מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

עיר חכמה: המקלטים הציבוריים ברמת גן ייפתחו מרחוק בשעת חירום

הפתרון הטכנולוגי מאפשר לעירייה לשמר את תקינות המקלטים ואת הזמינות המהירה של המרחבים המוגנים לתושבים ללא צורך בהעסקת מאבטחים או בפתיחה פיזית של המקלטים, והוא מונע בעיות ונדליזם במקלטים. כמו כן, המיזם הטכנולוגי הייחודי מעדכן על תקלות או בעיות הדורשות טיפול באופן שמייעל משמעותית את תהליכי התחזוקה והמוכנות לשעת חירום.

עיריית רמת גן ממשיכה להרחיב את המענה העירוני בשעת חירום, ומשיקה באופן רשמי את פתרון טכנולוגי שיאפשר פתיחת מקלטים ציבוריים גדולים בעיר – מרחוק. בשבועות האחרונים עיריית רמת גן התקינה את הפתרון הטכנולוגי בעשרות מקלטים ציבוריים גדולים בעיר וכבר במהלך האזעקות האחרונות שהופעלו ברמת גן המקלטים בהם הותקן המיזם נפתחו מרחוק. הפתרון הטכנולוגי, הכולל שימוש ראשון בישראל ברשת הייעודית -LoRaWAN שאינה מושפעת מעומסי תקשורת, פועל באופן אוטומטי מיד עם קבלת ההתרעה בפיקוד העורף בשילוב עם הפעלה על ידי נציגי המוקד העירוני, הפועל בכל ימות השבוע ובכל שעות היממה.

הפתרון הטכנולוגי מאפשר לעירייה לשמר את תקינות המקלטים ואת הזמינות המהירה של המרחבים המוגנים לתושבים ללא צורך בהעסקת מאבטחים או בפתיחה פיזית של המקלטים, והוא מונע בעיות ונדליזם במקלטים. כמו כן, המיזם הטכנולוגי הייחודי מעדכן על תקלות או בעיות הדורשות טיפול באופן שמייעל משמעותית את תהליכי התחזוקה והמוכנות לשעת חירום.
יובהר כי בשלב ראשון הוחלט על התקנה של הפתרון ב-22 מקלטים בהם הייתה נדרשת שמירה עד כה, ולמעשה הפתרון חוסך את עלויות השמירה הגבוהות.

המיזם מהווה חלק מתוכנית רחבת היקף של העירייה להטמעת טכנולוגיות חכמות בניהול העירוני, הכוללת גם מערכות לניהול תאורה, תנועה, פינוי אשפה ועוד. המיזם הטכנולוגי כבר הוכיח את עצמו במספר תרגילי חירום והוא מהווה דוגמה נוספת למובילות הטכנולוגית של רמת גן בתחום הערים החכמות. כמו כן, כבר לפני כשנה השלימה עיריית רמת גן באמצעות אגף מערכות מידע את רישות כלל המקלטים הציבוריים בעיר במערכת תקשורת (WIFI) המשמשת את התושבים והתושבות השוהים במקלטים בשעת חירום.

"המיזם הטכנולוגי הנוכחי מהווה פריצת דרך של ממש עבור תושבי רמת גן," אומר קובי נח, מנמ"ר ומנהל אגף מערכות מידע בעיריית רמת גן. "בזכות הטכנולוגיה המתקדמת והאינטגרציה עם מערכות העיר החכמה, הצלחנו להפוך את המוכנות לשעת חירום ליעילה ומיידית יותר מתמיד."

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן : "הפתרון הייחודי מציג כיצד טכנולוגיה מתקדמת יכולה לשפר משמעותית את הביטחון ואיכות החיים של תושבינו. זהו צעד נוסף בהפיכת רמת גן לעיר חכמה, חדשנית ובטוחה יותר, המציבה את ביטחון תושביה בראש סדר העדיפויות."

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות ר"ג

דילוג לתוכן