מבזקים
תגלית נדירה באשדוד: מטבע בן כ – 2,500 שנה מקפריסין התגלה בחוף – הראשון מסוגו בישראל מהנובה ועד השדות שפורחים מחדש: "מרוץ התקווה 2026" יזניק אלפי רצים לעוטף עזה כתב אישום: גבו מאות אלפי שקלים כדמי חסות מבעלי עסקים בבאר שבע מדד הדמוקרטיה המקומית: יבנה בין הערים המובילות בישראל – ועקפה ערים גדולות בעקבות ההצלחה: פסטיבל "רוקדים עם מרקידים" חוזר לרחובות עם שישה ערבי הרקדה בחודש אוגוסט בתום שעות של חיפושים: אותרה גופת גבר בחוף חופית באשקלון 77 שנים אחרי: עצמות סבו וסבתו של חוזה המדינה יובאו לקבורה לצד הרצל בהר הרצל הרצליה נפרדת מרס״ן יובל עזרא ז״ל: היום יובא למנוחות הקצין שנפל בפיגוע בשומרון הקהילה ממשיכה להתגייס: משפחה בת 11 נפשות שאיבדה את ביתה בשריפה בגן יבנה עדיין זקוקה לעזרה הקלה לנהגים בבת ים: ניתן יהיה לבקש להמיר דוחות נת"צ לאזהרה בשורה לתושבי אשקלון? העירייה מבקשת להקפיא את הארנונה גם ב – 2027 763 יחידות דיור חדשות: עלי צפויה להתרחב משמעותית בעקבות קידום תוכניות בנייה שדרות: בן 36 נפצע קשה באירוע אלימות שיבושים בתנועת הרכבות: הופסקה זמנית התנועה בין תל אביב ללוד עופר ומאור מגיעים לאשדוד: מופע חינם בפארק אשדוד ים נתי הגעתי הופעתי מגיעה לשדרות: מופע מיוחד לילדים – הכניסה חופשית אשדוד: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בינוני בתאונה עם רכב באר שבע: צעירה וילד בן שנתיים נפצעו בתאונת דרכים רחפן נפל סמוך לביתו של השר איתמר בן גביר; הנסיבות בבדיקה חשש לטביעה בחוף חופית באשקלון: כוחות גדולים פתחו בסריקות

צה״ל ושב"כ חיסלו את ראש מטה הייצור בארגון הטרור חמאס ואחד מאדריכלי ה-7 באוקטובר

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: מברך את ראש הממשלה ושר הביטחון על החיסול של המחבל ראא'ד סעד בעזה. העובדה שסעד עסק בתכניות לשיקום והתעצמות חמאס, מבהירה שוב את הברור מאליו: לחמאס אין שום כוונה להתפרק מנשקו בעצמו ולהיכנע.

דובר צה"ל ודוברות שב"כ מודיעים כי היום, ה-13 בדצמבר 2025, צה״ל ושב״כ תקפו וחיסלו את ראש מטה הייצור של הזרוע הצבאית בארגון הטרור חמאס ואחד מאדריכלי טבח ה-7 באוקטובר, ראא׳ד חסין סעד.

בשבועות האחרונים זוהו ניסיונות חוזרים ונשנים של ארגון הטרור חמאס להוציא לפועל פעולות טרור, ובהן שימוש במטענים נגד כוחות צה״ל – פעולות המהוות הפרה בוטה של ההסכם, כפי שאירע גם הבוקר. במקביל, צה"ל זיהה ניסיונות של הארגון לשקם את יכולותיו ולהתעצם. המחבל ראא׳ד חסין סעד שחוסל בתקיפה זו, הוביל את התעצמות ארגון הטרור חמאס, וחיסולו מהווה פגיעה משמעותית ביכולת ההתעצמות של הארגון.

סעד היה מאחרוני הבכירים הותיקים שנשארו ברצועה, מילא שורה של תפקידים בכירים והיה מקורב למרואן עיסא, סגן ראש הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס.

בין תפקידיו הקים את חטיבת העיר עזה, פיקד עליה ופעל להקמת הכוח הימי ברצועת עזה. לאחר סיום תפקידו כמפקד חטיבת עזה, מונה לתפקיד ראש מטה המבצעים בארגון, במסגרתו הקים את גדודי הנח׳בה והשתתף בעיצוב ובניית תוכנית ״חומת יריחו״, שעליה התבססו תוכניות חמאס לטבח ה-7 באוקטובר.

בהמשך, מונה סעד לתפקיד ראש מטה הייצור והיה אמון על ייצור כלל סוגי אמצעי הלחימה עבור הזרוע הצבאית של חמאס לקראת טבח ה-7 באוקטובר ובהמשך גם לשיקום יכולות ייצור אמצעי הלחימה של חמאס במהלך המלחמה. סעד אחראי להרג חיילים רבים שנהרגו ברצועה כתוצאה ממטענים שייצר מטה הייצור במהלך המלחמה.

ראא׳ד חסין סעד היווה גורם מוביל בהנהגת הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס בחודשים האחרונים והיה אחראי באופן ישיר על הפרות הסכם הפסקת האש של ארגון הטרור חמאס. כמו כן, במסגרת תפקידו הוביל את המשך ייצור אמצעי הלחימה ברצועה במהלך הפסקת האש.

מערך הייצור של ארגון הטרור חמאס אחראי על ייצור אמצעי לחימה לזרוע הצבאית המשמשים את הארגון.

צה״ל ושב״כ ימשיכו לפעול בעוצמה ובנחישות נגד ארגון הטרור חמאס.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר:

מברך את ראש הממשלה ושר הביטחון על החיסול של המחבל ראא'ד סעד בעזה. העובדה שסעד עסק בתכניות לשיקום והתעצמות חמאס, מבהירה שוב את הברור מאליו: לחמאס אין שום כוונה להתפרק מנשקו בעצמו ולהיכנע.

לכן אני קורא לראש הממשלה: חייבים לחזור בהקדם להילחם בעזה, ולהשיג את מטרת המלחמה המרכזית – השמדת החמאס. עד הניצחון המוחלט.


◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן