פינה מיוחדת לזכר הדסה למפל ז”ל נחנכה בכפר הנוער עיינות-נעמ”ת

במסגרת אירוע לציון 80 שנה להקמת מחנה ילדי טהרן

פינה מיוחדת לזכר הדסה (הלינה) למפל ז”ל נחנכה בכפר הנוער עיינות-נעמ”ת. זאת, במסגרת אירוע לציון 80 שנה להקמת מחנה ‘ילדי טהרן’ בכפר.

בפינה הוצב שלט מורשת כחול, המציג את סיפורם של הדסה ושל עליית ‘ילדי טהרן’ כולה, וכן ספסל ועליו שלט הנצחה. האירוע נערך במעמד בני משפחתה ועשרות אורחים.

‘ילדי טהרן’ היה כינויה של קבוצה ובה כ-900 ילדים ניצולי שואה, רובם יתומים, שעם פרוץ מלחמת העולם השנייה הועברו מפולין לטהרן והועלו לארץ ישראל בשנת 1943, בסיוע הסוכנות היהודית. עיינות היה ביתם הראשון בארץ של 55 מחברי הקבוצה. גם עדה מימון, מנהלת הכפר וחברה בהנהלת ויצ”ו, עסקה בהבאתם ובקליטתם של הילדים בארץ. מהגיעם לעיינות, ב-22 בפברואר 1943, למדו הילדים עברית, עבדו בענפי המשק וחיזקו את הגוף והנפש. באפריל 1943, עזבו את עיינות ועברו להתגורר בבתים מאמצים.

הדסה למפל, אחת מחברות הקבוצה, התגייסה לפלמ”ח בנובמבר 1946, ולאחר הכשרתה בקיבוץ מעוז חיים שירתה בליווי השיירות לירושלים. ב-30 במאי 1948, הצטרפה כאלחוטאית לזחל”ם מפקד כוח הפריצה למשטרת לטרון. לאחר פציעת מפקדה ובלימת הזחל”מים בחצר המשטרה, המשיכה להילחם בחיילי הלגיון הירדני עד נפילתה. קולה של הדסה היה האחרון שנשמע ברשת האלחוט משדה הקרב בלטרון. אומץ לבה נותר מופת לעוז רוח. בדצמבר 2022, העניק הרמטכ”ל דאז, אביב כוכבי, אות הוקרה מיוחד על פועלה של הדסה. את האות קיבלו בשמה בני משפחתה.

האירוע נערך על ידי כפר הנוער עיינות-נעמ”ת, ארכיון הכפר ע”ש חגי יהודאי ומוזיאתר עיינות, בסיוע המועצה לשימור אתרים, עמותת הראל, קק”ל, משרד מורשת, משרד התרבות והספורט ומשפחתה של הדסה למפל.

צילום: המועצה לשימור אתרים

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן