פתח תקווה – תרחיש חירום בבית חולים: תרגיל חומרים מסוכנים בבילינסון

דליפה מדומה, לוחמי אש, צוותי רפואה ומוכנות לאירוע אמת במתחם הרפואי הגדול בארץ

היום (יום ראשון) התקיים תרגיל רחב היקף של לוחמי האש מתחנת פתח תקווה בבית החולים בילינסון, במטרה לתרגל תרחיש של דליפת חומרים מסוכנים במתחם רפואי פעיל.

במהלך התרגיל דימו הלוחמים אירוע דליפה ממיכל המכיל חומר מסוכן רפואי תוך סיכון לצוותים רפואיים ולמטופלים.
צוותי הכיבוי ביצעו פעולות זיהוי, ואטימה, של החומר המסוכן, בשילוב עם צוותי הביטחון, אחזקת בית החולים וגורמי רפואה לשעת חירום.

התרגיל נערך כחלק מההיערכות השוטפת של מערך הכבאות וההצלה לשמירה על מוכנות ויכולות תגובה מהירה לאירועים מורכבים בתחומי החומ״ס, במיוחד במוקדים רגישים כדוגמת בתי חולים.

מפקד תחנת פתח תקווה, טפסר משנה אלון שבתאי, אמר בסיום התרגיל: “תחנת פתח תקווה משקיעה רבות בהכשרה, באימונים ובשמירה על כשירות מבצעית גבוהה.
תרגילים מסוג זה, בשיתוף מוסדות מרכזיים כמו בית החולים בילינסון, מאפשרים לנו לבחון את שיתוף הפעולה הבין-מערכתי ולהבטיח תגובה מהירה ומדויקת גם ברגע האמת. אני גאה בלוחמי האש על המקצועיות והמחויבות שהם מפגינים מדי יום.”


◼️ חדשות פתח תקווה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: עומר שפירא תיעוד מבצעי

דילוג לתוכן