מבזקים
חילוץ דרמטי באזור שדה בוקר: צעיר כבן 20 נפצע קשה בנפילה מגובה, מסוק הוזנק למקום הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע?

מתנדבי מד"א במודיעין שמעו את סיפורו של יעקב אלטמן ז"ל

עובדי ומתנדבי מגן דוד אדום מתחנת מד״א במודיעין-מכבים-רעות פגשו את גיא, חובש בכיר במד״א ונכדו של יעקב אלטמן ז״ל, שהגיע לתחנה על מנת לחלוק את סיפורו של סבו במסגרת פרויקט ״זיכרון בתחנה״.

עובדי ומתנדבי מגן דוד אדום מתחנת מד״א במודיעין-מכבים-רעות פגשו את גיא, חובש בכיר במד״א ונכדו של יעקב אלטמן ז״ל, שהגיע לתחנה על מנת לחלוק את סיפורו של סבו במסגרת פרויקט ״זיכרון בתחנה״. במסגרת המיזם, המתקיים במד"א מזה ארבע שנים בשיתוף עמותת ׳זיכרון בסלון׳ – נערכים בימים אלו ערבי ׳זיכרון בתחנה׳, במהלכם מגיעים שורדי שואה ובני דור שני ושלישי לספר את סיפוריהם בתחנות מד״א בכל רחבי הארץ.

יעקב אלטמן ז"ל נולד בשנת 1915 בלודז', פולין, וגדל בבית דתי חם. חייו התנהלו בין לימוד תורה לעבודה במפעל טקסטיל, וחלומו הגדול היה לעלות לארץ ישראל. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה השתנו חייו באחת – הוא ומשפחתו נאלצו לעבור לגטו. גם מתוך התנאים הבלתי אפשריים, יעקב לא איבד תקווה וחיפש דרך לשרוד. במהלך המלחמה הצליח לברוח מהגטו והצטרף לצבא האדום ובהמשך שב ללודז' שם גילה שמשפחתו נספתה. גם כשנשלח לאושוויץ באקציה האחרונה, נלחם על חייו – ושרד. לאחר השחרור עלה לארץ ישראל ובמחנה מעבר פגש את שרה, שורדת שואה אף היא, והשניים נישאו ובנו יחד חיים חדשים ומשפחה במדינת ישראל.

גיא סיפר את סיפרו של סבו, יעקב ז״ל כחלק מפרויקט ״בגוף ראשון״, בו הוא עבר הכשרה והפך לשגריר זיכרון. הוא מאמין כי סבו שרד בגלל שהייתה לו תקווה "גם עץ כרות יכול לחזור לחיים כל עוד יש שורשים, והוא – הוא השורש שנותר ממשפחתו והצליח לחזור" סיכם.

◼️ הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד"א

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מודיעין מכבים רעות

לחצו כאן
דילוג לתוכן