מבזקים
ה"פאוור קאפל" החדש של התקשורת: עו"ד כנרת בראשי ויוספה ברק מאחדות כוחות רגע נדיר במפרץ אילת — צב ים ירוק גדול תועד שוחה בשלווה בית הנשיא נערך לפסח: הרצוג קיים את טקס מכירת החמץ פתח תקווה: הפגנת יחיד הפכה לקריאה ארצית – “אני שושנה סטרוק” עברונה מתחדשת: 12 שנה אחרי אסון הנפט, מתחיל שיקום דרמטי פסח של הפוגה ברחובות עם 100 פעילויות ליד המרחבים המוגנים שני אזרחים ישראלים בנגב נעצרו בחשד להברחת אמצעי לחימה הבנזין חצה 8 ש"ח: המדינה דוחפת מעבר לרכב חשמלי לראשונה מאז 1972: בני האדם חוזרים לירח במשימת ארטמיס 2 התלמידים ברמלה יצרו הגדה משלהם – ויצאו לחלק אותה בעיר גן יבנה: הלוואה של 10000 ש"ח הסתיימה בכתב אישום על סחיטה היוזמה באילת שנותנת לתושבים שעה אחת לעצור ולנשום הותר לפרסום: סמ"ר גלעד הראל, בן 21, נפל בקרב בדרום לבנון 21 שוהים בלתי חוקיים נעצרו באתר בנייה בקטמון תל אביב, באר שבע וערד בראש: 23,710 תביעות נזק הוגשו חדרי הניתוח הממוגנים בבאר שבע הפכו לעורק רפואי חיוני מחוז תל אביב: 6 פצועים קל בזירות נפילת פריטי אמל"ח 100 מיליון עכשיו, 50 מיליון בהמשך: השיפוי לרשויות נחשף נתניה: תאונת עבודה עם מחפרון – פועל נפצע בינוני גבעת שמואל: נפילת רסיס בעיר הסתיימה ללא נפגעים

פרויקט "פותחות ציר – מיילדות למען יולדות"

גם בזמן מלחמה נשים שכורעות ללדת לפני שהספיקו להגיע לחדר לידה, ילדו בבטחה. שיתוף פעולה בין ארגון המיילדות בישראל למגן דוד אדום 

בשנת 2023 פונו לבית החולים 16,283 נשים הרות. 1,062 מתוכן ילדו בעזרת צוותי מגן דוד אדום בביתן או בדרכן לבית החולים.

ללידה מחוץ לכותלי בית החולים יש סיכונים רבים ובמקרה של סיבוכים בלידה, יש להביא את האישה בהקדם האפשרי לבית החולים לצורך המשך טיפול.

לאור הנתונים האלו ועל מנת לייעל את הליך הלידה, ארגון המיילדות בישראל ומגן דוד אדום, יצאו לדרך עם פרויקט חדש שמטרתו לסייע לנשים הכורעות ללדת.

 

בשלב הראשון של הפרויקט, שנקרא "פותחות ציר" ויתחיל בצפון הארץ, בעקבות המלחמה, ממפים ארגון המיילדות ומד"א את כלל יישובי הצפון בהם ישנן נשים הרות, מהגולן ועד נהריה, על מנת לחבר בין מיילדות שלוקחות חלק בפרויקט לנשים הרות, לפי קרבתן הגיאוגרפית, כך שתהיה מיילדת כוננית שתוזנק על ידי מד"א באירועי לידה בשגרה ובחירום.

מאז ה-7.10 ועד ל-07.07.2024 צוותי מגן דוד אדום פינו מהגליל המערבי, הגליל העליון ומהגולן 359 יולדות לבית החולים.

במסגרת שיתוף הפעולה עם ארגון המיילדות, מד"א צייד מיילדות בציוד הנדרש על מנת לקבל לידה בטוחה מחוץ לכותלי בית החולים וטיפול במצבי חירום בילוד ובאמו. פרטי המיילדות הוטמעו במערכות השליטה והבקרה של מגן דוד אדום, כך שבעת חירום המערכת תזניק אותן באופן אוטומטי.

בשיתוף ארגון המיילדות נערכו השבוע שני מפגשים מרוכזים, בהם התקיימה הדרכה וחולק ציוד ל-37 מיילדות מגזרת רמת הגולן ומגזרת יישובי מטה אשר. במהלך המפגשים המיילדות קיבלו הדרכה על אופן השימוש בציוד ואופן הזנקתן לאירועי חירום רפואיים בתחום המיילדות.

בהמשך הפרויקט צפוי להתרחב באופן משמעותי גם לגזרות נוספות ברחבי הארץ.

יפעת רובננקו, יו"ר ארגון המיילדות בישראל:

"הייעוד של מקצוע המיילדת הוא להיות לצד הנשים בשגרה וגם בחירום. פרויקט "פותחות ציר" יאפשר היכרות מוקדמת כבר מההריון, בין הנשים ההרות תושבות הצפון שחיות בצל המלחמה לבין מיילדות האזור. ההיכרות המוקדמת בין המיילדת ליולדת, תאפשר טיפול מקצועי והוליסטי ע"י מיילדת, גם במצב שבו הלידה מתפתחת בבית ויש קושי להגיע למרכז רפואי. אני מברכת על שיתוף הפעולה עם מד"א שבזכותו, מיילדות הצפון הצטרפו למערך מתנדבות מד"א, ובכל אירוע של לידה או בעיה גניקולוגית שמתרחשת מחוץ לכותלי בית החולים, יהיו המיילדות הכתובת הראשונה לסיוע".

מנהל מחלקת תגובה מיידית במד"א יוסי חלבי והאחראי על הפרויקט:

"יש חשיבות רבה בקיצור זמני התגובה למגוון מצבי החירום הרפואיים בקהילה. אנחנו שמחים לשתף פעולה עם ארגון המיילדות הישראלי בפרויקט מיוחד להענקת מענה רפואי ליולדות במצבים בהם מסיבה כל שהיא כגון מצב חירום ביטחוני ואסונות טבע או מצג אוויר קיצוני. קיים קושי בנגישות האמבולנס להגיע אליהן או לא ניתן לפנותן לבית החולים".

סמנכ"ל רפואה במד"א, ד"ר רפאל סטרוגו:

"לידה שמסתבכת יכול להסתיים באופן טרגי גם ליולדת וגם לילוד, במיוחד כשמדובר בלידה מחוץ לכותלי בית החולים. כמו בכל אירוע ברפואה דחופה – כשיש בזירת האירוע מטפל מיומן, ובמקרה הזה מיילדת מנוסה, האירוע מתנהל בצורה טובה הרבה יותר וזה מה שעומד בבסיס הפרויקט. שיתוף הפעולה עם ארגון המיילדות בישראל, יאפשר ליולדות להיערך מראש ולהיות בקשר עם מיילדות מנוסות שיגיעו יחד עם צוותי מגן דוד אדום ואף לפניהם ביישובים מרוחקים, בכדי שהמענה ללידות לא מתוכננות יהיה הטוב ביותר."

מנכ"ל מד"א, אלי בין:

"מגן דוד אדום ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל פועל בכל עת על מנת להיות ערוכים לתת מענה רפואי מיטבי לתושבי ישראל, בכל מצב. כחלק מלקחי ה-7.10 והערכות למלחמה בצפון, הקמנו פרויקטים בתוך הקהילה שיסייעו להגיע לכל מי שזקוק בעת חירום. אחד מהפרויקטים הוא פרויקט 'מגן', שבמסגרתו אזרחים בעלי הכשרה רפואית, ואפילו בסיסית, נרתמים להיות חלק מארגון ההצלה הלאומי ויוקפצו בעת הצורך להעניק סיוע רפואי בסביבתם. היום אני שמח להודיע שיחד עם ארגון המיילדות הקמנו את פרויקט 'פותחות ציר', שמתחיל בצפון הארץ ובמקומות המאוימים כמו רמת הגולן ויישובי הגליל המערבי, שבהם יום יום יש ירי טילים. אנחנו במד"א ממשיכים לעשות הכל בכדי שנהיה ערוכים לכל תרחיש. "המיילדות יהוו מכפיל כוח ויוכלו לתת מענה רפואי מקצועי עד להגעת צוות מד"א. אין לי ספק כי היוזמה המשותפת של ארגון המיילדות עם מד"א תסייע להביא חיים חדשים לעולם בבטחה ואף צפויה להציל חיי ילודים ויולדות."

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נשים בלבד לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: דוברות מד"א

דילוג לתוכן