מבזקים
רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026 אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל? נהגים שימו לב: רמפת העלייה מכביש 42 דרום לכביש 4 צפון תיחסם בלילות

ראש השנה בשדרות ובעוטף עזה: 5 מקומות לצאת אליהם בחג

אגם ונינג׳ה בשדרות, יער בשדות נגב, מסלול טבע בשער הנגב, דרך חקלאית באשכול ומרכז מבקרים בנתיב העשרה: חמש אפשרויות בשדרות וביישובי עוטף עזה לבילוי במהלך ראש השנה. באזור הזה חשוב במיוחד לבדוק לפני היציאה את הנחיות פיקוד העורף ואת עדכוני הרשות המקומית.

מי שמחפש לצאת מהבית במהלך ראש השנה באזור שדרות ועוטף עזה יכול למצוא שילוב של פארקים, טבע, חקלאות וסיפורים מקומיים. הכתבה כוללת אפשרויות בשדרות ובמועצות האזוריות שדות נגב, שער הנגב, אשכול וחוף אשקלון, אבל באזור העוטף כדאי להתייחס לכל יציאה כתלויה גם במצב הביטחוני ובהנחיות המתעדכנות.

בשדרות, פארק המוזיקה הוא אחת האפשרויות הפשוטות ביותר למשפחות. הפארק משתרע על כ־40 דונם ובמרכזו אגם מלאכותי בשטח של כ־3.5 דונם, לצד מתקני משחק, מגרשי ספורט ומתחם נינג׳ה ציבורי. אתר תיירות שדרות והעוטף מציין כי המתחם פתוח לציבור ללא תשלום.

אפשרות נוספת בשדרות היא גן המשאלות, גן משחקים שבו שלושה מבני בטון צבעוניים בצורת חלזונות משמשים גם כמיגוניות. לצד המשחקים והצמחייה, המקום מספר בצורה כמעט בלתי אמצעית את סיפור החיים בעיר שבה מרחב המשחק והמרחב המוגן מתחברים זה לזה.

במועצה האזורית שדות נגב נמצא יער שוקדה, שהפך לאחד מאתרי הטבע המזוהים עם האזור. בפברואר 2026 דיווחה המועצה כי אלפי מבקרים הגיעו ליער במסגרת אירועי הפריחה, והאתר ממשיך לשמש מוקד לטיולים ולפעילות בטבע. בראש השנה כבר לא תפגשו את מרבדי הכלניות של החורף, אבל היער עצמו הוא אפשרות לטיול קצר ולפיקניק באזור.

באזור שער הנגב, אתר תיירות שדרות והעוטף מציין את שביל אור הנר ואיבים כאחד ממרחבי הטבע המקיפים את שדרות. זה מתאים למי שמעדיף מסלול רגוע יותר ופחות פארק עירוני, אך בגלל הקרבה ליישובי העוטף יש לבדוק לפני ההגעה שהגישה לאזור מותרת ושהמסלול מתאים להנחיות הביטחון באותו יום.

במועצה האזורית אשכול אפשר לבחור בדרך השדות שבין גבולות לצאלים. מדובר במסלול נופי־חקלאי המתאים למשפחות, בדרגת קושי קלה ובמשך של כשעה ללא עצירות באתרים. הדרך עוברת בין שטחים חקלאיים ומאפשרת לראות מקרוב את החקלאות של הנגב המערבי.

בחוף אשקלון אפשר להגיע למרכז המבקרים בנתיב העשרה. באתר התיירות של המועצה מפורסם סיור הכולל מפגש עם תושב או תושבת המקום, היכרות עם החיים במושב ותצפית על האזור. מחיר כרטיס רגיל הוא 30 שקלים, ילדים עד גיל 12 נכנסים ללא תשלום, ובשבת מפורסם סיור לקהל הרחב בשעה 10:00 בתיאום מראש.

למי שמעדיף מורשת, גם מוזיאון יד מרדכי במועצה האזורית חוף אשקלון הוא אפשרות נוספת. אתר התיירות האזורי מפרסם פעילות סביב סיפורי גטו ורשה, קרב יד מרדכי ותולדות האזור, ושעות שבת של 10:00–14:00. מומלץ לבדוק מראש אם שעות החג זהות לשעות השבת הרגילות.

בעוטף עזה חשוב במיוחד לא לצאת על בסיס מידע ישן בלבד. פיקוד העורף ממשיך להדגיש כי יש לעקוב אחר ההנחיות הרשמיות, ובאזור התרחשו גם במהלך 2026 התרעות נקודתיות. לפני היציאה יש לבדוק את הנחיות פיקוד העורף, את עדכוני המועצה הרלוונטית ואת מצב הצירים והאתר שאליו מתכננים להגיע.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ פסטיבל דרום אדום

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מועצות - עוטף עזה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של שדרות

לחצו כאן
דילוג לתוכן