מבזקים
חדר סמינרים בסורוקה יוקדש לזכר שלושת ההרוגים מפגיעת הטיל בבאר שבע 1.2 מיליארד שקל ו – 65 דונם: הכפר הציוני העולמי בבאר שבע מתקדם לשלב התכנון החשד בתל אביב: צעירה התלוננה כי נאנסה בביתו של מי שנחשד בצילום נשים בתאי הלבשה תחנה שלישית, 22 קווים חדשים וחיבור למטרו: תוכנית התחבורה של נתניה עולה שלב לא רק בייביסיטר: נשות החינוך לגיל הרך ביבנה סיימו הכשרה מקצועית חדשה באר שבע וערד על המפה: המשטרה סיכלה עסקת סמים ותפסה קילוגרם קנאביס ועוגיות חשיש מטרונית הקו הכחול מגיעה לרחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל ובית הפועלים לא להסתיר את הפציעה: בתל אביב לוחמי מלחמה יעלו למסלול אופנה שנבנה סביב הצלקות שלהם תאונה קשה סמוך ללהבים: גבר כבן 30 במצב אנוש, צוותי מד"א מבצעים בו החייאה לא רק עוד מבנה: אשקלון בונה את הבית החדש של הדור הבא לא רק דגלים: בתל אביב גם הקורקינטים יצבעו בגאווה לקראת המצעד הילדים של גן יבנה קיבלו משימה: לשנות את הדרך שבה כולנו מתייחסים למים האם הדבש יהיה זול יותר השנה? המדינה פותחת יבוא מיוחד לקראת ראש השנה פיצוץ רכב בחולון ומטען בכניסה לדירה באשדוד: המשטרה פענחה שני אירועים חמורים משאית פגעה באופנוע סמוך ליהוד: שני רוכבים נפצעו ופונו לבית החולים נפל מקומה שנייה במהלך העבודה: פועל נפצע בינוני ברחובות מהבניין שנפגע ברחוב ירושלים למתחם שלם שיתחדש: תוכניות השיקום בבת ים מתקדמות רגע לפני החופש הגדול: כל תלמידי כיתות א' באילת קיבלו ספר אישי במתנה התחזו לעובדי מלון: כך נעצרו החשודים בירי בשכונת צמרת בתל אביב מתוך יותר מ – 100 מועמדים: הזמרת שנבחרה לשיר עם נטע ברזילי במצעד הגאווה בתל אביב

מהאקספו בתל אביב לשדרות: 4,000 חיפשו בית חדש בדרום

ביריד “עוברים לנגב ולגליל” בלטה שדרות כמוקד עניין; זוגות צעירים התעניינו בדיור, חינוך וקהילתיות תחת המיזם “מרגישים בבית”
מלב המרכז לעיר שדרות: למעלה מ-4,000 מבקרים הגיעו ל"אקספו" בתל אביב ליריד ההזדמנויות הלאומי: "עוברים לנגב ולגליל", כדי לחפש את הבית שלהם. העיר שדרות היוותה את אחד ממוקדי ההתעניינות המרכזיים  ולמתעניינים במעבר הוצגה התשתית הקהילתית "מרגישים בבית" המחברת בין התושבים והשכונות.
יריד ההזדמנויות הלאומי: עוברים לנגב ולגליל, התקיים בהובלת משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, בשיתוף משרד ההתיישבות והמשימות הלאומיות ותנועת אור. עיריית שדרות הציגה במקום מעטפת עירונית כוללת באמצעות צוות שירות לתושב וצוות המתנ״ס, תחת המיזם הקהילתי "מרגישים בבית". אל נציגי העירייה במקום הגיעו זוגות רבים בגילי 25-35, חלקם בתחילת חיי משפחה וחלקם הורים לילדים בגיל הרך, שהגיעו מתוך כוונה לבחון את האפשרות להשתקע בעיר.
המתעניינים ייצגו אוכלוסייה מגוונת בהם דתיים, מסורתיים וחילוניים, וקיבלו מענה פרקטי ומעודכן בנושאי דיור, חינוך ואופי קהילתי. השאלות שעלו העידו על רצון במידע ברור ומפורט לקראת קבלת החלטה.
נושא הדיור היה הדומיננטי ביותר: מחירי רכישה והשכרה, זמינות נכסים, מגרשים לבנייה, שכונות חדשות ואופי קהילתי. גם הנגישות למרכז הארץ וחיבורי התחבורה עמדו על הפרק. תנופת הבנייה והפיתוח בעיר נתפסה כיתרון משמעותי בקרב זוגות המבקשים להשתלב בעיר בצמיחה.
 לצד הדיור, החינוך הוגדר על ידי רבים כמרכיב מכריע בהחלטת המעבר. המתעניינים ביקשו מידע על איכות מערכת החינוך, בתי הספר והמסגרות לגיל הרך, לצד התאמה לאוכלוסייה כל אחת על פי מאפייניה הייחודיים. עבור משפחות צעירות, ההחלטה אינה רק על מקום מגורים  אלא על סביבת גידול לילדים.
גם הקהילתיות בלטה בשיח. במסגרת ההצגה הוצגה תשתית "מרגישים בבית", מודל עירוני המחבר בין תושבים, שכונות ובניינים, ומלווה משפחות חדשות בתהליך הקליטה. בעירייה מדגישים כי מדובר בתפיסה סדורה הרואה בקהילתיות חלק בלתי נפרד מהחזון העירוני.
בנוסף עלו שאלות בנושא תעסוקה ופיתוח כלכלי עתידי. שדרות הוצגה כעיר בעלת פוטנציאל התפתחות משמעותי ותודעת שירות גבוהה.
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף: ״שדרות היא דוגמה מובהקת לחזון שאנו מובילים, חיזוק הנגב באמצעות השקעה בתשתיות, בחינוך ובאזורי תעסוקה. המשרד פועל להעניק לרשויות כמו שדרות ודאות תקציבית וכלים ארוכי טווח, כדי שהצמיחה הדמוגרפית תישען על כלכלה יציבה ואיכות חיים אמיתית. אנו רואים בשדרות עוגן אזורי משמעותי ומחויבים להמשיך וללוות את תנופת הפיתוח של העיר הזאת".
ראש העיר, אלון דוידי: "גם בלב תל אביב ראינו עד כמה שדרות נמצאת בלב של הציבור הישראלי. עשרות זוגות צעירים ומשפחות הגיעו כדי לשמוע, לשאול ולהבין איך מצטרפים לעיר שנמצאת בצמיחה מתמדת. שדרות של היום היא עיר עם תנופת בנייה משמעותית, מערכת חינוך איכותית, קהילתיות אמיתית ומעטפת שירות עירונית שמלווה כל משפחה באופן אישי. אנחנו לא מציעים רק דירה – אנחנו מציעים בית, קהילה ועתיד. ההיענות המרשימה ביריד מחזקת את הידיעה ששדרות ממשיכה להיות מוקד משיכה לאנשים שמחפשים איכות חיים, ערכים ושותפות בבניית דור העתיד של מדינת ישראל."
קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות עיריית שדרות

דילוג לתוכן