מבזקים
פשיטה על בית הימורים חשוד סמוך לקריית גת: כ-30 שחקנים עוכבו לחקירה | תיעוד מרכז מיחזור ומבקרים חדש מוקם באילת: כך הוא אמור לסייע לסביבה ולעיר שלושה אירועי ענק, הופעות ואטרקציות לכל המשפחה: כך ייראה חודש התיירות בישראל רצים לזכר גיבורי אופקים: מרוץ הגבורה יתקיים בפעם השלישית יותר ירוק ופינות ישיבה חדשות: השדרוג שמגיע לפארק באשקלון בזמן השקת הרכב החדש: מנוף קרס באתר בנייה ברמת גן ופועל נהרג לומדות להטיס מטוסים כבר בתיכון: חדר סימולטורים חדש נפתח בבאר שבע שלט להפעלת מטען חבלה ותחמושת נתפסו במתחם ציבורי באשדוד לא עוד בית קפה רגיל: המיזם החברתי החדש שנפתח בקריית גת תלמידי יבנה יצעדו לזכרו של יואל פיטר ז״ל ביום ההליכה העולמי תאונה קשה סמוך לראשון לציון: נהגת כבת 60 מחוסרת הכרה מלונדון לבת ים: עשרות משפחות בוחנות מעבר לישראל גבעת שמואל: רז שרייבר חוזר לקואליציה של יוסי ברודני שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן כשנגמרה הפרנסה, הם התחילו להכין פיקניקים. ואז הגיע צו המילואים: הסיפור שמאחורי עסק ביהוד בירוחם גם נורה שרופה יכולה להפוך למתנה: הסיפור של מיטל מ״סטודיו גלגולים״ משדה הקרב לשוק מחנה יהודה: הסיפור שמאחורי מסעדת הבשרים בירושלים מעזה אל הדשא הירוק בכפר סבא: המילואימניק שפתח את ״מעשה בקפה״ יותר מ – 300 ימי מילואים, ובין לבין מלמד את הצעירים בלוד ורמלה לנהוג: הכירו את זוהר ישראל נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל
מכון-ויצמן (1)

מכון ויצמן: הסגר עבד – ירידות חדות בשיעור תסמיני הקורונה בישראל

מכון-ויצמן (1)

על פי ניתוח הנתונים שנאספו מהציבור בימים האחרונים באמצעות שאלוני הבריאות של מכון ויצמן למדע באתר  coronaisrael.org שפותח על ידי הסדנא לידע ציבורי– חלה ירידה חדה בהופעת תסמיני הקורונה בכל רחבי הארץ ואל מתחת לקו הממוצע הארצי בתחילת החודש.

 נתונים אלו משקפים כי מדיניות הסגרים והמגבלות השונות מצליחה למנוע את התפשטות הנגיף. כך למשל, בערים שהובילו את מדד התסמינים בשבועות האחרונים, כגון בית שמש, חלה ירידה דרסטית של 55% בשיעור התסמינים המדווחים. בנס-ציונה חלה ירידה של 67% בשיעור התסמינים המדווחים עד לכדי דיווח מועט ביותר של תסמינים. בנקודת הזמן הזו, הערים המובילות בשיעור התסמינים הן (לפי הסדר) מעלה אדומים, באר שבע, בת ים, אור יהודה – יחד עם זאת, החוקרים מבהירים כי שיעור התסמינים בכל הערים האלו עדיין נמוך מהממוצע הארצי לפני הסגר ולא מצביע על התפשטות.

מדד coronaisrael.org מנסה לנבא את מוקדי התפרצות הקורונה בעזרת ניתוח מידע מהציבור על התפתחות תסמיני הנגיף. המודל שפותח על ידי חוקרי מכון ויצמן והאוניברסיטה העברית מאפשר באמצעות אלגוריתמים של ביג דאטה ובינה מלאכותית, למפות לפי אזורים גיאוגרפיים היכן קיימת עליה או ירידה בתסמיני הקורונה ובכך מעניק לרשויות כלי אסטרטגי לניהול המאבק בהתפשטותה. בעת הזאת, בה מקבלי ההחלטות עוסקים בשחרור המגבלות, לכלי חשיבות יתרה בכך שהוא מציג היכן להטיל סגרים סלקטיביים. יותר ממיליון פעמים השאלונים מולאו באופן יומיומי באתר coronaisrael.org שפותח על ידי הסדנא לידע ציבורי, שכעת גם מציג מפה פתוחה לציבור בהתבסס על המידע שנאסף.

פרופ' ערן סגל, מכון ויצמן למדע: "לאחר תקופה בה הוטלו על הציבור הישראלי מגבלות תנועה והסגרים, ניתן לומר כי השיטה מצליחה לעצור את התפשטות הנגיף ושיעור התסמינים בקרב האוכלוסייה ירד בצורה דרסטית. אלו נתונים מעודדים שכן הם משקפים מגמת שיפור כוללת בכמעט כל חלקי הארץ, כולל בערים בהן שיעור התסמינים היה גבוה במיוחד רק לפני כשבועיים. בנוסף, על פי נתוני משרד הבריאות, הדיווח על תסמיני שפעת בשנים קודמות שאפו לאפס כבר בחודש מרץ, לעומת זאת, השנה הדיווח על תסמינים ממשיך גם לתוך חודש אפריל- עובדה שמצביעה על כך שתסמינים שדווחו בתקופה האחרונה כנראה אינם נובעים משפעת".

המודל של חוקרי מכון ויצמן למדע תוקף כבר במספר תחזיות והצליח לנבא את ההתפשטות במודיעין, בירושלים ובבני ברק. פעילות המיזם הינה בתיאום עם משרד הבריאות, שמסכים על החשיבות האסטרטגית שלו ועל הבאת פתרון זה לכלל אוכלוסיית ישראל.

דורית חיזי, מנכ"לית הסדנא לידע ציבורי: "האתר תוכנן כך המידע הרגיש שהציבור שיתף עם החוקרים יישאר פרטי ככל האפשר וימזער את הסיכוי לחשוף את זהותו של המשיב. מעבר לזה, היה לנו קריטי לשמור על שקיפות מרבית, ושהציבור יוכל להשתמש בתובנות החשובות שהפקנו מהמידע, ולכן הנגשנו אותן על גבי מפת חום קלה לשימוש שזמינה לכולם באתר. קיימת חשיבות מכרעת לשיתוף הציבור בפרויקטים המצריכים את התגייסותו, ומידע אודות המשבר חייב להיות נחלת הכלל".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן