מי שנשאר בנתיבות במהלך ראש השנה יכול למצוא בעיר הרבה יותר מעוד גן שעשועים שכונתי. לצד פארק האגם הגדול נמצאים בעיר אתרים שמספרים את סיפורה של נתיבות דרך יהדות צפון אפריקה, דמותו של רבי ישראל אבוחצירא – הבאבא סאלי – וגם שרידים ארכיאולוגיים מתקופות קדומות.
אחת האפשרויות המשפחתיות הבולטות היא פארק האגם. הפארק הוקם כחלק מפיתוח נחל בוהו ומשתרע על עשרות דונמים, עם אגם ביולוגי, אזורי משחק, מתחמי ספורט, פיקניק ושבילי הליכה ורכיבה. עיריית נתיבות מציינת כי במקום נמצאים גם מתקני ילדים ופינת חי.
מי שרוצה להמשיך מאזור הפארק יכול לשלב הליכה לאורך טיילת נחל בוהו, המקיפה את פארק האגם ומתחברת לרשת שבילי ההליכה והאופניים העירונית. העירייה מגדירה את נחל בוהו כחלק משמעותי מהריאה הירוקה המתפתחת של נתיבות.
תחנה אחרת לגמרי היא פארק קק״ל ע״ש הבאבא סאלי. לפי עיריית נתיבות, הפארק מנציח את המורשת הרוחנית והתרבותית של קהילות צפון אפריקה, והעיצוב שלו משלב יסודות אדריכליים אנדלוסיים וצפון־אפריקאיים. בין השבילים והרחבות שולבו שמות ומוטיבים המזוהים עם מרוקו וקהילות האזור, ובמרכז הפארק הוקמה "חמסה" מעצי דקל.
בסמוך נמצא אחד המקומות המזוהים ביותר עם נתיבות – קברו של רבי ישראל אבוחצירא, הבאבא סאלי. עיריית נתיבות מציינת כי לאחר פטירתו הפך המקום לאתר עלייה לרגל, וכי מאות אלפי מבקרים פוקדים אותו מדי שנה לתפילה ולהילולה. מי שמתכנן ביקור בראש השנה כדאי שיבדוק מראש את שעות הגישה המדויקות לימי החג.
למי שמעדיף סקרנות מקומית וארכיאולוגיה, חורבת בוהו ממערב לעיר מסתירה שרידים מהתקופה הביזנטית. לפי המידע העירוני, במקום נמצאו שרידי יישוב, בורות מים, אבני פסיפס, כלי שחיקה ושרידים של בית יוצר לכלי חרס. חלק מהחורבה משולב כיום באזור בית העלמין וציון הבאבא סאלי.
ואפשר לסיים בבית הכנסת אל ג׳רבה, שנוסד בנתיבות בשלהי שנות ה־70 כהעתק של בית הכנסת אל ג׳רבה שבתוניס. לפי עיריית נתיבות, עיצובו הפנימי וסגנון הישיבה בו משקפים את מסורת בתי הכנסת של יהדות ג׳רבה וצפון אפריקה, ובארון הקודש שבעה פתחים.
מאחר שלא פורסמו שעות חג ייעודיות ומעודכנות לכל האתרים, מומלץ לבדוק לפני היציאה אם חל שינוי בשעות הגישה או הפעילות במהלך ראש השנה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








