדומה לעסקים הנמצאים בקו האש הראשון. מזה זמן רב שלשכת התיירות הנכנסת דופקת על שערי משרד האוצר בבקשה ודרישה לפעולה תקציבית על מנת למנוע את קריסת ענף התיירות הנכנסת לישראל.

לצד התחמקות האוצר שאינו מציג תכנית להקצאת תקציב מינימלי להישרדותה של התיירות הנכנסת לישראל, גילו בלשכת התיירות הנכנסת כי לשכת התעסוקה קוראת לעובדי הענף לעזוב את המקצוע. לאור זאת, שיגרה לשכת התיירות הנכנסת מכתב המסביר את חומרת המעשה וההשפעה השלילית שיש לכך על הענף השישי בגודלו מבין כלל ענפי היצוא של ישראל.

התיירות מייצרת כ-10% ממקומות העבודה במשק, והערכת הנזק של התיירות הנכנסת בשנת 2024 עומדת על אובדן הכנסות של כ-7 מיליארד שקלים למדינה. נכון לרגע זה טרם התקבלה תשובה מלשכת התעסוקה על הנושא הדחוף.

 

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – תחבורה, תיירות ותעופה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

צילום: freepik

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן