מבזקים
שלושה קציני צה"ל נפצעו בקרבות בדרום לבנון, שניים מהם באורח קשה סגירת מעגל מהירה באשדוד: נעצר חשוד בהצתת רכב הלילה בעיר זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב

ד"ר אמיר רבהון: "חשוב לבצע בדיקת HPV – גם בתקופת הקורונה"

לכבוד יום הסרטן הבינלאומי, ד"ר אמיר רבהון, רופא הנשים המחוזי במאוחדת – מחוז דרום, מסביר כי ניתן להפחית בצורה ניכרת את שיעור החולות בסרטן צוואר הרחם בעזרת בדיקת HPV לזיהוי ווירוס הפפילומה ומתן חיסון. לדבריו, "גם בימי קורונה מומלץ להיבדק ולהתחסן. ניתן למגר את סרטן הרחם על ידי מתן חיסון וביצוע בדיקות סקר לזיהוי מוקדם של מצבים טרום סרטניים בצוואר הרחם"

סרטן צוואר הרחם – גם אם לא מדברים על כך מספיק, הוא הרביעי בשכיחותו בעולם בנשים לאחר סרטן שד, סרטן המעי הגס וסרטן ריאה. בישראל הוא פחות שכיח בהשוואה לעולם אבל מידי שנה מאובחנות בארץ כ-270 נשים עם סרטן צוואר הרחם וכמחצית מהן עלולות לצערנו למות מהמחלה.

לדברי רופא הנשים המחוזי במאוחדת מחוז דרום, ד"ר אמיר רבהון – מומחה ליילוד, גינקולוגיה ופריון, "לפני מספר חודשים הוכנסה למאוחדת בדיקה לזיהוי וירוס הפפילומה – HPV במקום משטח הפאפ בו השתמשו במשך שנים רבות. זיהוי הוירוס מתאפשר בבדיקה פשוטה על ידי לקיחת משטח מצוואר הרחם במסגרת הבדיקה הגינקולוגית הרגילה וביצוע בדיקת PCR לזיהוי הוירוס – כפי שכולנו מכירים מבדיקות הקורונה. ביצוע בדיקה זו כל שלוש שנים מומלץ לכל אשה בגילאים 25-65 ונמצא בסל הבריאות לנשים בגילאים 25-55. לצערי, למרות שהבדיקה מומלצת והיא בסל הבריאות רק כ-52% מהנשים עומדות בהנחיה לבצעה כל 3 שנים".

לדברי ד"ר רבהון, "אמצעי נוסף העשוי לסייע בהקטנת הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם הוא החיסון כנגד זני ה-HPV הקשורים להיווצרות סרטן צוואר הרחם. החיסון ניתן כיום לבנות ובנים בכתה ח' במסגרת תכנית החיסונים בבתי הספר. כמו כן החיסון מומלץ גם לנשים וגברים מבוגרים יותר, עד גיל 45. מתן החיסון הוכח כמקטין את שעור הזיהומים ב-HPV ואת שיעור מקרי סרטן צוואר הרחם, ולכן מומלץ מאד לקבל את החיסון. מתן החיסון בגיל צעיר יעיל יותר מבחינת תגובת מערכת החיסון וגם מאפשר הגנה בפני הוירוס עוד לפני תחילת פעילות מינית שמהווה את גורם ההדבקה".

מהו בעצם סרטן צוואר הרחם?

"מדובר במחלה שמתפתחת בעקבות זיהום בזנים מסוימים של וירוס הפפילומה (HPV). לוירוס הזה, שהוא מאוד שכיח, יש המון זנים אולם יש זנים מסוימים אשר קשורים לסיכון לפתח סרטן בצוואר הרחם בעתיד. כיום, כאשר אנו עושים את בדיקת המשטח בצוואר, אנו בודקים למעשה האם ישנה נוכחות של אותם זנים שהם בסיכון גבוה להתפתחות מצב טרום סרטני וסרטן בצוואר הרחם. אם אין – מצוין וממשיכים בבדיקת סקר כל 3 שנים, אם יש – נכנסים למסגרת טיפול ומעקב לפי הצורך. חשוב לציין כי ביכולתנו להקטין בצורה משמעותית את מספר מקרי סרטן צוואר הרחם באמצעות שתי דרכים: מניעת התפתחות הסרטן על ידי זיהוי הדבקה בוירוס בשלבים מוקדמים ומתן טיפול מתאים ומניעת הדבקה בוירוס ה-HPV על ידי מתן חיסון. אני ממליץ להיוועץ ברופאי הנשים בנוגע לקבלת החיסון וממליץ לבצע בדיקת סקר ל-HPV כל 3 שנים החל מגיל 25".

"חשוב להבהיר", מוסיף ד"ר רבהון, "כי מהשלב שהייתה הדבקה בוירוס ועד שחלילה יתפתח סרטן צוואר הרחם – מדובר בתהליך שייקח לפחות 8-10 שנים. המשמעות היא שיש לנו זמן רב לזהות מצבים טרום ממאירים ולטפל בהם בטרם יתפתחו לסרטן. לכן כה חשוב ללכת להיבדק משום שהיכולת שלנו לזהות אותו בשלבים מוקדמים טרום סרטניים גבוהה ביותר. יותר מכל סוג סרטן אחר שיש ביכולתנו לזהות באבחון מוקדם. אני ממליץ לכל אשה להקפיד על ביצוע בדיקת HPV כל 3 שנים. הבדיקה היא פשוטה, מתבצעת על ידי רופאי הנשים ובזמינות גבוהה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן