מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

תושבי אילת מוזמנים להציע שם חדש לרחוב דרבן

על רקע הצהרותיו האנטישמיות של נשיא דרום אפריקה והאשמת ישראל בפשעי מלחמה, מודיע לנקרי על חיפוש אחר השם שיחליף את רחוב דרבן

דרבן אאוט? מה יהיה אין? ימים יגידו.

ובכן, בהמשך להחלטת ראש העירייה אלי לנקרי להשעות את הסכם ״ערים תאומות״ עם העיר דרבן שבדרום אפריקה ולבטל את שם הרחוב הקרוי על שמה, על רקע הצהרותיו האנטישמיות של נשיא דרום אפריקה והאשמת ישראל בפשעי מלחמה, מודיע לנקרי על חיפוש אחר השם שיחליף את רחוב דרבן.

לנקי: "אני מזמין את התושבים להציע שם חדש לרחוב "דרבן" המקביל לחלקו הדרומי של שטח שדה התעופה הישן, מכיכר התיירות בהצטלבות עם רחוב דרך מצרים ועד לכיכר הרויאל פארק. בהתאם להחלטת ועדת שמות רחובות ומועצת העיר, לא נושאים רחובות אילת שמות של אנשים, לכן אין להציע לרחוב שם של אדם מסויים. השמות שיוצעו בתגובות עד לתאריך 14.01.24 יובאו לבחירה בוועדת שמות רחובות".

כזכור, במכתב ששיגר ראש העירייה לראש עיריית דרבן ציין ראש העירייה, כי העיר אילת משעה את הסכם “ערים תאומות” שנחתם איתה בשנת 1976 וכל שיתוף פעולה, זאת על רקע הזדהות עם האויבים האכזריים שלנו והצהרותיו האנטישמיות של נשיא דרום אפריקה כלפי מדינת ישראל כולל הוצאת הדיפלומטים שלה מישראל.

״הסכם ערים תאומות המסמל ידידות, סולידיות וקשרי חברות בין הערים, הופר דווקא בשעתנו הקשה ואנו חווים ביטול של עקרונות אלו, מצד מי שאמורה להיות ידידתנו״ אמר ראש העירייה וציין, כי אילת לא תקיים קשרים מכל סוג שהוא עם תומכי טרור ואנטישמים.

ראוי לציין, כי בצל המלחמה שלחו רוב הערים התאומות חיזוק לאילת ולישראל כראוי ביחסי תאומות וידידות כולל סיקור אוהד בתקשורת הזרה. בלטה במיוחד העיר קאמן בגרמניה שהציעה גם סיוע.

◼️ לקבוצת חדשות אילת והערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/פלילי לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אלי לנרי אינסטגרם

דילוג לתוכן