שחר אלפי מאורט הנרי רונסון באשקלון זכתה במקום השני בתחרות הביוטכנולוגיה הארצית של משרד החינוך ותקבל מלגת לימודים בטכניון
התחרות השנתית של משרד החינוך בביוטכנולוגיה התקיימה השבוע בפעם השביעית בחסות הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, בהובלתה של פרופ' אילת פישמן, יו"ר ועדת המקצוע לביוטכנולוגיה במשרד החינוך, והמפקחת המרכזת הארצית לביוטכנולוגיה, יהודית דסקלו.
בתחרות זכו שלושה תלמידים, בהם שחר אלפי, תלמידת י"ב במקיף אורט הנרי רונסון באשקלון, שזכתה במקום השני, ואשר המחקר שלה עסק בהשפעת מולקולות במעי על מאפיינים של תאי סרטן.
במקום הראשון והשלישי זכו תלמידים מכפר סבא ומפתח תקווה. שלושת הזוכים יקבלו מלגות לימודים בטכניון.
התחרות מיועדת לתלמידי כיתות י"ב, המתמחים בפרויקט הגמר "יישומים בביוטכנולוגיה" ברמה של חמש יחידות לימוד.
הפרויקט הוא מחקר יישומי ועדכני המתבצע במוסד אקדמי וכולל התנסות מעשית של התלמידים.
לאורך השנה מתקיימים מספר שלבים בתחרות. לקראת השלב הסופי בוחרת ועדה ארצית של צוות הפיקוח בביוטכנולוגיה את חמש העבודות הטובות ביותר, וכותביהן מעפילים לשלב הגמר.
באולימפיאדה מציגים הפיינליסטים את עבודתם בפני ועדת שיפוט הכוללת פרופסורים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון ואת המפקחת הארצית על מקצוע הביוטכנולוגיה.
רם זהבי, מנהל מחוז הדרום במשרד החינוך:
"קיום האולימפיאדה לביוטכנולוגיה בתקופת מלחמה היא עדות לחוסנה של מדינת ישראל ולחוסנה של מערכת החינוך, שגם בתנאים מורכבים ממשיכה לקיים פעילויות שבונות את ההון האנושי העתידי של מדינת ישראל. אלו הם היסודות האיתנים של העם היהודי שמוכיח מדור לדור את כוחה של תקומה".
◼️ לקבוצת חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן
■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן







