מבזקים
תביעת ענק נגד עיריית יהוד מונסון על עיכוב פרויקט של 500 דירות הצפון תחת אש – רגע לפני הפסקת האש: פצועים קשה מפגיעות רסיסים קריית עקרון: ההחלטה שעלתה לציבור ביוקר זה מה שעושים בלהבים כדי שהילדים לא יוותרו על ספורט בקיץ יהוד מונוסון משיקה: תמיכה רגשית ולימודית לתלמידים – פעמיים בשבוע גבעת שמואל: מתקפה חריפה על סמוטריץ – "האחרון שיכול להטיף” חשש כבד לחייה של תושבת פתח תקווה בת 56 כמה ברחובות, נס ציונה, יבנה וחולון? נתוני העלייה החדשים נחשפים לקראת יום העצמאות חגיגות העצמאות בת"א יתקיימו במתכונת קהילתית ומצומצמת – ללא זיקוקים וללא ספריי שלג “קפה החברים של עמית” באור יהודה – תכירו את עגלת הקפה שהפכה למפגש קהילתי “מאסטר שף משפחתי” למילואימניקים בגני תקווה תלמידי תיכון במודיעין הפכו את המסע לפולין למיזם הנצחת קהילות שנספו יום העצמאות באשקלון: מתחם מנגלים ייעודי באקו-פארק והגבלות הבערת אש ברחבי העיר תל אביב: “שירים בכיכר” בערב יום הזיכרון – אירוע מוזיקלי מרגש לזכר הנופלים, ישודר בקשת 12 לקראת יום העצמאות: מד״א נערך בכוננות שיא מחקר בסורוקה: מדדים פשוטים בביופסיה עשויים לשפר את זיהוי חומרת סרטן הערמונית כבר באבחון אשקלון: מרוץ WINNER נתנאל חוזר – מאות רצים, אליפות ישראל וצעדת הגיבורים על קו החוף הכה אותה באזור החזה: בן 29 מקריית מלאכי תקף את אשתו ואיים לעיני הילדים בעקבות ויכוח: בן 43 מאשדוד איים על אשתו "אהרוג אותך ואת כולם ואז את עצמי" אירוע מביש בדיור גיל הזהב: בן 67 מאשדוד הצמיד סכין לצווארו של השכן ואיים על חייו

תביעת ענק נגד עיריית יהוד מונסון על עיכוב פרויקט של 500 דירות

חברות נדל״ן דורשות כ – 100 מיליון שקל בטענה שסכסוך מתמשך סביב עבודות הפיתוח תקע במשך שנים פרויקט מגורים, מסחר ומשרדים בעיר

תביעה אזרחית בהיקף של כ – 100 מיליון שקל הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז נגד עיריית יהוד מונוסון, בטענה כי התנהלותה הובילה לעיכוב ממושך בפרויקט נדל״ן גדול בעיר.

את התביעה הגישו חברת גמול יהוד וחברת הבנייה י.ר אחים עזרא. לטענתן, פרויקט המוקם במתחם השלושה ברחוב נורדאו, הכולל כ־500 יחידות דיור לצד שטחי משרדים ומסחר, נתקע במשך שנים בשל מחלוקת בין העירייה לבין חברת לנדקו ייזום, שהייתה אמונה על עבודות הפיתוח במקום.

לפי הנטען, כבר בשנת 2000 נחתם הסכם שלפיו לנדקו תבצע את עבודות התשתית הדרושות במתחם, שלב שנחשב הכרחי לצורך קבלת היתרי בנייה. אלא שלטענת התובעות, ההסכם לא יושם במלואו, והעבודות לא יצאו לדרך, מה שהביא לעצירת הפרויקט ולנזקים כספיים כבדים.

בתביעה נטען עוד כי עם חילופי ההנהגה בעיר, החליטה ראשת העיר דאז, יעלה מקליס, לבטל את הסכם התשתיות עם לנדקו. בעקבות המהלך הזה, כך לפי התביעה, החלו הליכים משפטיים ממושכים בין העירייה לבין לנדקו, בעוד הפרויקט עצמו נותר תקוע.

לדברי התובעות, העירייה הייתה מצויה בניגוד עניינים מובנה: מצד אחד היא הגוף שאמור להעניק את היתרי הבנייה, ומצד שני הייתה צד מרכזי בעימות המשפטי שבלם בפועל את האפשרות לקדם את הבנייה.
עוד נטען כי רק בשנת 2019 ניתן היתר לבניין הראשון בפרויקט, בעוד היתרים לבניינים נוספים עוכבו או כלל לא ניתנו עד היום. לטענת החברות, העיכובים יצרו שרשרת של נזקים, ובהם עלויות מימון נוספות, התייקרות בביצוע, תשלומים ממושכים לבעלי הקרקע המקוריים, אובדן רווחים ופגיעה במוניטין.

בתביעה מציינות החברות כי נמנעו במשך תקופה מהגשת ההליך, בין היתר מחשש לפגיעה נוספת בקידום הפרויקט.
ההליך הוגש באמצעות עורכי הדין עזרא יוסף ושי שמש. בשלב זה טרם הוגש כתב הגנה מטעם העירייה.

מעיריית יהוד-מונוסון נמסר, כי: "העירייה קיבלה לידיה היום את כתב התביעה. מעיון ראשוני בתביעה נראה, כי התביעה חסרת כל בסיס עובדתי ומשפטי. העירייה תגיש את תגובתה לבית המשפט."


◼️ חדשות יהוד מונוסון בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן