מבזקים
הלילה בנתניה: כביש 2 ייחסם לכיוון דרום למשך חמש שעות מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים שני אולמות ספורט חדשים נפתחו בראש העין – ואולם נוסף יוקם אחרי החגים שריפה נרחבת בגן העץ בירושלים: לוחמי האש פועלים למנוע התפשטות לעבר מבנים תאונת עבודה בירוחם: בן 30 נפצע מחפץ כבד שנפל עליו במפעל מהכנס לפיילוט בתשלום: סטארטאפ ממערך החדשנות של נמל אשדוד יוצא לנמל המבורג כפר סבא נפרדת מאמיר נמיוט ז״ל: הפראמדיק שהכשיר דורות של אנשי רפואה השוק העירוני ביבנה עשוי לעבור שוב: המכרז החדש חושף שהמיקום הנוכחי זמני מתנות, תכשיטים ונרות: ירידי החג שהתקיימו בראש העין תרחיש מלחמה באילת: נפילות טילים, פח״ע ונפגעים רבים בתרגיל עשור לאחר מותו: ההנצחה הגדולה לשמעון פרס בירושלים אותרה בביתה ימים לאחר מותה: המנוחה בירושלים זוהתה ושוחררה לקבורה

עיריית אשדוד השלימה את ההכנות לחורף

בעירייה ממשיכים להתכונן לקראת החורף תוך כדי התמודדות עם השלכות "חרבות ברזל", הצפויה להימשך בחודשים הקרובים

ההכנות הקפדניות נועדו לתת מענה לשינויי מזג האוויר, שיש החוזים שצפוי בחלק מהמקרים להיות קיצוני במיוחד בחורף הנוכחי. בצורה זו, יכולים צוותי העירייה להתמודד עם מזג אוויר בעיר גדולה הכוללת 625 רחובות ו-150 ק"מ תשתית של הולכה תת קרקעית, רצועת חוף ארוכה ואת נחל לכיש.

במסגרת ההכנות, נוקו אזורים שלמים מלכלוך ועלים העלולים לסתום קולטנים, נבדק שתעלות ההולכה נקיות, נגזמו עצים לא יציבים ורועננו נהלים בהתאם לתוכניות העבודה הסדורה של העירייה.

ראש העירייה ד"ר יחיאל לסרי: "אשדוד מתפקדת בנתה לעצמה תוכניות עבודה במגוון נושאים שיסייעו להתמודדות בימי שגרה או חירום. בסיטואציה שנוצרה, הניסיון שלנו בניהול מערכות החורף מאפשר לנו לעשות זאת במקביל לימי הלחימה, כך שנצליח להתמודד עם שתי החזיתות ולהמשיך לתת מענה לנזקי החורף או נזקי המלחמה כדי לשרת את מטרת העל שהיא הצלת חיים".

תוכניות העבודה של אשדוד נבנו לאורך שנים והן משלבות את פקודת חורף, ואת תוכנית חיזוי של חברת הסטארט אפ הישראלית Tomorrow.io. ההיערכות הייחודית מדרגת את רמת הכוננות בארבעה צבעי הרמזור – אדום, כתום, צהוב וירוק – ומעדכנת כל שש דקות – המתקדמת ביותר בישראל. פקודת החורף בנויה על תורת הפעלה ייחודית בשילוב טכנולוגיה פורצת דרך, השולחת התראות למערך כוח אדם בחירום עם הגדרת המשימות כפי שנכתבו בתוכנית.

המערכת המתקדמת חוזה מראש את זמן הופעת הגשם ואת עוצמתו, ואת התקדמות מזג האוויר על ציר הזמן. בצורה כזו, ניתן מענה ברמה הגבוהה ביותר תוך שמירה על חיי אדם, מניעת פגיעה ברכוש ושמירה על שגרת חיים בצורה מיטיבית, תוך תכלול כל אגפי העירייה והמחלקות עד לרמת העובד האחרון.

ראש מנהל תפעול, שלמה רוטנברג, אומר כי השנה הוכנסו לתוכניות גם לקחים מהתמודדות העיר עם סופות שונות כמו ברברה, אלפיס וכרמל, שעל אף עוצמתן לא פגעו בשגרה באשדוד והעיר נותרה יבשה: "ידענו לבנות תעלות הולכת בקוטר רחב יותר ולאתר במדויק את הצמתים שבהם חייבים לשמור על הקולטנים פתוחים לטובת זרימה טובה יותר של מים. ניתחנו מצבים, ביצענו תרגילים ונקטנו בצעדים חשובים שיסייעו לנו להתמודד עם השטח העצום של העיר וכל המשתנים סביב".

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן