מבזקים
טרגדיה בחוף הים בראשון לציון תאונת טרקטורון במושב ערוגות: שני פצועים, אחד מהם במצב בינוני לפני כניסת השבת: רוכב אופנוע נפצע קשה באשדוד באר שבע: ילד ונער שרכבו על אופניים נפצעו בינוני עד קשה בתאונת דרכים אזהרה לצרכנים: ריקול למאוורר עמוד של חברת "אי ג'י אינטרנשיונל" עקב סכנת התחשמלות ושריפה בגיל 82, אחרי 53 שנות התנדבות: גיורא זהבי מניר עוז הוא המתנדב המצטיין של מד"א חי ונושם שליחות: סגן ראש עיריית אופקים, יוסי אבוהרון, נבחר לעובד המצטיין של מד"א תאונת קורקינט בנתניה: נער כבן 14 נפצע באורח קל כבוד לקריית אונו: גלנה פרובר [67] ופנחס כחלון [70] נבחרו למצטייני מד"א אירוע אלימות בבת ים: גבר כבן 55 פונה לבית החולים וולפסון במצב בינוני מקום שני בארץ: גיא בן דוד מאור יהודה נבחר לעובד מצטיין ארצי של מד"א מלאך בלבן: גבריאל קטר, תושב נס ציונה מתחנת מד"א ברחובות הוא המתנדב המצטיין של מרחב איילון ממתנדבת שירות לאומי לעובדת מצטיינת: ההישג המרגש של יוליה חיימוב מחולון במד"א דרמה בחוף באשדוד סמוך לאופקים: צעיר מהיישוב דקל מואשם כי איים לדקור רופא במרפאת מכבי דרמה ברחוב נורדאו: תושב אשקלון גנב תיקים משתי עובדות בר באשדוד מובילות לשינוי: אמילי, עדן ויוליה, תושבות אשדוד, הגיעו לכנסת בעקבות מקרה אלימות קשה אילת קוטפת הוקרה ארצית על עשייה חברתית וחינוכית אישום: עובד פיצרייה מואשם כי רדף אחרי לקוח ודקר את גלגל רכבו בסכין בקריית מלאכי אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה

עיריית רחובות ערכה ערב הוקרה מיוחד למתנדבים למען הגיל השלישי

ערב הוקרה מיוחד באולם מופת למען מתנדבים הפועלים במהלך כל השנה לטובת בני הגיל השלישי ברחובות

בשנים האחרונות יזמו האגף לשירותים חברתיים ומחלקת שח"ר בעיריית רחובות יחד עם הרשות לביטחון קהילתי ותנועת דרור לישראל תכניות ופעילויות רבות למען התושבים הותיקים בעיר. התכניות נועדו כדי לבנות תשתית קהילתית המשלבת את הגימלאים בחיי החברה והקהילה בעיר.

פעילויות רבות מתקיימות בזכות השתתפותם של מאות מתנדבים מכל רחבי העיר שבוחרים לסייע ולתמוך בבני הגיל השלישי בתחומים שונים, בין היתר בפרויקטים הבאים: "אמץ שכן", מתן סיוע טכנולוגי כחונכי דיגיטל, חגיגות ימי הולדת לקשישים בודדים ועוד ועוד.

ערב הוקרה מיוחד למתנדבים למען הגיל השלישי נערך ביוזמת האגף לשירותים חברתיים בעיריית רחובות, מחלקת שח"ר, הרשות לביטחון קהילתי ותנועת דרור לישראל. אל הערב הגיעו עשרות מתנדבים הפעילים בכל תכניות ההתנדבות השונות למען בני הגיל השלישי שנהנו מהמופע המיוחד 'מאמו', שצבר תאוצה ורץ בחודשים האחרונים בכל רחבי הארץ. המופע התקיים בשותפות חבר מועצת העיר ויו"ר מרחב רחובות בהסתדרות, עודד עמרם, והוא יצירה בימתית פורצת גבולות ומרגשת של הכוריאוגרף אליק ניב בשיתוף עם חברות ההרכב- 'מאמו', חבורה של שמונה נשים בנות 50-80 מעמק יזרעאל.

חברות ההרכב עסקו יחד, ללא ניסיון קודם בכלים אמנותיים של אמנות הפרפורמנס, בבחינה מחודשת של תופעות, אירועים, ובחירות שליוו והכתיבו את חייהן. בתהליך עבודה ארוך הבשילו התכנים לכדי אמירה אמנותית עוצמתית ואמיצה בנושאים כמו אמהות, נשיות, דימויי גוף, מיניות בגיל השלישי, טראומות אובדן, אלימות, פנטזיות ועוד. המופע ותכניו עוררו מגוון תגובות מהקהל והוא הצליח להשאיר את כולם עם חומר למחשבה על החיים בכלל ועל תקופת הזקנה בפרט.

עיריית רחובות קוראת לתושבים המעוניינים להצטרף למערך ההתנדבות לבחור את תחום ההתנדבות הקרוב לליבם, בשעות ובזמנים שנוחים להם באמצעות אתר העירייה בלחיצה כאן > https://www.rehovot.muni.il/686/

כמו כן, התושבים המעוניינים להצטרף לתכניות ההתנדבות של דרור לישראל מוזמנים ליצור קשר עם ארי לוי, רכז התכניות באזור רחובות בטל' 054-973-2488.

רחמים מלול, ראש העיר: "רחובות היא עיר שהיא גם משפחה. פעולות ההתנדבות שהעירייה יוזמת מובילות לשיפור איכות חייהם של אלפי גימלאים בכל רחבי העיר ובנוסף הן מצליחות לרקום קשרים אנושיים בין הדור הצעיר והדור המבוגר. אני מודה לכל העוסקים במלאכה ובעיקר למתנדבים היקרים שלנו, המובילים את העשייה למען הבני הגיל השלישי ברחובות".

עו"ד שמואל בר דאנזאן חבר מועצת העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים הוסיף: "רחובות הינה עיר המבורכת במתנדבים/ות פעילים/ות, הפועלים במסגרת הפרויקטיים השונים בעיר. ברצוני לברך את קידום השותפויות הרבות בעיר יחד עם יחידת ההתנדבות באגף לשירותים חברתיים".

ד"ר אסף אל-בר, חבר מועצת העיר ושותף לפעילות מסר: "אני מודה לחברות וחברי קיבוץ המחנכים של תנועת דרור ישראל שממשיכים ליצור פעילות שמגבירה את החוסן הקהילתי ומפיגה בדידות גם בקרב בני ובנות הגיל השלישי. אני שמח להיות שותף בחיבור היפה שנוצר עם עיריית רחובות בימים המורכבים של הקורונה וממשיך ומתגבר גם כיום. רחובות הופכת לעיר הקהילות, יש לנו פוטנציאל אדיר ואנחנו מגשימים ומגשימות אותו!"

ארי לוי, רכז התנדבות ברחובות בתנועת דרור לישראל: "הזקנה היום היא לא הזקנה של הסבתות שלנו. היום יש סוציולוגיה חדשה. האוכלוסייה המבוגרת היום פעילה, לומדת, וצמאה להשפיע על החברה. המבוגרים היום צריכים מענים חדשים – מענים חברתיים ורוחניים, במות ללמוד דברים חדשים, ולהיות חיוניים לחברה מסביבם. זו בעצם המטרה שלנו. לתת במות לאוכלוסייה המבוגרת להתחבר אחד לשני, להמשיך להתפתח אישית, ולהשפיע על החברה".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רחובות

דילוג לתוכן