כבר בעת כניסתו לתפקיד החדש, שר הבריאות יולי אדלשטיין הנחה היום (חמישי) את מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב להתיר התקהלות של עד 50 איש גם במבנה סגור. כמו כן תתאפשר ישיבה במקומות עבודה ללא מסכה עם מרווח של 1.20 מטר בין עובד לעובד. ההקלות החדשות ייכנסו לתוקף מיד עם פרסום הצו שעליו יחתום בר סימן טוב – ואינן דורשות אישור של הממשלה.
כפי שפורסם ב- ynet, שר הבריאות אדלשטיין קיים הערכת מצב בנושא הקורונה"אנחנו ב'עת לפתוח', אבל אסור להיכנס לשאננות", ובהודעה מטעם לשכת השר צוין כי "בדיון הנחה אדלשטיין את מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב להתיר התקהלות עד 50 איש גם במבנה סגור".
מהודעת השר עולה כי מידת השפעתו של המנכ"ל היוצא משה בר סימן טוב הצטמצמה משמעותית בימים האחרונים, עם כניסתו של אדלשטיין לתפקידו. על רקע הטענות שבר סימן טוב ניהל את המשבר בשיתוף ראש הממשלה בנימין נתניהו ללא מעורבות של השר לשעבר ליצמן, בהודעה מטעם הלשכה של השר אדלשטיין הודגש כי הוא זה שהנחה את המנכ"ל לחתום על הצו החדש.
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








