מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

סוכה קהילתית – ביטוי של האחדות ושיתוף הפעולה של פעילים אזרחיים ברחובות

מדוע חג הסוכות הוא החג האולטימטיבי עבור פעילים חברתיים וקהילתיים? כיצד אזרחי רחובות יכולים לפעול על מנת להפוך את העיר למקום טוב יותר, עיר בה אזרחיה פועלים יחד למען הטוב המשותף?

שאלות אלה עומדות במרכז אירוע מיוחד, "סוכה קהילתית", שיתקיים באמצעות הזום ביום רביעי בחול המועד סוכות, בשעה 21:00.

"רחובות מבורכת בארגונים חברתיים רבים הפועלים יחד למען טובת הכלל", אומר ד"ר שרמן רוזנפלד שיזם ומקיים את אירוע הסוכה הקהילתית כבר שלוש שנים. "סוכה קהילתית נותנת לארגונים חברתיים את המסגרת לחגוג יחד את העובדה הזו ולחפש דרכים נוספות לעודד את הפעילות המשותפת ביניהם". "סוכות הוא חג המבטא את הערך של אחדות", אומר אבי קלנר, מוביל מועצת ההסכמות של הקונגרס הציוני ברחובות ו"פלוגתה". מר קלנר יפתח את הערב בשיחה שכותרתה "גוונים שונים בסוכה אחת".

לאחר שיחת הפתיחה, ידברו נציגי ארגונים חברתיים בקצרה על עבודתם, כהקדמה לדיונים קבוצתיים עם משתתפי האירוע. הארגונים והמיזמים שייטלו חלק הם בידוד ללא בדידות, קהילת פסיפס, המרכזים לצדק חברתי, צוות חשיבה, מרכז הגישור, פלוגתה ותיק לכל ילד.

"אלה רק חלק מהארגונים החברתיים והאזרחיים בעיר", אומר שאול צהגון, מחזיק תיק השכונות ויוזמות חברתיות במועצת העיר. "אנו מכירים בכך שיש קבוצות אחרות דומות ורוצים שדיוני הערב יביאו לקואליציה גדולה יותר של קבוצות שמעוניינות לעבוד בשיתוף פעולה."

"כשקבוצה של מתנדבים מצטרפת לקואליציה היא פועלת למען הכלל, אך גם למען מילוי הייעוד המיוחד שלה", אומרת אביבה חלבי, מנהלת מרכז גישור עירוני. "אנו מקווים שהדיאלוג עם אזרחי רחובות יקדם את העבודה המשותפת הזאת".

להשתתפות באירוע אתם מוזמנים להירשם בקישור.

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן