עצורים בהפגנה בלתי חוקית של מפירי סדר בכביש איילון

הפגנה בלתי חוקית של מפירי סדר בכביש איילון לכיוון צפון במחלף השלום; נעצרו 3 מפירי סדר ונרשמו מס' דוחות תנועה על סך 1,000 ש"ח

משטרת ישראל נערכה בכוחות גדולים לאבטחה ושמירה על הסדר הציבורי, במסגרת מחאה מתוכננת שתנאיה תואמו עם המשטרה.

משטרת ישראל אישרה את הבקשה לקיום המחאה הערב, בהתאם לתנאים שנקבעו עם המארגנים בצומת קפלן בת"א. לאור בקשת המארגנים וע"מ לשמור על בטחונו ושלומו של הציבור, לרשות המוחים נסגר צומת קפלן, במטרה לאפשר איזון בין חופש המחאה באופן לגיטימי, לבין חופש התנועה תוך פגיעה מינימלית בשגרה.

בתום המחאה המאושרת, רוב המוחים התפזרו בשקט. מנגד, למרות השיח עם המארגנים והאישור שניתן ע"י המשטרה למתחם מוסדר בצומת קפלן, התקבצו מספר מפגינים בכביש איילון לכיוון צפון באופן בלתי חוקי והחלו להפר את הסדר, תוך חסימת הכביש והדלקת מדורות. השוטרים עצרו 3 מפירי סדר. בנוסף נרשמו דוחות תנועה על סך 1,000 ש"ח למס' מפרי סדר.

ממשטרת ישראל נמסר:

אנו רואים בחומרה את הפרות הסדר, הגורמות למשטרה להפנות כוחות שעוסקים במשימות אבטחה ושמירה על בטחון הציבור. נפעל באפס סובלנות כלפי מי שיפר את הסדר וינהג באלימות כלפי השוטרים, ולא נהסס להשתמש באמצעי הפס"ד לשמירה על החוק והחזרת הסדר על כנו.

משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית ומאפשרת מחאות כל עוד הן מתקיימות במסגרת החוק , יחד עם זאת המשטרה לא תאפשר הפרות סדר מכל סוג או פגיעה בחופש התנועה וכל התנהגות העלולה לסכן את שלומו של הציבור.

עדכון השעה 23:00 כביש איילון צפון נפתח לתנועה

משטרת ישראל ממשיכה במאמץ לשמירה על הסדר הציבורי אל מול מפגינים שמתעמתים עם השוטרים ואינם נשמעים להנחיות המשטרה בניסיון לחסום צירים מרכזיים אשר פוגעים בשגרת החיים.

בהמשך לחסימת כביש איילון צפון ע"י מפרי סדר, המשטרה הדפה את מפרי הסדר ואיפשרה לתנועה בכביש איילון לזרום. הכביש נפתח לתנועה.

כוח משטרה נמצא במקום ומונע מהמפגינים לפגוע בחופש התנועה ולחסום את נתיבי איילון.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן