
על כך שראש עירית רחובות רחמים מלול, פנה לשרת הקליטה וליו״ר הסוכנות באופן דחוף והודיע להם כי רחובות מוכנה לקליטת יהודי אוקראינה בעיר, בעקבות המצב הבטחוני – כבר סיפרנו לכם. כעת אנו מדווחים כי במחלקת הקליטה העירונית נפתח חמ״ל לאור המצב הרגיש באוקראינה, והם נמצאים בקשר עם כלל הגורמים מהארץ ומהעולם לגבי קליטה ברחובות של יהודים מאיזור המלחמה: משרד הקליטה, סוכנות, קרן הידידות, נתיב, חב״ד וארגונים וולנטריים באוקראינה.
מנהלת המחלקה, אילנה תבורסקי, נמצאת בכוננות מלאה, עם פתרונות שתוכננו מראש לכל תרחיש של ראשונית ומיידית. כך למשל מקומות לינה בהתראה קצרה כמו דירות קלט, תמיכה פסיכולוגית סידור חינוכי לילדים ועוד. עובדי המחלקה עוסקים בימים האחרונים בקבלת תרומות שהגיעו ובמיונן. חשוב לציין כי במידה והמדינה תנתב עולים חדשים מאוקראינה לרחובות – הם יגיעו לטיפול מחלקת הקליטה, שתלווה אותם ותסייע להם. לדברי רחמים מלול, ״אנו חרדים לגורל אחינו הגרים באוקראינה ומתפללים לשלום כל תושבי אוקראינה. רחובות ערוכה ומוכנה לקליטת עולים חדשים מאוקראינה״.

זוהר בלום, יו״ר וועדת הקליטה: ״מחלקת הקליטה העירונית פועלת במצוינות בימי שגרה, וערוכה ומוכנה לקליטת עולים גם בשעת חירום זו באוקראינה״
במידה ומי מהתושבים רוצה לתרום או להתנדב בנושא, אנא צרו קשר עם אילנה, בטלפון 050-5776797
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








