מבזקים
בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה ״חותם שממשיך ללוות את העיר״: ראש העין חנכה משעול על שם הרב משולם אריה וחַש זצ"ל מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון כתב אישום הוגש נגד תושב אשדוד שגנב מגש תכשיטים יקר ערך בקריית גת 8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות "האמון הוא המטבע החשוב ביותר שלנו": ראש עיריית יבנה רועי גבאי בוועידת MUNI EXPO 2026 חוויה חקלאית בלב העיר וללא עלות: הפנינג קיץ וקטיף תפוחי אדמה בחינם בראשון לציון "רמלה נמצאת בעיצומה של קפיצת מדרגה היסטורית": חזון העיר הלאומית החדשה נחשף בוועידת MUNI EXPO 2026 צפו: מספר כלי רכב עלו באש במודיעין; שריפת הענק מתפשטת בחסות הרוחות לעבר יער בן שמן שר הביטחון ישראל כ"ץ באיום חריף: "החשבון עם החות'ים פתוח, נחסל את המנהיג שלהם אם יעלה על הכוונת"

מאחורי הדלתות הסגורות: תל אביב חושפת את הסודות

אירוע “בתים מבפנים” חוזר – מאות סיורים ומבנים שלא פתוחים בדרך כלל

בתים מבפנים – אירוע האדריכלות והארכיטקטורה העירוני הגדול בישראל – מתקיים זו השנה ה- 20 בשיתוף עיריית תל־אביב-יפו ומהווה הזדמנות פז להיחשף לאתגרים התכנוניים הניצבים בפני העיר תל־אביב-יפו, לאוצרותיה האדריכליים, לתפקידה החברתי, לערכים המובלים אותה, למורשת התרבותית הענפה שחוללה אותה וגם לחדשנות ולמקוריות שיוליכו אותה אל עתידה.

במשך סוף שבוע אחד – חמישי – שבת 7 – 9 במאי 2026 – ייפתחו לביקור עשרות בתים ומבני ציבור בעלי ערך אדריכלי מיוחד, ויתקיימו עשרות סיורים אדריכליים, הרצאות, דיונים, מפגשים, ואתרי הטבע ברחבי העיר, והכל בחינם.

השנה, בסימן יובל שנים להיווסדה של קרן תל־אביב, מוקדשת חטיבת תוכן משמעותית לתרומתה החשובה של הקרן בעיצוב הנוף הפיזי והחברתי של העיר: מאז הקמתה פועלת הקרן מתוך חזון של קידום "ציונות עירונית" ובאמצעות פילנתרופיה ישראלית וגלובלית, מובילה יוזמות עירוניות ארוכות טווח המשפיעות על חיי התושבים ועל פניה המתחדשות של העיר תל־אביב-יפו.

ראש עיריית תל־אביב-יפו, רון חולדאי: "המציאות הישראלית של השנים האחרונות הציבה מחדש את השאלה מהו בית במובנה העמוק ביותר: מהו בית פרטי ולאומי, איך שומרים עליו ואיך מרגישים בטוחים בתוכו, ומה עושים אם חלילה הוא נפגע. לשאלות הללו יש השפעה גם על המרחב הציבורי ועל הדרך שבה אנחנו רואים ותופסים את הנוף האורבני, שבתים ובניינים ומוסדות הם חלק מהותי בו.

אירוע בתים מבפנים- אירוע האדריכלות והארכיטקטורה הגדול והחשוב בישראל, שהפך כבר מזמן לאחת המסורות התרבותיות החשובות של העיר תל אביב-יפו- מאפשר לנו לבחון את השאלות והתשובות הללו דרך בתים ומבנים רבים. כאלה שדרכם אפשר לבחון את ההיסטוריה של העיר וההיסטוריה הישראלית והעברית, לבחון את ההווה וגם לדמיין עתיד של תקווה.

השנה האירוע מקבל משמעות נוספת עם ציון יובל שנים לקרן תל־אביב, אשר קשה להפריז בתרומתה החשובה לעיצוב הנוף הפיזי והחברתי של עירנו. באמצעות רתימת תורמים נדיבים וחיבור עם הקהילות השונות בעיר, קרן תל אביב יוזמת ותומכת בהקמה ובבינוי של רבים ממבני הציבור בעיר והמרחב ציבורי בה, ויוצרת שותפויות ארוכות טווח של יוזמות חינוכיות וחברתיות שערכן רב.

אני מזמין אתכם לצאת לסייר, להתבונן, להאזין, ולהתמלא תקווה."

חן אריאלי, סגנית ראש עיריית תל אביב–יפו ומחזיקת תיק התרבות: "׳בתים מבפנים׳ הוא ביטוי מובהק למחויבותה של תל־אביב-יפו לקידום תרבות עירונית נגישה, סקרנית ומשתפת. באמצעות פתיחת מבנים ומרחבים לציבור הרחב, אנו מאפשרים מפגש בלתי אמצעי עם העשייה האדריכלית והחברתית המעצבת את פני העיר."

מנכ"ל קרן תל אביב, ד"ר הלה אורן: "קרן תל־אביב, ״מנוע התקווה העירונית של תל-אביב – יפו, מציינת השנה יובל לפעילותה -חמישה עשורים של עשייה עירונית שנבנתה מתוך אמונה בכוחה של עיר לטפח קהילה, זהות ושייכות.

בשנת היובל לקרן אנו שמחים להיות שותפים לאירוע האדריכלי – אורבני האהוב והמוכר "בתים מבפנים" ולפתוח בפני הציבור חלון לעשייה העירונית שנבנתה לאורך השנים בשותפות עם תושבי העיר וידידיה בארץ ובעולם. השנה ישולבו באירוע ביקורים במבנים שנבנו בעיר ביוזמת הקרן ובתמיכתה – מבנים ויוזמות שהפכו לחלק מהמרקם התרבותי, החינוכי והקהילתי של העיר ושעיצבו מחדש את הנוף הפיזי והחברתי שלה. לצד זאת, תינתן הצצה ראשונה גם לכמה מפרויקטי הדגל הנמצאים בשלבי תכנון והקמה״


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נמרוד לוי

דילוג לתוכן