פארק האלף בראשון לציון זכה השבוע בפרס “אות האדריכלות” של התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל בקטגוריית אדריכלות נוף עירונית.
הפרויקט, שתוכנן על ידי משרד “צורנמל טורנר אדריכלות נוף” בהובלת אדריכלית הנוף ורדית צורנמל, נבחר מתוך כ־200 עבודות שהוגשו השנה לתחרות הארצית.
הפארק, הממוקם בלב מתחם האלף במערב העיר, תוכנן כ”לב הירוק” של רובע העסקים והמגורים החדש של ראשון לציון — אך מאחורי המראה הפסטורלי מסתתר גם פתרון תשתיתי יוצא דופן.
במקום להזרים את מי הגשמים למערכת הניקוז העירונית, הפארק תוכנן כשטח שקוע שמנקז אליו את מי הגשם מכל הרובע. במרכזו הוקם אגם אקולוגי קבוע המוקף בצמחיית נחלים, ולצידו מדשאה רחבת ידיים שקולטת עודפי מים בחורף ומשמשת בשאר ימות השנה לפעילות ופנאי.
מערכת גשרים ושבילי הליכה ואופניים מחברת בין חלקי הפארק ומאפשרת תנועה “צפה” מעל המים, תוך שמירה על עצי האקליפטוס הוותיקים שנותרו במקום כחלק מהנוף המקורי של האזור.
בהתאחדות האדריכלים ציינו כי הפרויקט בולט בשילוב בין פתרונות סביבתיים, תכנון עירוני וחוויית משתמש ציבורית.
אדריכלית ארנה אנג'ל, יו"ר התאחדות האדריכלים, אמרה כי השנה יותר מתמיד התחדדה ההבנה שאדריכלות אינה עוסקת רק במבנים – אלא גם ביצירת תחושת שייכות, קהילה ואיכות חיים.
◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן









