מבזקים
יוצאים לדרך: "הסל של ישראל" יושק ב־15.4 ויביא להוזלה של למעלה מ-30% ומאות שקלים בכל קניה כתב אישום נגד תושבת רחובות בגין בנייה לא חוקית והשתלטות על שטח משותף כתב אישום נגד בן 31 בגין החזקת סכין ברחוב בקריית גת אשקלון: כתב אישום חמור נגד בן 24 בגין סיוע להתפרצות מתוכננת לבית וגניבת רכוש "אגיד לך מה לעשות": בן 67 נאשם בתקיפת רופאה בבית החולים "אסותא" באשדוד אחריות וערבות הדדית: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות גם בכפר סבא בשורה לנוסעים: טיסות הפנים בקו נתב"ג–אילת חוזרות לפעילות החל ממחר בין רסיסים לזכויות: עו"ד הגר גרטי זדה מרמת גן, שמצאה את עצמה בחזית הבירוקרטיה מלמדת אתכם איך לא להפסיד כסף החלטה באחריות ובסולידריות: בוטלו חגיגות העצמאות ההמוניות בראש העין טרגדיה: יהושע ראם ז"ל, תלמיד ישיבה מבאר יעקב, אותר ללא רוח חיים במעיין עין עקב שר הביטחון כ"ץ בלבנון: חושף את מבצע 'מחרשת הכסף' להשמדת תשתיות הטרור אהבה מנצחת: נטלי ארמה מאשדוד, כבשה את ליבו של דידי הררי לקראת הדרבי: מאות שוטרים נפרסו באצטדיון טדי יניב כהן מונה לראש אגף ציוד בחברת נמל אשדוד בן 20 מקריית גת מואשם בגין החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית בין אחריות ביטחונית לשיקול דעת תקציבי: ראש עיריית באר יעקב דוחה את ההחלטה על חגיגות העצמאות חוסלה חוליית מחבלים במרכז הרצועה שהשתתפו בחטיפות מ־7 באוקטובר בן 77 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע באר שבע תציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בעצרת מרכזית שתשודר ללא קהל אשדוד מצמצמת חגיגות: אירועי העצמאות לא יתקיימו במתכונת המונית השנה

29 שנה אחרי: תלמידות 'יצחק רבין' תיארו את סיפור הצלתו של המורה ערן רוזן

ערן רוזן – מחנך מוערך ומורה לאנגלית בבית הספר אורט על שם יצחק רבין – הוזמן כאורח לתוכנית הבוקר 'פאולה וליאון' על מנת לספר את סיפורו המיוחד ועל הפרויקט המרגש במרכזו שלוש תלמידותיו ממגמת תקשורת בבית הספר – נופר מלכה, טליה בן אדיבה ונוי חיימוביץ – צילמו סרט מיוחד על אירוע טראומתי מעברו של ערן באותו בוקר ממרץ 1992.

ערן היה אז תלמיד תיכון שהגיע למועדון "זמן אמיתי" בתל אביב עם יתר תלמידי השכבה שלו כדי לחגוג את  חג פורים. בעודם ממתינים בכניסה הגיע למקום מחבל חמוש בסכין והחל לתקוף את התלמידים. בפיגוע שניים נרצחו ו-18 נפצעו. חייו של ערן ניצלו בזכות תושייתו של דוד ימין, לוחם מג"ב.

התלמידות  צילמו, הפיקו וערכו את הסרט שהפך לתיעוד מרגש ויוצא דופן. הן ערכו תחקיר מקיף ועיקש וגילו ולאחר עבודה מאומצת את זהותו של אותו אדם שהציל את חיי המורה. ערן והתלמידות יצאו למפגש מרגש בו נסגר מעגל -מציל וניצול נפגשו, ערן הנרגש לא יכול היה לעצור את דמעותיו ואת תחושת הפורקן שבאה לאחר טראומה לא פשוטה שליוותה אותו מנעוריו.

לדברי מנהלת בית הספר, מרי שפונט: "מגמת התקשורת בבית ספרנו קוצרת שבחים ופרסים רבים. מורי המגמה משקיעים רבות בתלמידים והתוצאות ניכרות לעין. תלמידי המגמה אינם חוששים לעסוק בנושאים חברתיים רגישים ומורכבים ומרגישים נוח עם המורים ובינם לבין עצמם. הסיפור של ערן הוא סרט מרגש ונוגע ללב ואני גאה בתלמידות שהשקיעו ובצעו עבודת תחקיר המאומצת ויצרו תוצאה מרגשת ומקצועית. אני גאה בערן שצמח ממשבר מאוד גדול והפך לאיש חינוך המעורר השראה בתלמידיו ולמורי המגמה – עמירם רומם קיוית  דגורקר על הובלה ועבודה  מסורה".

דילוג לתוכן