מבזקים
ערד: פעוטה בת שנתיים פונתה במצב אנוש לאחר שככל הנראה נפגעה מרכב ראשון לציון: שני צעירים נמשו מהים ופונו לבית החולים אשקלון: גבר כבן 40 נמשה מהים במצב אנוש, צוותי מד"א ביצעו החייאה 200 ק"ג בשר הושמדו וליקויי מס נחשפו בפעילות אכיפה במרחב רותם ערד: ארבעה תושבים נעצרו בחשד למעורבות בקטטה בעיר חילופי הנהגה במערכת החינוך ביבנה: שוש גופשטיין תנהל את בית הספר איינשטיין איו״ש: כתב האישום בפרשת חווארה מציג תמונה שונה מזו שפורסמה לאחר האירוע מאות צעדו במצפה רמון: מצעד הגאווה התקיים תחת אבטחה משטרתית מוגברת מצבור אמל"ח גדול אותר בבור מים סמוך לירושלים; במג"ב מעריכים: יועד לפעילות טרור התיכון לאמנויות בירושלים אירח משלחת בכירה של מנהלות ומנהלי מחוזות חינוך מארצות הברית עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית שבועית לכל המזלות זמני כניסת השבת ויציאת השבת 26-27.6.26; פרשת בלק דרמה במרכז ירושלים: נעצר נער בן 15 החשוד בדקירת קטין במהלך קטטה חשד להתעללות בפעוטות בירושלים: נעצרה מטפלת משכונת הר חומה אסון באתר הבנייה ברמלה: פועל כבן 35 נפצע אנושות לאחר שנלכד תחת פלטת ברזל כבדה קריית גת: נער בן 14 נפצע באורח בינוני לאחר שהתנגש עם אופנוע חשמלי בחומה מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר

שנה וחצי בפועל ופיצוי כספי – עונשו של תושב אילת שפרסם תמונות וסרטונים מיניים בטלגרם

הדבר מבטא את ההוקעה החד-משמעית והברורה של התופעה הפסולה של הפצת סרטונים מיניים ללא הסכמה

השופט שי ברגר מבית משפט השלום באילת גזר על תומר מנוס (31) מאילת, 18 חודשי מאסר בפועל ופיצוי של 5,000 ₪ לנפגעת, לאחר שהורשע בהתאם להודאתו בפתיחת קבוצת טלגרם ייעודית לפרסום תמונות וסרטונים מיניים.

מנוס הודה במסגרת הליך גישור בכתב אישום מתוקן, וההסדר לא כלל הסכמה לעניין העונש. על פי עובדות כתב האישום המתוקן, במהלך שנת 2019 מנוס הקים וניהל את קבוצת הטלגרם "המדרשה". הקבוצה נועדה לפרסום תמונות וסרטונים מיניים בהן נחזות צעירות ישראליות בעת ביצוע אקטים מיניים או תמונות המתמקדות במיניותן, ללא ידיעתן וללא הסכמתן, והפצה של תכנים מיניים בהם נחזות 6 צעירות, לכל הפחות. מנוס פרסם את התכנים ליותר מ400 משמשי הטלגרם שהיו חברים בקבוצה. בגזר הדין, בית המשפט ציין את מידת הפגיעה הגבוהה בזכותן של הנפגעות להגנה על כבודן, על חירותן ועל פרטיותן. בבחינת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, בית המשפט הדגיש לחומרה את ריבוי המעשים; אופן הפעולה השיטתי והמתוכנן, גודל הקבוצה שכללה כ-400 משתמשים ופוטנציאל התפוצה המשני והאינסופי, גילן הצעיר של הנפגעות והנזק לנפגעות. בגזירת העונש בית המשפט שקל לקולה את הודאת הנאשם, נטילת האחריות והבעת החרטה, היעדר העבר הפלילי וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירות. בית המשפט הדגיש את הצורך בהרתעה בסוג העבירות שביצע מנוס והבהיר כי בעבירות מסוג זה יש להפגין גישה מחמירה על מנת להרתיע את הנאשם ואת הרבים.

עו"ד איתי גוהר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה עתר להטיל על הנאשם עונש של 20 חודשי מאסר לצד פיצוי לנפגעות העבירה. כאמור, במסגרת גזר הדין בית המשפט קיבל את עמדת המדינה כמעט במלואה וגזר על הנאשם 18 חודשי מאסר בפועל ופיצוי לנפגעות העבירה.

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי מסר כי: "תיק זה הוא חלק מפעילות אכיפה ממוקדת שביצעה הפרקליטות ביחד עם מחלק הסייבר בימ"ר תל-אביב, כלפי קבוצות ייעודיות בטלגרם להפצת תכנים אינטימיים של קטינות ובגירות ישראליות ללא הסכמתן (עבירות על "חוק הסרטונים"). גזר דין זה מצטרף למספר גזרי דין מחמירים נוספים שניתנו בתיקים אלה בשנים האחרונות. רשויות אכיפת החוק התקדמו באופן ניכר בכל הנוגע להתמודדות עם העבירות על "חוק הסרטונים". גם רף הענישה בעבירות אלה עולה בעקביות, ויש לקוות שיש במאמצים אלה כדי להרתיע ולמנוע ולו חלק מהסיכון והנזק כתוצאה מעבירות אלה."

בפרקליטות מציינים כי נוסף על תיקו של תומר מנוס, בתי המשפט הטילו עונשי מאסר בפועל לתקופות משמעותיות, לצד פיצוייים לנפגעות העבירה גם בעניינם של עידן מיכאלוב מאופקים, רונן שיך מחיפה ואורן עוזיאל מקרית אתא. מאז חקיקת החוק חלה התקדמות ניכרת בכל הנוגע לרף הענישה שנפסק בתיקים המרכזיים בעבירות על "חוק הסרטונים", והדבר מבטא את ההוקעה החד-משמעית והברורה של התופעה הפסולה של הפצת סרטונים מיניים ללא הסכמה.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המשטרה ארכיון

דילוג לתוכן