מבזקים
מעץ לנפש: עובדות נמל אשדוד בנו תוצרים ותרמו אותם לנפגעי טראומה התיכונים הבאים בתור? נס ציונה נערכת כבר עכשיו לשינוי הדמוגרפי במערכת החינוך 5 שעות של שיבושים: רחוב מרכזי בשכונת חבצלת ברחובות ייחסם היום לתנועה הפקקים לחברון בדרך להיעלם? פרויקט הענק של כביש 60 יוצא לדרך 74 שב"חים נעצרו בלילה אחד בירושלים: אב ובנו חשודים שהפעילו מתחם הלנה תפנית בפרשת מחיות התינוקות: הסניפים בירושלים פעלו ללא רישיון ונמצאו מוצרים שפג תוקפם חומרי לימוד ודגלי הרשות הפלסטינית: פשיטת משטרה על בית ספר במזרח ירושלים דרמה לילית בנתניה: 25 לכודים חולצו משריפה בבניין מגורים הותר לפרסום: רס״ר (מיל׳) אלכסנדר פילין נפל בקרב בדרום לבנון תאונת שרשרת בכביש 411: ארבעה פצועים טופלו בזירה מדיניות ההתגוננות נותרת ללא שינוי – עד מוצאי שבת; צה"ל חיסל מחבלים מהזרוע הצבאית של חמאס סערה בוועדה לזכויות הילד: האם כ-90% מסבסוד הטיפולים ברכיבה, שחייה וספורט טיפולי לילדים יקוצצו? עו"ד קארין ברגינסקי ואלדד גדסי מונו לממלאי מקום וסגני ראש עיריית רחובות אשקלון: כתב אישום הוגש נגד שוטר תנועה שהיכה צעיר באגרופים וגרם לו לשברים בארובת העין 18 חובשי רפואת חירום חדשים הצטרפו למערך מד"א בגבעת שמואל, פתח תקווה, קריית אונו, אלעד, אור יהודה, גני תקווה וראש העין אכיפה בפתח תקווה: עוכבו 16 נתינים זרים מסרי לנקה שהועסקו בניגוד לחוק בעסק שליחויות בית העם רחובות פותח את עונת המנויים החדשה 2027-2026 איזה סיפור מסתתר מאחורי היצירות? תערוכת הענק של אמני אשקלון נפתחה לקהל הזדמנויות תעסוקה: עיריית רמלה מפרסמת שורה של מכרזי כוח אדם בכירים ומרכזיים מהעוטף לצפון: מי שחוו את המלחמה על הבית יוצאים לחזק את יישובי קו העימות

מי הן שיאניות ההתחדשות העירונית בשנת 2024?

בערים טירת כרמל, קריית מוצקין, כפר סבא, מעל 80% מהתחלות הבנייה בהתחדשות עירונית. בערים אופקים, אשקלון ובאר יעקב החלו להבנות מעל 1500 יח"ד ללא התחדשות עירונית כלל

בשנת 2024 החלו להבנות בישראל כ- 65,500 יחידות דיור מתוכן 14,312 יח"ד בהתחדשות עירונית ( פרויקטים של פינוי בינוי ותמ"א 38 כולל הריסה ובנייה ותוספת לבניין קיים ) מדובר בשיעור של כ- 22% כלומר יותר מחמישית הדירות שהחלו להבנות בשנת 2024 הן במסגרת התחדשות עירונית. כך עולה מניתוח נתוני הלמ"ס לרגל כנס הנדל"ן השנתי של אתר מגדילים שייערך ב 2 לאפריל בבנייני האומה בירושלים

העיר המובילה במספר התחלות הבנייה בהתחדשות עירונית היא תל אביב, עם 3,949 יחידות דיור מתוך 6,363 שהחלו להיבנות – כלומר 62% מהבנייה בעיר היא במסגרת התחדשות. תל אביב גם הציגה גידול של למעלה מ–30% בהתחלות הבנייה בהתחדשות עירונית ביחס לשנת 2023. אחריה מדורגת ירושלים עם 1,296 יח"ד שנבנו במסגרת התחדשות עירונית מתוך 5,180 התחלות בנייה כלליות, המהוות 25% מהתחלות הבנייה בעיר. פתח תקווה שלישית עם 1,185 יח"ד מתוך 1,945 (61%). במקום הרביעי נתניה עם 1,050 יח"ד מתוך 1,724 (61%). נתניה הציגה גידול מרשים בהתחלות בנייה בהתחדשות עירונית כאשר בשנת 2023 החלו להבנות בעיר רק 72 יח"ד במסגרת זו. במקום החמישי בת ים עם 889 יח"ד מתוך 1,514 (כ-59%).

גם ערים כמו רמת גן, אשדוד, קריית אונו, רעננה, חיפה וטבריה מציגות נתונים גבוהים יחסית, עם מאות יח"ד חדשות בהתחדשות עירונית ושיעורים שבין 27% ל-56%.

בחינת שיעור ההתחדשות העירונית מתוך כלל הבנייה מגלה שיש ערים שמובילות באופן בולט. טירת כרמל נמצאת בראש עם שיעור מרשים של כמעט 99% – מתוך 87 יח"ד שהחלו להיבנות, 86 הן במסגרת התחדשות עירונית. קריית מוצקין שנייה עם כ-85%, ואחריה כפר סבא עם 82%, אור יהודה עם 72% וחולון עם 67%. נתונים אלה משקפים מדיניות עירונית לקידום פרויקטים של פינוי-בינוי וחיזוק מבנים קיימים גם בערים בגודל בינוני.

עם זאת, יש ערים בהן מספר התחלות הבנייה גבוה ללא התחדשות העירונית. לדוגמה: אופקים עם 2,516 התחלות בנייה כלליות, אשקלון עם 2,124 התחלות ובאר יעקב עם 1,724 התחלות – כולן ללא התחלות בנייה בהתחדשות עירונית בשנת 2024.

כרמלה קופר, עורכת ראשית במגדילים, מציינת כי הנתונים מראים שפרויקטי ההתחדשות העירונית מתפשטים לאזורים חדשים, בהם ערים כמו חיפה, אשדוד, טירת הכרמל וקריית מוצקין הבולטות בשיעור התחלות הבנייה בהתחדשות עירונית. אמנם הפערים עדיין גדולים ובערים כמו אופקים או אשקלון לא היו השנה התחלות בנייה בהתחדשות, אך המגמה מראה על התרחבות של הפרויקטים גם לפריפריה. במסגרת הכנס נארח ראשי ערים, נציגי ממשלה ויזמים מכל הארץ ונדון באתגרים ובחסמים שמעכבים את הבשלתן של תוכניות ההתחדשות העירונית לבנייה בפועל, ומה ניתן לעשות כדי שגם ביישובים הקרובים לגבולות תתאפשר התחדשות עירונית שתעניק להם ממ"ד ותחושת ביטחון.

◼️ הצטרפו לחדשות כלכלה, נדל"ן הייטק ועסקים בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן