מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

מחקר פורץ דרך של ביה"ח אסותא אשדוד

מחקר פורץ דרך של בית החולים הציבורי אסותא אשדוד: גם סוללות “מרוקנות” מסכנות חיים אצל ילדים — וכבר תוך שעתיים נגרם נזק חמור ומסכן חיים לקיבה.
מחקר פורץ דרך של בית החולים הציבורי אסותא אשדוד: גם סוללות “מרוקנות” מסכנות חיים אצל ילדים — וכבר תוך שעתיים נגרם נזק חמור ומסכן חיים לקיבה.
מחקר חדש של צוות רופאים וחוקרים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד חושף ממצאים מדאיגים: גם סוללות כפתור שנחשבות “מרוקנות” גורמות לנזק חמור ומהיר לרקמות גוף במקרה של בליעה. הממצאים פורסמו בכתב העת הבינלאומי לרפואת ילדים באף-אוזן-גרון (International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology), וזכו לאחרונה בפרס הראשון של איגוד רופאי אף-אוזן-גרון בישראל. המחקר הוצג גם בכנס העולמי שנערך בימים אלו בשטוטגרט.
במסגרת המחקר, הדגימו ד״ר יהודה שוורץ, ד״ר דין בן חיון וד״ר ירדן וייס, ממחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים, את הנזק הנגרם ממגע בין סוללות לרקמות מערכת העיכול. הצוות באסותא אשדוד ביצע ניסוי ייחודי שבו הונחו סוללות חדשות וסוללות “מרוקנות” בדגימות קיבת הודו (המשמשות כמודל דומה לוושט האנושי). החשיפה בוצעה לפרקי זמן שונים — מחצי שעה ועד 12 שעות. לאחר מכן נבדקו הדגימות בשיטות פתולוגיות מתקדמות.
הממצאים היו חד-משמעיים:
•תוך פחות משעתיים, גם סוללה “ריקה” גרמה לנזק משמעותי לרקמות.
•סוללות חדשות גרמו לנזק מהיר ועמוק יותר, אך גם הסוללות המרוקנות שמרו על מתח חשמלי מסוכן.
•נמצא כי הצד השלילי (הקטוד) של הסוללה הוא הגורם לפגיעה החמורה ביותר.
•הנזק החמור ביותר נצפה לאחר 12 שעות חשיפה, אז כבר נגרמה פגיעה לעומק דופן הרקמה.
לדברי ד״ר שוורץ: “מדובר במכת מדינה שהולכת ומחמירה. מאז ומתמיד פונו ילדים לבתי החולים אחרי שבלעו חלקי משחקים וסוללות, אבל בשנים האחרונות אנחנו רואים עלייה חדה — במיוחד עם הצפת השוק במוצרים זולים מאתרי אינטרנט מהמזרח הרחוק, שאינם עוברים בדיקות בטיחות מחמירות. המחקר שלנו מוכיח חד משמעית: אין דבר כזה סוללה ‘לא מסוכנת’. כל בליעה מחייבת הגעה מיידית למיון. התמהמהות עלולה להסתיים באסון.”
החוקרים ממליצים להמשיך בפעולות מניעה, בחינוך הציבור ובשימוש באמצעים קיימים — למשל מתן דבש מיד לאחר בליעת הסוללה. עם זאת, הם מדגישים: אין תחליף להוצאה דחופה בבית החולים.
ד״ר ירדן וייס מוסיפה: “בכל מקרה של חשד לבליעת סוללה יש להגיע מיידית לבית החולים. לזמן יש משמעות קריטית. במקביל, אנחנו בוחנים להוציא לפועל מחקר נוסף שבו ננסה למצוא חומרים שיגנו על הוושט גם אצל תינוקות מתחת לגיל שנה, שאצלם לא ניתן לתת דבש.”

◼️ הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן