מבזקים
מהלך פוליטי משמעותי: חבר המועצה משה שטה מצטרף לקואליציה של מיכאל וידל ברמלה המדריך המלא: כך תעברו את ל"ג בעומר בבטחה לראשונה: תערוכת מכירה לצלמת הבינלאומית מיכל חלבין ב-Soho House תל אביב נס באזור: פעוטה ננעלה ברכב וחולצה בשלום ע"י מתנדבי ידידים רמלאים, מרגישים תקועים? הוובינר של שיעזור לכם לצאת מה"פול גז בניוטרל" אחרי הדחייה בשל המלחמה: שבוע החינוך של גבעתיים יוצא לדרך פיצה האט למען משפחת זלקה: קרן סיוע ותרומת משכורתו של ימנו ז"ל מזל טוב: חבר מועצת העיר רחובות גיא צור הפך לסבא צביקה ברוט כבש את המקום הראשון: תושבי בת-ים הכי מרוצים מתפקוד ראש העיר – וזו תגובתו סערה סביב שולחן האוכל: הקומדיה הצרפתית המצליחה "שם פרטי" מגיעה לאופקים ובאר שבע שימו לב: חסימת תנועה ברחוב יצחק משקה ברחובות עקב עבודות תחזוקה נהגים שימו לב: עבודות לילה וצמצומי נתיבים בכביש 41 מוכנות לכל תרחיש: תרגיל חירום רחב היקף נערך בראש העין נתנאל אנגל, חובש מד"א שטיפל בימנו זלקה ז"ל: "יש אירועים שאתה לא מסיים בסיום הפינוי" המגפה השקטה: גבר כבן 53 אותר ללא רוח חיים במצב ריקבון בביתו ברמת השרון פתח תקווה מנציחה: היכל ספורט חדש יוקם לזכרו של ימנו זלקה ז"ל סגנית שר החוץ בסיור בדרום הר חברון: "קמפיין שקרי ומנותק מהמציאות נגד ההתיישבות" הגבלות מחמירות לל"ג בעומר 2026: נציב הכבאות חתם על צו איסור הבערת אש חוזרים לאיזון במודיעין: פעילות "יוגה בפארק" חוזרת לפארק הדגים פנים לקהילה | סיפורו של מתנדב איחוד הצלה מאשדוד, נועם בן גיגי: "לראות את החיים חוזרים לאדם זה רגע שנחרט בנשמה לנצח"

מתכון לעוגת תפוח בדבש מבית סבתא, ללא גלוטן

רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, חושף את המתכון של סבתא: "עוגת תפוחים בדבש" ללא גלוטן

 למי  שמתגעגע לעוגת הדבש מבית סבתא, קבלו מתכון מנצח: עוגה המשלבת דבש ותפוחים ללא גלוטן של רן בן דוד, השף של "ביגה". מדובר בעוגה אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, ונימוחה בפה.

המרכיבים:

100 גרם סוכר חום דמורה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגולת ללא גלוטן (המלצה מאיתנו – קמח תמי לעוגות)

7 גרם אבקת אפייה

2 גרם סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ

200 מ"ל תה ככה מוכן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות, מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לוקחים את קוביות התפוחים , מומלץ לערבב אותם מעט קמח ליפני הוספתם לבלילה ) פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה(. ולערבב בתנועת עטיפה.

מוזגים את התערובת לתבנית, ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים. לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

טיפ: מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

**המתכון באדיבות רשת ביגה.

צילום: דוד מויאל

דילוג לתוכן