מבזקים
תאונה בלוד: אוטובוס ורכב פרטי התנגשו ברחוב אליעזר קפלן – שני פצועים פונו לבית החולים מטיילת בת 68 מיו"ש חולצה באלונקה בנחל אל על – החילוץ השני בתוך שעות מתחתנים בקרוב? הרבנות משנה את כללי הכתובה: בין 36 אלף ל – 360 אלף שקל האישה הראשונה שניהלה את הספורט ברמלה עושה עוד צעד: ענת ברמי נבחרה להנהלה הארצית 97 קורבנות ומאות אלפי שקלים: בני זוג ממרכז הארץ נאשמים שהתחזו לנציגי חברות ביטוח רגע לפני סגירת הרשימות: ראשות קריית אונו, גני תקווה ושוהם דורשות 50% נשים בכנסת חיפשו חשודים בסילוואן – וגילו מתחת למבנה מערת קבורה מתקופת בית שני אשדוד: עשרות גיטרות, שירים וים – הערב המיוחד חוזר לגבעת יונה אקטואליה, סיפורים וחידושים: שבת של תרבות מגיעה לסינמטק יבנה מהשכול אל היצירה: האמהות שאיבדו את בניהן הפכו את הכאב ליוזמה משותפת נתקלתם? חשש לחייו של בן 38 מקריית מלאכי זכה ב־40 מיליון שקל: "קודם כל אקנה דירה לבן שלי הלוחם" חשש לחייו של בן 38 מראשל"צ בן 50 שרכב על טרקטורון נפצע בתאונה בגן יבנה בת ים: שבעה בתי ספר נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך המשטרה נערכת להפגנה באזור בני ברק – חשש לחסימות ועומסי תנועה תא"ל (מיל') דני שחר מצטרף לישראל ביתנו עבודות הכביש יוצאות לדרך באופקים – כך תיראה התנועה באזור רמלה: הפסקות מים צפויות מחר – אלה השעות אופקים: הרחובות שייסגרו השבוע בעקבות הפסטיבל

רכבת ישראל משדרגת ומכפילה את גודלה של תחנת הרצליה

רכבת ישראל משדרגת ומכפילה את גודלה של תחנת הרצליה, ובונה אולם נוסעים חדש בצדו המערבי של כביש איילון, הסמוך למרכזי המסחר והתעסוקה באזור. זאת כחלק מההיערכות לגידול במספר הנוסעים השנתי הצפוי בעשור הקרוב, מ-70 מיליון נסיעות בשנת 2019 לכ-200 מיליון נסיעות בשנת 2030 וכ-300 מיליון נסיעות בשנת 2040.

רכבת ישראל משדרגת ומכפילה את גודלה של תחנת הרצליה, ובונה אולם נוסעים חדש בצדו המערבי של כביש איילון, הסמוך למרכזי המסחר והתעסוקה באזור. זאת כחלק מההיערכות לגידול במספר הנוסעים השנתי הצפוי בעשור הקרוב, מ-70 מיליון נסיעות בשנת 2019 לכ-200 מיליון נסיעות בשנת 2030 וכ-300 מיליון נסיעות בשנת 2040.

עם סיום העבודות הצפוי בשנת 2026, תורחב תחנת הרכבת בהרצליה גם לצדו המערבי של כביש איילון ויתווספו שני גשרים, כך שתתאפשר גישה ישירה אל תחנת הרצליה, גם מכיוון מרכזי המסחר והתעסוקה הממוקמים ברובם ממערב לתחנה. הדבר צפוי להגביר את השימוש היומיומי של עשרות אלפי העובדים ברכבת, ולסייע בהורדת עומסי התנועה הגדולים בכבישים המובילים למרכזי התעסוקה באזור מדי יום.

הפרויקט כולל הקמת אולם נוסעים חדש לחלוטין, שני גשרים המקשרים בין אולמות הנוסעים ורציפי התחנה אשר יוארכו במסגרת הפרויקט, הקמת חניון חדש לכלי רכב, דו גלגלי ואופניים, ומסוף תחבורה ציבורית. אולם הנוסעים החדש, אשר יהיה נגיש לחלוטין לנוסעים עם מוגבלויות כמו כל תחנות הרכבת, יאפשר זרימת נוסעים משופרת, מהירה ונוחה יותר ויפחית משמעותית את התורים לבידוק הביטחוני בכניסה לתחנה.

לצורך הקמת התחנה החדשה וחיבורה לתחנה הקיימת ולמסילות הרכבת, תבצע רכבת ישראל עבודות הנדסיות באזור התחנה שעיקרן הנפת קורות והקמת גשרים.

לצורך הקמת שני הגשרים שיחברו בין שני חלקי התחנה, נדרשת הנפתן של 17 קורות פלדה באורך 45 מטר ומשקל 80 טון כל אחת. בנוסף, יונפו גם 26 קורות בטון במשקלים הנעים בין 50 ל 75 טון כל אחת. בשל זאת, ומטעמי בטיחות, יחולו שינויים בהסדרי התנועה בכביש 20, במספר מועדים שונים.

ציבור הנהגים מתבקש לא להגיע לאזור ולהשתמש בדרכים חלופיות. מומלץ להיעזר ביישומון WAZE. התנועה במקום תכוון על ידי פקחי תנועה.

 

◼️ הצטרפו לחדשות הרצליה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רכבת ישראל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של הרצליה

לחצו כאן
דילוג לתוכן