מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

מדאיג: מאות פניות התקבלו בנושא הקורונה במוקד 101 של מגן דוד אדום

נפתח המוקד המשותף של משרד הבריאות, קופות החולים ומגן דוד אדום: מאות פניות של אזרחים בנושא הקורונה התקבלו הערב במוקד 101 של מגן דוד אדום.

בהנחיית משרד הבריאות, פתח מגן דוד אדום מוקד מיוחד, לטיפול באנשים החשודים כחולים בקורונה. מרגע פתיחת המוקד, התקבלו כבר מאות פניות של אזרחים בנושא הקורונה במוקד 101 של מגן דוד אדום.

כל אדם שעל פי הנחיות משרד הבריאות נדרש להיות בבידוד ביתי, או אדם שהיה במגע עם חולה בקורונה או עם מי שקיים חשש כי הוא חולה בנגיף, וסובל מתסמינים כמו חום, שיעול, או תסמינים נשימתיים אחרים, עליו להתקשר למוקד 101 של מד"א. החובשים והפראמדיקים במוקד מצרפים לשיחה רופא\ה או אח\ות, שמחליטים בהתייעצות עם הרופא המחוזי של משרד הבריאות, כיצד להמשיך בטיפול הרפואי. על פי התסמינים, מתקבלת החלטה האם לשלוח פראמדיק שיבצע למטופל בדיקה בביתו, מבלי לפנות אותו בשלב זה. הדגימה תועבר למעבדה במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, על מנת לשלול הימצאות של נגיף הקורונה בגופו. במידת הצורך, יוזנק אמבולנס על מנת לפנות את החולה לבית החולים בתנאי בידוד מיוחדים.

עשרות פראמדיקים במגן דוד אדום עברו הכשרה ייעודית לביצוע לקיחת הדגימות לשלילת הימצאות נגיף הקורונה. במסגרת ההכשרה, תורגלו הפראמדיקים בנטילת דגימות מריריות המטופל, תוך שהם ממוגנים באופן מלא נגד הידבקות. במקביל, החובשים והפראמדיקים במוקד 101 של מד"א הוכשרו לתשאול ולניהול המקרים. לצורך כך, פיתח מגן דוד אדום מערכת מיוחדת, במסגרתה ניתן, בין היתר, לנהל שיחת וידאו עם המטופל.

מגן דוד אדום ממשיך להפעיל את עמדת הבדיקה בנמל התעופה בן גוריון, בה חובשים ופראמדיקים של מד"א מתשאלים את הנוסעים שמגיעים לעמדה ומבצעים בדיקות, על פי פרוטוקולים רפואיים ברורים שנקבעו ע"י משרד הבריאות.

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "לבקשת משרד הבריאות, מגן דוד אדום, כארגון ההצלה הלאומי של ישראל, הקים מוקד ייעודי שנותן מענה בנושא הקורונה, ובמידת הצורך שולח פראמדיקים של מד"א לבתיהם של מטופלים, כדי לקחת דגימה, על מנת לשלול הימצאות של הנגיף בגופם. עשרות הפראמדיקים המנוסים והמקצועיים נרתמו למשימה, שכן הם מכירים בחשיבות ביצוע הבדיקות הרפואיות בבית המטופלים, על מנת למנוע התפשטות של הוירוס בישראל. הפראמדיקים ממוגנים ברמה הגבוהה ביותר, בערכות ייעודיות נגד הידבקות, על פי הפרוטוקול הנהוג במקרים מאין אלו, בו אנו מתורגלים גם בשגרה. מגן דוד אדום עובד בשיתוף פעולה ובתיאום מלא עם משרד הבריאות, בתי החולים וקופות החולים, וימשיך לעשות ככל יכולתו על מנת לסייע למאמץ הלאומי למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשקלון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן