מבזקים
הגן שדורות של ילדים גדלו בו נפתח מחדש – והפך למתחם נינג'ה ענק רחפן עם לבנת חבלה ותחמושת אותר ברכב בשגב שלום הדוחות על 7 באוקטובר מוקפאים: מבקר המדינה טוען שגורמים ביקשו למחוק את פרק האחריות ירי באשדוד: אדם נפצע בינוני, ארבעה חשודים נעצרו זמן קצר לאחר האירוע יוזמה מקסימה: הגננת מגבעת שמואל פתחה קייטנה לילדים על הרצף לא רק טיול טבע: בערבה חגגו עם זנבנים, עקרבים ומחווה לדייויד אטנבורו המורה הפרטי שלא צריך לקבוע איתו שיעור: אור יהודה בוחנת למידה מבוססת AI בלב המדבר ובצל המציאות הביטחונית: מצעד הגאווה של מצפה רמון יוצא לדרך המהלך שעשוי לשנות את מפת הפקקים בישראל: המסילה החדשה שתעקוף את תל אביב 4,000 איש, אצטדיון מלא וסיפור שהתחיל מכמה משפחות: כך הפכה לוד למודל קהילתי בישראל לא רק קבוצה – סיפור של עיר שלמה: נשות לוד עשו היסטוריה ועלו לליגה הלאומית במקום מנופים בודדים: בלוד כבר בונים את העתיד – ואלפי משפחות בדרך לדירה חדשה בניה ברבי, אביתר בנאי ואגם בוחבוט: גן יבנה חושפת קיץ ענק לכל המשפחה באר שבע מציגה את דור המנהיגות הבא: מאות בני נוער שמובילים עשייה חברתית בעיר ראש העין עולה שלב במאבק: העירייה החלה לאסוף נתונים נגד תחנת הכוח המתוכננת מעבר החציה לא מספיק בטוח: עשרות נפגעים באשדוד, אשקלון וחולון בשנה אחת חוצים כחוק ונפגעים: מה קורה במעברי החציה בירושלים, נתניה וכפר סבא? המקום שאמור להגן עליכם הפך למסוכן: הנתונים המדאיגים מתל אביב, פתח תקווה ובת ים לא רק ארנונה: אור יהודה מחפשת איך להפוך נכסים עירוניים לכסף לתושבים במקום שבו מצילים חיים מדי יום: תחנת האחיות בסורוקה הוקדשה למשפחה שנרצחה ב – 7 באוקטובר

מחירי הנדל"ן בבאר יעקב יעלו ב-24% עם הקמת פרויקט המטרו

בעוד כעשור מהיום, לאורכם של כ-145 קילומטרים מתחת לפני האדמה, תתחולל בישראל מהפכה. פרויקט המטרו הלאומי, המקודם בימים אלה בהליך מזורז במוסדות התכנון, יחצה 24 ערים וירחיב את רשת הסעת ההמונים במטרופולין תל אביב לפרברים שבסביבה, באופן שיחסוך על פי ההערכות כ-50% ממשך הזמן שתושבי המרכז מבלים מדי יום בכבישים.

אלא שההשפעה של פרויקט התשתיות הלאומי – שעלותו נאמדת בכ-150 מיליארד שקל – אנא רק בשיפור איכות החיים של התושבים: סקירה שערכה חברת ייעוץ הנדל"ן פז כלכלה והנדסה, שמלווה את פרויקט המטרו, חושפת בראשונה את הפוטנציאל הנדל"ני העצום שגלום בפרויקט התחבורה העתידי ואת השפעתו הצפויה על מחירי הנכסים במרכז הארץ.

הסקירה, שנתוניה נחשפים בראשונה בעיתון דה-מרקר, מתבססת בעיקר על השוואות בינלאומיות שבחנו את השפעת המטרו על סביבתו בערים שונות בעולם. הסקירה מחלקת את אומדני עליית השווי של הנכסים ואת מגמות הפיתוח הצפויות סביבם לפי שלושה גורמים מרכזיים: המרחק שלהם מתחנת הרכבת, ייעודם, ומרחקם מ"גרעין" המטרופולין של העיר תל אביב. על פ הסקירה, חלק ניכר מההשפעה של המטרו תתרכז באופן טבעי בסביבתן המיידית של 109 התחנות שעתידות לקום במסגרתו.

בנדל"ן למגורים, כפי שעולה מהסקירה, עליות הערך הגבוהות ביותר צפויות דווקא הרחק מהעיר תל אביב. את העלייה המשמעותית ביותר צופה הסקירה ב"טבעת הערים" השנייה במטרופולין, שכוללת את לוד, יחד עם באר יעקב, רמלה, ראשון לציון, רחובות, פתח תקווה וערים נוספות.

"באזורים האלה אנחנו צופים שהאפקט של המטרו יהיה הגדול ביותר ושנראה שם עליות מחירים גדולות יותר – אפילו יותר מתל אביב" אמרה לדה-מרקר דניאלה פז ארז – פז כלכלה והנדסה, "בערים כמו רמלה, לוד ובאר יעקב, שלא היו מרושתות בתחבורה ציבורית קודם לכן – אנחנו צופים עלייה של ערך הנכסים גם ב-24% ויותר.."

"הרציונל שעומד מאחורי זה הוא שברגע שהמטרו יתחיל לפעול, וכנראה כבר קודם לכן עם הציפייה לו, אנשים יהיו מוכנים להתרחק מהגרעין של תל אביב, כי הנגישות תהיה נוחה יותר וזמן הנסיעה יתקצר בהרבה. בסופו של דבר זה ייצור אטרקטיביות גדולה יותר למגורים באזורים האלה – מה שצפוי להביא גם לעליות שווי של הנדל"ן. אני חושבת שמי שרוצה כיום להשקיע בדירה שתשביח את עצמה, עדיף לו לקנות באזורים האלה ולא בתל אביב".

אין ספק כי פרויקט המטרו ימתג עוד יותר את העיר לוד במרכז התחבורה הראשי של ישראל, זאת עם השלמת העבודות שמבצעת רכבת ישראל להקמת מתחם תחבורה משולב בלוד. הפרויקט שצפוי להסתיים בסוף שנה זו, בעלות של כ- 380 מיליון שקלים, מוקם על שטח של 51 דונם, יכלול תחנת רכבת חדשה בעיר לצד שטחי מסחר ובילוי, הקמת שני מגדלי משרדים ושדרוג סביבתי, וכן חניון חנה וסע שיוקם כחניון רב קומתי, עם כ-760 מקומות חנייה. בהמשך תוקם בצמוד תחנת אוטובוסים מרכזית חדשה אשר תכלול עשרות קווי אוטובוסים עירוניים ובינעירוניים.

תחנת הרכבת בלוד מהווה צומת מרכזי אליו זורמת תנועת רכבות, נוסעים ומטען, מארבעה כיוונים, היקף תנועת הרכבות בתחנה צפוי לזנק ל-320 רכבות ביממה בשנים הקרובות, אשר יסיעו 5.5 מיליון נוסעים בשנה, עד שנת 2040.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן