מבזקים
מגמלים לעקרבים, ממופלטה לדודו טסה: סוכות בדימונה יורד למדבר גם בני שנתיים צריכים חול המועד: מה עושים עם הקטנטנים בגני תקווה בסוכות סכך בחינם וארבעת המינים למילואימניקים: מה צריך לדעת לפני סוכות בגן יבנה אוהל ב – 10 שקלים, הביל"ויים ב- 25 ודני סנדרסון בערב: כך ייראה סוכות בגדרה מהזבל לכוכבים: סוכות בגבעתיים עובר מחירייה למצפה – ובדרך עוצרים לסיפור ישראלי אין מרפסת? בגבעת שמואל אפשר להקים סוכה בשטח ציבורי – אבל גם לשכן יש מה לומר סכך בדרייב אין, שוק עד 23:00 ו – VR בחינם: כך מתכוננים לסוכות בבת ים אוכלים בשוק, רוקדים בעתיקה ויורדים למדבר: סוכות בבאר שבע והנגב מבוליווד ועד שוק יד שנייה של הילדים: סוכות בבאר יעקב נראה השנה קצת אחרת סוכות באשקלון בלי לקרוע את הכיס: חניה חינם, הופעות חינם וסיורים ב – 10 שקלים אין מי שיעזור לבנות סוכה? בני הנוער באשדוד יגיעו עד הבית – וזה רק חלק מהחג בעיר סוכות באילת והערבה: מה חינם, איפה מותר להקים אוהל ואיפה שווה לעצור בדרך נשאר אוכל מהחג? הטעות הקטנה שעלולה להפוך את השאריות לבעיה הלילה במזרח התיכון: טראמפ מאותת על אפשרות לפגישה עם נשיא איראן – ובמפרץ שוב תקרית ימית רהט: צעיר כבן 20 נפצע קשה לאחר שרכב התנגש בעמוד ״איפה הוא? אני ארצח אותו״: תושב אשדוד הגיע לבית בגן יבנה וחזר לפנות בוקר דרך חלון שניפץ בלבנה תחזית מזג האוויר להיום: אזהרות עומס חום במספר אזורים בישראל סוכות בטוח: כללי הזהירות לבניית סוכה, טיולים ורחצה סוכות ברכבת ישראל: שימו לב לשינויים ותוספת רכבות בערבי החג, במוצאי החג ובחול המועד בר במושב בבית עזרא: עגלת הקפה של משפחת גרשון ייפתח גם בחול המועד סוכות

נזכור לעד: מיזם ייחודי במקיף א' באשדוד

לא רק התלמידים מתרגשים לקראת המעבר מהחטיבה הצעירה לחטיבה העליונה, אלא גם הצוות החינוכי מתרגש לנוכח השאלה כיצד לגבש את התלמידים בכיתות החדשות ולהנחיל להם את הערכים המתאימים לגילם. השנה הוחלט במקיף א', לעשות זאת בסימן המלחמה, ולשלב בין זיכרון והנצחה לבין ערכים ותובנות לחיים.

במקיף א' התלבטו בשאלה כיצד ליצור כיתות לימוד חדשות במעבר התלמידים לחטיבה העליונה, שהרי המעבר כרוך תמיד בהתרגשות רבה ובהרבה חששות ואי ודאות, והחליטו כי בשעה שמדינת ישראל מתמודדת במלחמה בכמה חזיתות, זה המקום לקיים את הגיבוש הראשוני במיזם הנצחה לזכר הנופלים ובעידוד ערכים שעוסקים בערבות הדדית, איכפתיות והדאגה איש לרעהו. 

רכזת שכבה י' הגב' אלינור אברג'יל, והצוות החינוכי – קארן דהן, נטע דהן, הילה גרישפון, מרים חדד, עינב חדד והיועצת רויטל אדרי – יצרו מיזם שמחבר בין הנצחת גיבורי ישראל במלחמת חרבות ברזל ליום גיבוש שכבתי המקדם אחדות, נחישות, עבודת צוות ומורל גבוה. "ערכים אלה היו אופייניים לנופלים במלחמה" הם אומרים ומתארים את המיזם כך: "כל כיתה בשכבה בחרה מוטו לחיים שהנחה את החייל/ת. במסגרת שעורי החינוך שהוכנו למדו התלמידים על סיפורי הגבורה של הנופלים, על האנשים שהיו ואינם. כל כיתה יצרה חולצות להנצחת המוטו לחיים שהנחה את הגיבורים ושילבה ציור, תמונה, דיוקן בהשראת הגיבורים".

בבית הספר אומרים כי כל החולצות ימסרו למשפחות וילוו את התלמידים גם במסע הקרוב בירושלים, מתוך אמונה כי הכוח שלנו כקהילה טמון ביכולת שלנו להעביר מסרים בעלי משמעות, באחדות בעמידה לצד המשפחות שיקיריהם חירפו נפשם למעננו, ובשמירה והנצחת הרוח של גיבורי ישראל. 

כאמור, כל מוטו הותאם לאחד הנופלים. לזכר סר"ן ליאל חיו הי"ד – המוטו: "תהיה הגרסה הטובה ביותר של עצמך". לזכר סמל ירון זוהר הי"ד – "הקושי הוא זמני, הגאווה היא נצחית". לזכר סרן ניתאי עמאר הי"ד – "תעבוד קשה, ההצלחה כבר תעשה את הרעש". לזכר סגן אדר בן סימון הי"ד – "לקום גם כשקשה לחיות תמיד". לזכר סמל עמיחי ונינו הי"ד – "אני לא בא להיות הכי, אני בא להיות אני". לזכר סמ"ר אילי גמזו הי"ד "תחייכו כי חיוך זה שמחה, ושמחה זה הכח להמשיך". כחלק מהמיזם הכה חשוב יתקיימו מיזמי המשך נוספים בחשיבה משותפת עם המשפחות המעוניינות להנצחת יקיריהם. כך למשל יתוכנן טורניר כדורגל לזכרו של סמל ירון זוהר ובשיתוף עם משפחתו. 

ביום הגיבוש הייחודי התחרו התלמידים בתחנות ספורטיביות שונות כאשר הם לבושים בחולצות עם משפטי הגיבורים הי"ד. וכך אמרו התלמידים: "הרגשתי כאילו אני נהנית בשביל אותם חיילים שנפלו, וגם אם זה היה למעט זמן הרגשתי שהם איתי בכל הכיף הזה". "לזכור חיילים זה חשוב כי זה מראה שאכפת לנו מהגבורה שלהם. זה מפגיש את כולם ועוזר לנו להגיד תודה על ההקרבה שלהם." 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות מקיף א

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן