מבזקים
חיפושים נרחבים אחרי נעדרת בסיכון, בת 78, מפתח תקווה המשרד לשירותי דת אישר את נישואיהם של עדן פינס ואושר כהן אימה בדוכן מפעל הפיס באשדוד פנים לקהילה: אברהם איצקוביץ – הנגן מאשדוד שעובד בחברה קדישא ונלחם על החיים בשטח כמתנדב איחוד הצלה פנים לקהילה: מתנדב איחוד הצלה מבני עייש, אלכס סק – מהטרגדיות ששינו את חייו ועד להחייאה המוצלחת על השכן ביישוב מוות בבדידות בדימונה: גופת אישה בת 54 אותרה במצב ריקבון מתקדם לאחר ימים פציעה חודרת ברהט: צעיר נפצע בינוני באירוע אלימות במתחם 2 בעיר המגפה השקטה מכה שוב: גופת אישה בת 76 אותרה במצב ריקבון מתקדם באשקלון אירוע אלימות חריג בבית מלון באילת: תושב בת ים נעצר פלילים בנתניה: צעיר נאשם בהחזקת סם מסוג MDMA בדירה שכורה בעיר נס ברחובות: במהלך פעולות ההחייאה על הילדה – חזר הדופק; הציבור נקרא לקרוע שערי שמיים "הבדיקה הנומרולוגית שפתחה את המזל": עשרות משתתפים בערב פנויים-פנויות בגבעת שמואל דרמה בצפון: מיירט שוגר לעבר מטרה חשודה; כטב"ם של חיזבאללה נפל בדרום לבנון המגפה השקטה של הנשים בישראל והמהלך מעורר ההשראה של לבנת פורן: "שאף אישה לא תישאר לבד" אירוע אלימות בבאר יעקב: בן 45 נפצע באורח בינוני צו איסור פרסום הוסר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור חשוד בניסיון רצח באילת רחובות: ילדה כבת 9 פונתה במצב אנוש תוך כדי החייאה לאחר שטבעה באמבטיה 6 צוותי כיבוי נאבקים בשריפה באזור התעשייה הצפוני באשדוד קטין נעצר בחשד שדקר נער בן 15 בקריית גת אשקלון: ילד בן 8 נפצע בינוני לאחר שנפל מגובה בגינה ציבורית

מגיע לו: נחנכה דרך על שם ראש העיר האהוב בכל הזמנים, צבי גוב ארי

ראש העיר רועי גבאי: "שמח שמצאנו דרך ראויה להנצחתו כהוקרה על פעילותו המרשימה שתישאר חקוקה בליבנו"

חלפה שנה מאז שצבי גוב ארי, ראש העיר האהוב של יבנה הלך לעולמו. כע. בעירייה בהובלתו של ראש העיר הנוכחי רועי גבאי ובשיתוף משפחתו של ראש העיר המנוח, הוחלט לחנוך דרך על שמו.

כזכור, ב-19 באוגוסט 2022 נפרדה העיר יבנה בעצב מראש העיר, צבי גוב-ארי ז"ל שכיהן בתפקיד במשך 24 שנים ברציפות, משנת 1998 ועד יום פטירתו. ההתוודעות הראשונה שלו עם יבנה הייתה בשנת 1978, כאשר שימש כראש להק כ"א בחיל האוויר. מאז נקשרו חייו עם חיי העיר והוא הקים בה את ביתו. גוב-ארי נבחר לראשונה לראשות עיריית יבנה בשנת 1998 ומאז כיהן בתפקיד ברציפות עד יום מותו. במהלך כהונתו היה מעורב בכל פרט, קטן כגדול, לצד תכנון ובניית שכונות חדשות, נושאים המחייבים הסתכלות רחבה וחזון, דאג לטפל בכל אדם שפנה אליו וראה בתושבים כבני משפחה של ממש. השקעתו ומעורבותו לא ידעו גבול, העיר יבנה הלכה והתפתחה והעיר בהנהגתו זכתה בפרסים רבים בכל תחומי החיים. מסירותו לא ידעה גבול, עד ימיו האחרונים היה מזמן לחדר עבודתו את מנהלי העירייה הבכירים כדי לוודא שתכניותיו קורמות עור וגידים.

ראש העיר, רועי גבאי, שהיה המתנגד הכי גדול של גוב ארי בהיבט הפוליטי אמר בטקס: "אנו חונכים היום את דרך צבי גוב-ארי וזוכרים את ראש העיר אשר שירת את העיר ותושביה במסירות ובאהבה במשך 24 שנים. כמי שהכיר אישית ומקרוב את צבי ז"ל ובמלאת שנה לפטירתו אני שמח שמצאנו דרך ראויה להנצחתו כהוקרה על פעילותו המרשימה שתישאר חקוקה בליבנו. הדרך שבחרנו מבטאת את תרומתו לעיר כאשר לאורכה מוסדות חינוך וציבור, פארקים, בנייני מגורים, קאנטרי עתידי ונתיבים המובילים אל העיר וממנה. אני מאחל לדויה ולמשפחה שתזכו לנחת, שמחה ובריאות ושכולנו יחדיו נהנה מהדרכים היפות של העיר. תודתי לחברי ועדת השמות בראשותו של יהודה דנינו על ההחלטה המבורכת והעשייה הברוכה".

דויה גוב-ארי אמרה: "בהתרגשות רבה ובהערכה מלאה אני מבקשת להודות בשמי ובשם משפחתי לראש העיר, רועי גבאי על היוזמה, ההובלה והרגישות. היה זה תהליך מורכב ולא קל לכולנו, קריאת הדרך מנציחה את מעגל הפיתוח העצום והעשייה האין-סופית ביבנה במהלך שנות כהונתו של צביקה שהקדיש את מירב כוחו ומרצו לקידום העיר והרחבת גבולותיה, הניע את פרויקט הדגל בשכונה הירוקה ב-2001 קידם החלטה דרמטית לבנות בתי מגורים בשכונות החדשות לפי תקן של בנייה ירוקה, מחזור פסולת לסוגיה ושימוש במערכות ירוקות. יבנה הייתה חלוצה וליוזמתו הצטרפו 15 ערים בארץ. התהליך היה מלווה במאבקים אך הוא היה עיקש בדעתו והשיג את יעדו. צביקה הוא היה מנהיג ופורץ דרך, הוא לא ויתר על החזון, סימן מטרות והיה בקיא בכל תחום. הוא דאג לתושבים וראה בהם הדבר החשוב ביותר. אני מודה לראש העיר שאפשר להנציח את צביקה בדרך כה ראויה ולכל הנוכחים".

לראיון האחרון והעוצמתי של צבי גוב ארי עם כתבת חדשות 08 ליזה ללוצאשווילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות ביבנה והסביבה לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן