מבזקים
תאונה בלוד: אוטובוס ורכב פרטי התנגשו ברחוב אליעזר קפלן – שני פצועים פונו לבית החולים מטיילת בת 68 מיו"ש חולצה באלונקה בנחל אל על – החילוץ השני בתוך שעות מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה מהשכול אל היצירה: האמהות שאיבדו את בניהן הפכו את הכאב ליוזמה משותפת נתקלתם? חשש לחייו של בן 38 מקריית מלאכי זכה ב־40 מיליון שקל: "קודם כל אקנה דירה לבן שלי הלוחם" חשש לחייו של בן 38 מראשל"צ בן 50 שרכב על טרקטורון נפצע בתאונה בגן יבנה בת ים: שבעה בתי ספר נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך המשטרה נערכת להפגנה באזור בני ברק – חשש לחסימות ועומסי תנועה תא"ל (מיל') דני שחר מצטרף לישראל ביתנו עבודות הכביש יוצאות לדרך באופקים – כך תיראה התנועה באזור רמלה: הפסקות מים צפויות מחר – אלה השעות אופקים: הרחובות שייסגרו השבוע בעקבות הפסטיבל

עדותה המצמררת של ניצולת השואה ליזה לינגו, מתנדבת מצטיינת בקפלן: "אפשר היה לראות רק הרוגים, בלי יד, בלי רגל, בלי ראש".

ניצולת השואה ליזה לינגו בת ה-95 התרגשה עד מאוד בטקס יום השואה שנערך במרכז הרפואי קפלן – שם שיתפה בעדות מצמררת מהימים ההם, בהם היא זוכרת חיים עליזים של משפחה בת שבע נפשות, הורים וחמישה אחים שנקטעים בן רגע והופכים לסיוט הגדול בחייה.

ליזה לינגו (במרכז) בטקס שהתקיים היום. (צילום: אפרת שררה, באדיבות קפלן)

 

לינגו, ילידת 1922 הינה מתנדבת מצטיינת ומסורה למטופלי המרכז הרפואי מזה 30 שנה במחלקה האורתופדית. היא הדליקה נר זיכרון וסיפרה כאמור את עדותה האישית ובין היתר אמרה: "היינו חמישה ילדים, נשארנו רק אני ואחותי. האח הגדול שלי היה בן 21, ישראל קראו לו. לקחו אותו כאילו זה לצבא אבל באותו יום, כעבור שעה הם כבר לא היו במקום ואף אחד לא יודע להגיד מה קרה איתם. הרבה אווירונים של הגרמנים נפלו כמו גשם, הפצצות… משהו נורא. אחרי הפצצה אפשר היה לראות רק אנשים הרוגים, בלי יד, בלי רגל, בלי ראש".

במהלך הטקס הקריא מנהל המרכז הרפואי קפלן, ד"ר קרלוס גרוזמן, את תפילת 'נזכור' מאת אבא קובנר והדליק נר נשמה לזכר קורבנות השואה.

מנהל המרכז הרפואי מדליק נר נשמה במהלך טקס יום השואה (צילום: אפרת שררה, באדיבות קפלן)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן