מבזקים
סוף טראגי לחיפושים באשקלון: בן 17 אותר ללא רוח חיים בחוף דלילה שוטרים פשטו על מרוץ גמלים בשטח אש בנגב – שני קטינים ניסו להסתתר בשיחים חג סוכות שמח עם ישראל! מתכון מושלם: עוגת אורז פריכה עם שבעת המינים, ערמונים ועשבי תיבול מחאה מול בלפור: הקפות ושופרות סמוך למעון ראש הממשלה מזג האוויר בסוכות: טפטופים בחוף לצד עומסי חום בדרום ובבקעה שדרות: בת 50 פונתה במצב קשה לאחר שנחנקה בזמן האכילה נתיבות: בן 30 נפצע קשה באירוע אלימות אשדוד: בן 60 נפגע מרכב ברחוב הפלמ״ח כביש 40: שניים נפצעו בתאונה סמוך לצומת שרונים פצועים רבים בתאונה בבת ים משרד החינוך ואינטל חתמו על הסכם לקידום AI ו־STEM – שרה נתניהו הייתה מעורבת בקידום המהלך בישראל חיפושים נרחבים אחר יבגני מיכאילוב; נראה לאחרונה בטיילת באילת הותר לפרסום: רס״ר (מיל׳) נדב קלי ורס״ר (מיל׳) אופק מועלם נפלו בקרב ברצועת עזה ההקלה הייתה קצרה: מחיר הדלק צפוי לזנק ביותר מ – 40 אגורות ולחזור מעל 8 שקלים רמת השרון: שב"ח נתפס על קורקינט החשוד כגנוב – 28 דוחות נרשמו במבצע אכיפה נס ציונה: ילדי כיתה א׳ הכינו שרשרת ענקית שתיתלה בסוכת החיילים רוב תושבי נתניה מרוצים מהעירייה – אז למה הנתון דווקא ירד לעומת לפני עשור? נראו כמו ביצים מפוקחות – אבל החותמות חשודות כמזויפות: 76,800 ביצים נתפסו בדרך לירושלים נתניה: כבר הסתבך עם רשות המסים – ואז עשה זאת שוב; סוכן ביטוח נשלח לשנה בכלא

124 ילדים מתו בשנת 2018 מתאונות שניתן היה למנוע

לפי הדו"ח שמפרסם ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בשנת 2018 נראתה עליה דרמטית בשיעור תמותת ילדים עקב טביעה. כמו כן, יש עליה בתמותה עקב תאונות אופניים

ארגון בטרם לבטיחות ילדים פרסם השבוע דו"ח תמותה לסיכום שנת 2018 ולפיו מתו 124 ילדים ובני נוער מהיפגעות בלתי מכוונת. שיעור התמותה מתאונות עמד על 4.3 למאה אלף ילדים ובני נוער. מניתוח הדו"ח עולה כי שנת 2018 התאפיינה בעלייה חדה במספר מקרי התמותה מטביעה – 36 ילדים ובני נוער טבעו למוות, לעומת ממוצע של כ-16 ילדים ובני נוער בשנים 2015-2017. שנת זו בלטה במיוחד מבחינת מספר מקרי הטביעה בשיטפון (11 מקרים לעומת 0 מקרים בשנים 2015-2017) ובבריכה (12 מקרים לעומת ממוצע של כ-6 מקרים בשנים 2015-2017). בחמש השנים האחרונות, טביעה הינה מנגנון ההיפגעות השני בשכיחותו כגורם לתמותת ילדים, ועומדת בבסיס כ-17% ממקרי התמותה של ילדים ובני נוער בתאונות. בעוד שכ-93% ממקרי הטביעה של בני 5-17 התרחשו במרחב הציבורי, בקרב תינוקות ופעוטות מגיל לידה עד 4 אירעו רק כ-46% ממקרי הטביעה בזירה זו, וכ-52% מהמקרים התרחשו בבית.

אחד המקרים הזכורים היה זה של אביטל נזרית, בתם של הרב אריאל נזרית, המשמש כרב בית הכנסת "עטרת רחל" בשכונת מקוב ורעייתו שירה, רכזת בנות השרות הלאומי באזור רחובות – שתישאר לנצח בת ארבע וחצי. כזכור, ב'בין הזמנים, חובשים ופרמדיקים של מד"א הוזעקו לצימר במושבה מגדל, שם התארחה המשפחה והחלו לבצע באביטל הקטנה פעולות החייאה. תוך כדי הטיפול הרפואי פינו אותה למרכז הרפואי פדה-פוריה בטבריה – שם נאלץ הצוות הרפואי לקבוע את מותה. "היינו לידה כל הזמן, היא נכנסה למים רק עם גלגל הצלה ושני מצופים, היא כנראה החליקה בלי שאף אחד ישים לב, מה שמוזר זה שאף אחד לא שמע אותה", סיפר אביה לכלי התקשורת שסיקרו את האסון הכבד.

גורם תמותה נוסף שנמצא בעליה הן תאונות אופניים בכלל, ואופנים חשמליים בפרט. שנת 2018 היא השנה השלישית ברציפות המתאפיינת במספר גבוה של מקרי תמותת ילדים כרוכבי אופניים בתאונות דרכים. בכל אחת מהשנים 2016-2018 נהרגו בממוצע 7 ילדים ובני נוער כרוכבי אופניים בתאונות דרכים, בהשוואה לממוצע של כ-2 ילדים בשנים 2013-2015. בשמונה מתוך 22 (כ-36%) המקרים שאירעו בשנים 2016-2018 רכב הילד הנפגע על אופניים חשמליים, לעומת 0 מקרים בשנים 2013-2015.

לצד אלו, יש גם בשורות טובות: שנת 2018 התאפיינה בירידה במספר מקרי התמותה של ילדים ובני נוער מנפילה: 4 מקרים לעומת ממוצע של כ-10 מקרים בשנים 2015-2017.

 

תינוקות ופעוטות מתים יותר

מבחינת מקרי התמותה בחמש השנים האחרונות עולה שקבוצת הגיל אשר נמצאת בסיכון מוגבר לתמותה מהיפגעות בלתי מכוונת היא של תינוקות ופעוטות מגיל לידה עד 4, הנושאים בנטל של כ-44% ממקרי התמותה (פי 1.4 מחלקם היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער). קבוצת הגיל השנייה מבחינת שיעור התמותה, היא של בני  הנוער בגילאי 15-17 הנושאים בנטל של כ-26% ממקרי התמותה בחמש השנים האחרונות (פי 1.8 מחלקם היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער). הסיכון של בן נוער בגילאי 15-17 למות כתוצאה מהיפגעות בלתי מכוונת גבוה פי 3.4 מהסיכון של ילד בקבוצת הגיל 5-9, ופי 3.1 מהסיכון של ילד בקבוצת הגיל 10-14. בני 15-17 בולטים במיוחד מבחינת סיכון התמותה בתאונות דרכים: קבוצת גיל זו נושאת בנטל של כ-35% מכלל מקרי התמותה מתאונות דרכים בשנים 2014-2018 (פי 2.5 מחלקם היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער).

מרבית התאונות המובילות לתמותה מתרחשות בדרכים ובבית, שחלקן מסך מקרי התמותה הינו כ-37% וכ-35%, בהתאמה. לצד זאת, בשנת 2018 חלה עלייה באחוז מקרי ההיפגעות אשר התרחשו בזירה 'מרחב ציבורי' והובילו לתמותה: 26% לעומת ממוצע של כ-15% בשנים 2015-2017. זאת, עקב מקרי הטביעה המרובים. בקרב ילדים (יהודים), שלוש הסיבות העיקריות לתמותה בבית ובחצר הבית הינן: טביעה (19%), חנק (18%) ונפילה (12%).

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים התייחסה לנתונים ואמרה: "לצערנו אנו סוגרים את שנת 2018 כאשר 124 משפחות בישראל שבורות וכואבות לאחר שאיבדו את ילדם בתאונה שניתן היה למנוע. אלו 124 ילדים שהוריהם כבר לא יוכלו לחבק אותם ולראות אותם מתבגרים וגדלים. אין דרך לתאר את עוצמת הצער שאנו חשים עבור כל משפחה שכזו. הניסיון מלמד שמודעות, הקפדה על כללי בטיחות פשוטים והשגחה הן הכלים הטובים ביותר למניעת היפגעות ילדים. אנו, בארגון בטרם, פועלים לילות כימים יחד עם השותפים שלנו להעלאת המודעות ולמניעת תאונות הילדים. אני קוראת להורים לגלות אחריות, להניח בצד את מסיחי הדעת, לוודא שהבית בטוח לילדים ולהכיר את הנחיות הבטיחות על מנת להגן על ילדיהם. כולי תקווה שבשנת 2019 נצליח להציל את חיי הילדים".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן