מבזקים
שני גברים נפצעו בפציעות חודרות באירוע אלימות בלוד באר יעקב: מרכז רפואי ממוגן מטילים יוקם בשמיר – העבודות צפויות להתחיל בתוך חודש אחרי 12 שנים בלי קולנוע: מובילנד תיפתח בבת ים ב־24 בספטמבר אופקים: היציאה מהעיר תיחסם ביום שלישי – הכניסה תיחסם ברביעי סוכות בירושלים: חידות, תעלומה בלשית וסיור במוזיאון בגין ב־10 שקלים גבעתיים נערכת לחגים: 2,500 טונות אשפה צפויות להיאסף ו־715 שוברים יחולקו לתושבים בג״ץ דחה את העתירה נגד בחירת רב העיר באר שבע: הרב אברהם דרעי יישאר בתפקיד אשדוד: 28 דירות ייהרסו, 121 ייבנו – פרויקט ראשון בעיר במסגרת "חלופת שקד" אירוע אלימות בקניון רמות בירושלים – החשוד נמלט פתח תקווה: אלה ההנחיות להוצאת גזם וגרוטאות בחגי תשרי ליל הסליחות בדימונה: המפגש המוזיקלי שמחכה לתושבים נתניה: אחרי עבודות ב-30 מיליון שקל – החסימה במרכז העיר הוסרה רחובות: הסיור שיחבר בין הקהילות בעיר לקראת יום כיפור כפר סבא: השב״חים ניסו להימלט ברכב גנוב – וניגחו ניידת מרכז טכנולוגי ראשון מסוגו לגיל הרך ייפתח בחולון לא עוד בית חולים? השירות החדש לילדים בירושלים נוסעים ברמלה הלילה? הכביש המרכזי שייסגר לתנועה יוסי ברודני נותר מחוץ לרשימת ישראל ביתנו – אבל מבהיר: ״יש לכם את התמיכה שלי״ אשקלון: אחרי איסור הדיג – הדייגים דורשים לחשוף את תוצאות הבדיקות ולבחון פיצוי ״רוח דרומית״ באילת והערבה: תורגלו חדירת מחבלים והשתלטות על יעדים אסטרטגיים

נהגים, שימו לב: עשרות אוטובוסים חוסמים את נתיבי איילון

עשרות אוטובוסים חוסמים את נתיבי איילון באזור מחלף השלום במחאה על התעלמות ממשלת ישראל מקריסת ענף ההסעות הפרטיות. הנהגים צופרים במשך דקות ארוכות בכלי הרכב עליהם מודבקות מדבקות ענק עם הכיתוב: "ענף בקריסה. תעשיה בגסיסה. מירי רגב אל תפני לנו את הגב!"

לאחר חודשים בהם ניסה ארגון חברות ההסעה בישראל להגיע להידברות עם משרדי הממשלה, החליטו הבוקר (רביעי) עשרות נהגים לחסום את נתיבי איילון במחאה על ההתעלמות המתמשכת המביאה לגסיסת הענף. חברות ההסעה הפרטיות ספגו נזקים כבדים כבר עם פרוץ מגיפת הקורונה, כשענפים רבים בהם היא פעלה כמו תיירות, תעשיה, חינוך ועוד, הפסיקו את עבודתם, כשעד כה רובם טרם חזרו לפעילות מלאה, מה שמביא חברות רבות בענף לקריסה מוחלטת.

למרות היותן חברות תחבורה, חברות ההסעות הפרטיות לא נמצאות תחת משרד התחבורה, מה שמאפשר למשרדי הממשלה להעביר את דרישותיהם מאחד לשני ולא לתת להם כל מענה אמיתי. כעת יצא הארגון בקמפיין רחב הקורא לשרת התחבורה מירי רגב להכניס את הענף תחת משרדה ולמנוע את קריסתו. הכעס של חברות ההסעות הפרטיות נובע בין היתר בשל העובדה כי למרות העומסים הקשים בתחבורה הציבורית, הנובעת ממגבלות משרד הבריאות, הפסקת פעילות הרכבת והעבודות באיילון, נמנעת מדינת ישראל להשתמש בשירותיהן במטרה להקל על העומסים, ובכך גם לסייע להן כלכלית ולאפשר להם להתפרנס.

הענף מסיע מדי יום (בשגרה) 1.2 מליון ישראלים ובהם תלמידים, כוחות ביטחון, אנשים מוגבלויות, חינוך מיוחד ועוד. החברות מחזיקות 22 אלף כלי רכב (הרב מעבר לתחבורה הציבורית) ועובדים בהן כ-30 אלף מועסקים, אשר רובם המוחלט תחת חזר לפעילות.

יו"ר הארגון ניסים סרוסי : "עשרות אלפי נהגים יושבים בבתים כואבים, מתוסכלים וחוששים מהעתיד לבוא עליהם בשל חוסר היכולת להתפרנס. מהרגע הראשון ישבנו בשקט, עזרנו בכל פעם שביקשו מאיתנו, גם במחירי הפסד, הכל מתוך אמונה שיגיע הרגע ומשרדי הממשלה יתפנו לסייע לנו, אך לצערנו זה לא קרה. ציבור הנהגים ובעלי חברות ההסעה קורסים, וככל שעוברים הימים מצבם נהיה קשה יותר ויותר, הפתרון נמצא אצל השרה מירי רגב, אני פונה אליה ומבקש- תצילי אותנו, אל תפני לנו את הגב, ואל תאפשרי לאנשים להמשיך ולאבד את פרנסתם".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן