מבזקים
עוד אירוע אלימות באשקלון: גבר בן 40 נפצע באורח קשה הסדרי תנועה חדשים בכביש 461: הכניסה לרמת פנקס תיחסם ל-3 חודשים לזכרם: מאות תושבי גבעת שמואל השתתפו במרוץ הלפיד המסורתי אשקלון על הרגליים: כ-3,000 משתתפים במרוץ "אשקלון WINNER נתנאל" זהירות, אוכפים: עיריית אור יהודה מרחיבה את רשימת מוקדי האכיפה המוגברת טרגדיה בנתניה: צעירה כבת 26 נהרגה לאחר שנפלה מגובה פצוע בינוני באירוע אלימות בערד: גבר כבן 45 פונה לסורוקה תושב באר יעקב ושני קטינים נעצרו עם אמצעי לחימה בכניסה לאצטדיון סמי עופר אזעקת "צבע אדום" הופעלה באזור התעשייה הדרומי באשקלון; דובר צה"ל: "מדובר באזעקת שווא" מסוף השבוע: התייקרות קלה של כ-1% במחירי מוצרי החלב שבפיקוח טרגדיה בערד: גופת גבר אותרה בדירה במצב ריקבון מתקדם תאונה עצמית באילת: רכב התנגש בקיר, צעיר פונה במצב בינוני ליוספטל דרמה בנגב: ילד בן 6 במצב קשה לאחר שנעקץ על ידי עקרב אירוע אלימות קשה ברהט: ילד בן 7 פונה במצב קשה לסורוקה קריית מלאכי: הלימודים בחטיבת הביניים "דרכא" יפתחו באיחור בשל אירוע אלימות חמור מרדף על הגגות באילת: נעצרו שני חשודים בפריצה לבית עסק כך תכינו את המרחב המוגן לחירום תיעוד קשה מקרית גת: קטטה אלימה בין הורים בגינה ציבורית לעיני הילדים עו"ד שמעון אמיר: "רדיפה אחר כותרות על חשבון לוחם; החקירה פגומה ורשלנית" רצח דסטאו צ'קול בבאר שבע: הוארך מעצרם של שני הקטינים החשודים במעשה

נוסעים לחו"ל? הודעה לציבור מטעם המטה לביטחון לאומי

להערכתנו, ה-"7 באוקטובר" (יום השנה השני למלחמת "חרבות ברזל"), יכול גם השנה להוות נקודת ציון משמעותית עבור ארגוני הטרור (בדגש לחמאס וגורמי ג'האד עולמי). אפשר כי סביב מועד זה יגברו המאמצים למימוש פיגועים נגד יעדים ישראלים/יהודים בחו"ל, הן באמצעות פעולה מתוכננת והן באמצעות יוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

נוסעים לחו"ל? ב-2 באוקטובר (יום כיפור) מחבל בריטי ממוצא סורי ביצע פיגוע כנגד חברי הקהילה היהודית שהגיעו להתפלל בבית כנסת במנצ׳סטר (2 הרוגים ומספר פצועים). המחבל הגיע לבית הכנסת במטרה לאתר יהודים ולפגוע בהם, תוך התעלמות מעוברי אורח שאינם יהודים. 

כמו כן, ביממה האחרונה נעצרה בגרמניה חולייה של 3 גורמים הקשורים לארגון חמאס, כשברשותם אמל״ח. המפגעים והאמל״ח יועדו על פי החשד לשמש לפעילויות טרור כנגד ישראלים ויהודים בחו״ל. סיכול זה מצטרף לפעילויות נוספות שבוצעו ביחד עם מדינות נוספות, כולל אוסטריה, כנגד איומים קשורים.

לאור החשש מהמשך האירועים וכן חשש מחקיינות, המל״ל מבקש מהציבור הישראלי בחו״ל לפעול בהתאם להמלצות.

חמאס, במקביל למלחמה בעזה, מרחיב את פעילותו לביסוס תשתיות ולקידום פיגועים כנגד יהודים וישראלים גם בחו"ל.

ארגוני הג'יהאד העולמי והאסלאם הרדיקלי ("המדינה האסלאמית"- דאע"ש, לצד אלקאעדה, אל-שבאב וקבוצות שונות בעולם), ממשיכים להוות איום , כשברקע קריאותיהם לפגוע ביעדים יהודים וישראלים ברחבי העולם, זאת בנוסף לאיום הנשקף מיוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

פעילות גורמי הג׳יהאד העולמי  בולטת במדינות אפריקה (קרן אפריקה, הסהל ומדינות מרכז אפריקה), באסיה (אפגניסטן, פקיסטן, בנגלדש, חבל קשמיר בהודו ובאינדונזיה), בנוסף לרצון מתמשך לפעולה במדינות אירופה וארצות המזה״ת.

המל"ל שב ומדגיש כי על חצי האי סיני מוחלת אזהרת מסע ברמה 4 – איום גבוה, ויש להימנע מהגעה למרחב בדגש לחופי סיני.

להערכתנו, ה-"7 באוקטובר" (יום השנה השני למלחמת "חרבות ברזל"), יכול גם השנה להוות נקודת ציון משמעותית עבור ארגוני הטרור (בדגש לחמאס וגורמי ג'האד עולמי). אפשר כי סביב מועד זה יגברו המאמצים למימוש פיגועים נגד יעדים ישראלים/יהודים בחו"ל, הן באמצעות פעולה מתוכננת והן באמצעות יוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

בשורה התחתונה, נשמרת פעלתנות ומוטיבציה גבוהים של גורמי הטרור השונים (איראן, חמאס, חזבאללה, ג'יהאד עולמי) לקדם פיגועים כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם. ברקע, המשך הלחימה בעזה והחרפת האווירה האנטי ישראלית בחו"ל.

לפיכך, המטה לביטחון לאומי (המל"ל) מחדד את המלצתו לציבור הישראלי לנהוג באחריות רבה בעת הזו במסגרת נסיעותיו לחו"ל, לבדוק את סטטוס אזהרות המסע של המל"ל (טרם רכישת הכרטיסים ליעד) ולפעול בהתאם להמלצות אזהרות המסע, ולרמת הסיכון במדינה בה הוא מבקר. כפי שהומחש בשנה האחרונה, אזהרות אלו מבוססות ומשקפות פוטנציאל איום מוחשי ותקף.

ניתן להתעדכן בכלל אזהרות המסע והמלצות לאמצעי זהירות בעת שהייה בחו"ל, באתר האינטרנט של המטה לביטחון לאומי, ובתוך כך,
א. להכיר באופן כללי את מדינת היעד אליה נוסעים: הרכב אוכלוסייה, מצב ביטחוני, משטר.
ב. להימנע מהחצנת סממנים ישראלים ויהודים
ג. להימנע משיח בעברית במקומות ציבוריים.
ד. להימנע מהשתתפות באירועים רבי משתתפים שאינם מאובטחים.
ה. להימנע מנסיעה לאתרים מבודדים ללא נוכחות גורמי ביטחון.
ו. להצטייד מראש במספרי התקשרות עם גורמי הביטחון המקומיים.
ז. שמירה על ערנות בעת שהייה ביעד, שימת לב למתרחש סביבכם.
ח. להתרחק מהפגנות ומחאות.
ט. להימנע מלקיים שיח אודות שירות במערכות הביטחון של ישראל עם גורמים שאינם מוכרים. כמו כן, ממליצים להצניע/לחסום/להסיר תכנים המעידים על שירות במערכות הביטחון, לרבות צה"ל, מחשבונות ברשתות החברתיות.

אנו מבקשים לחדד ביתר שאת את הסיכון בפרסום/שיתוף תכנים באופן נרחב ברשתות חברתיות (פייסבוק, טלגרם, ווטסאפ, אינטסגרם, טיק טוק וכו') המעידים על שייכות/פעילות בכוחות הביטחון של ישראל (סדיר, מילואים, קבע וכו'). פרסומים אלה מגבירים את הסיכון כי הגורם שפרסם את התוכן או לחלופין מופיע בו, יסומן על ידי גורמים שונים כיעד לפגיעה. לכן , אנו ממליצים שלא להעלות לרשתות חברתיות, בשום צורה, תכנים המעידים על שירות בכוחות הביטחון, פעילות מבצעית או תכנים דומים, כמו גם מיקומים בזמן אמת.
כמו כן, אנו מחדדים בפני הציבור את הסכנות במתווי שיטוי וחטיפה. נדרש לגלות ערנות כלפי פניות חדשות מצד גורמים שאינם מוכרים, בדגש על התווך הרשתי ואנשי עסקים שעיקר פעילותם בחו"ל.

אנו מבקשים לחדד את החשיבות הרבה של הימנעות מהגעה למדינות הבאות, זאת לאור סכנת חיים ממשית לישראלים השוהים במדינות אלו:
א. עיראק – כולל החבל הכורדי (הגעה אסורה על פי חוק)
ב. תימן (הגעה אסורה על פי חוק)
ג. איראן (הגעה אסורה על פי חוק)
ד. סוריה (הגעה אסורה על פי חוק)
ה. לבנון (הגעה אסורה על פי חוק)
ו. ערב הסעודית (הגעה מוגבלת על פי החוק)
ז. בנגלדש
ח. סומליה
ט. פקיסטן
י. אפגניסטן
יא. לוב
יב. אלג'יריה
יג. ירדן
יד. מצרים – כולל חצי האי סיני
טו. תורכיה

למען הסר ספק, באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל, עליכם לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.

כמו כן, לטובת עדכונים/בכל שאלה הנוגעת לסכנות הטרור כלפי ישראלים בחו"ל ניתן לפנות למוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.
לשאלות/אירועים בסוגיות נוספות, כגון אנטישמיות, ביטחון אישי בהקשרי פשיעה, שירותי בריאות וסוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ (פועל 24/7) 025303155.


◼️ חדשות תיירות בארץ ובעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תעופה וטיסות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן