בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר היום (שלישי) 10 שנות מאסר בפועל על מקסים סבג, תושב ירוחם, שהורשע בהמתה בקלות דעת של ולדימיר דונדוצ'נקו ז״ל בתאונת דרכים קטלנית בכביש 6, ביוני 2022. בנוסף למאסר, נגזרו עליו מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה למשך 20 שנה מיום שחרורו ופיצוי בסך 100 אלף שקלים למשפחת המנוח.
על פי הכרעת הדין, סבג נהג תחת השפעת קוקאין בכמות גבוהה, ביצע פניית פרסה אסורה ועלה לכביש 6 כשהוא נוסע נגד כיוון התנועה. הוא המשיך בנסיעה לאורך כ־1.8 קילומטרים, במהירות מופרזת ותוך אילוץ כלי רכב לסטות מדרכם, עד שהתנגש בעוצמה ברכבו של דונדוצ'נקו, שנסע כחוק. כתוצאה מההתנגשות נהרג הנהג.
סבג הורשע לאחר ניהול הליך הוכחות, בעבירות של המתה בקלות דעת, נהיגה בשכרות ונהיגה בכיוון הפוך בכביש חד־סטרי. את התיק ניהל עו״ד דודי ענבר מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי).
לאחר מתן גזר הדין מסר עו״ד ענבר: ״סבג נטל קוקאין והכניס עצמו ביודעין למצב של סיכון, כאשר עלה על ההגה תחת השפעת סמים קשים. הוא נסע בפראות נגד כיוון התנועה בעורק תחבורה ראשי, ונהג ברכבו כבנשק דרוך עד שקיפח את חייו של אדם תמים והחריב את עולמה של משפחתו. אנו מחזקים את בני משפחתו של ולדימיר ז״ל, ומקווים שעונש משמעותי שהוטל על הנאשם בגין מעשיו החמורים, ייתן להם מעט נחמה״.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








