מבזקים
סוכות במוזיאון האדם והחי ברמת גן: אופנה, בעלי חיים וסדנאות לכל המשפחה תושב אשקלון נאשם במתקפת סייבר על 26 חברות: חדר למחשבים, הפעיל מצלמות ואסף מידע רגיש סמוך לגן יבנה: רוכב אופנוע בן 58 נפצע בינוני בתאונה עם מונית מה קורה לילד שנשאר בחוץ? שלוש תערוכות חדשות ברמת השרון עוסקות בחרם רכב הוצף והוגדר "אובדן להלכה": התביעה נגד עיריית באר שבע לקראת ראש השנה: עובדי אינטל ארזו 550 מארזי מזון למשפחות בקריית גת כתב אישום נגד תושבי הנגב: תחמושת שמכר אחד מהם שימשה לפי הפרקליטות בפיגוע ירי גאווה יבנאית: סמל ש' נבחר למצטיין מפקד גדוד הלוחמה האלקטרונית מה עשה תושב רחובות אחרי שחיבר את הטסלה לעמדת הטעינה? כתב אישום יוגש נגד תושב הדרום שאיים לרצוח את אמו וחזר שוב ושוב לביתה "לכי תכיני לה לאכול": האישום נגד בן הזוג שלפי הנטען משך בשערה קריית גת: ארנק נגנב מקשישה בסופר – המשטרה איתרה את החשודה והשיבה את הרכוש רחובות: מתחם טלר – ביל״ו יהיה הראשון בישראל שישוקם במסלול החדש למתחמי הרס מתן דיל מסכם שנה ברחובות: "תקציב 2026 מאוזן – מ־2027 נתחיל לראות צמיחה" מבצע באשדוד לקראת חגי תשרי: 13 שוהים בלתי חוקיים אותרו ונעצרו לראשונה בקריית מלאכי: קייטנת ״בין החגים״ תיתן מענה להורים בימי הגשר תושב רחובות מואשם שאיים על אם ילדיו: "ייתן לה כדור בראש" בעקבות ירי במורה סמוך לבית הספר: הלימודים ייפתחו ביום ראשון בשעה 10:00 בית ספר חדש לחינוך מיוחד נפתח ביהוד: מענה לתלמידים עם אפיון נפשי התנהגותי הכירה גברים באפליקציות היכרויות וגנבה מהם שיקים וכרטיסי אשראי: 16 אישומים נגד תושבת נתניה
במה תיאטרלית עם דמותו של זאב ז׳בוטינסקי ברקע, לצד אלמנטים היסטוריים מתקופת חייו

86 שנים אחרי מותו: ז׳בוטינסקי חוזר לבמה בחולון – והרעיונות שלו נשמעים אקטואליים מתמיד

בלי טקס זיכרון ובלי נאומים: הצגה שתעלה הערב בחולון תחזיר למרכז את המנהיג, הסופר ואיש הרוח ואת השאלות שהעסיקו אותו על ביטחון, חירות ואחריות המדינה לאזרחיה
במה תיאטרלית עם דמותו של זאב ז׳בוטינסקי ברקע, לצד אלמנטים היסטוריים מתקופת חייו

86 שנים חלפו מאז מותו של זאב ז׳בוטינסקי, אבל השאלות שהעסיקו אותו נשמעות כאילו נכתבו עבור הוויכוח הציבורי בישראל של 2026: ביטחון, חירות, אחריות אישית, חברה ותפקידה של המדינה בחיי אזרחיה.

אמש עלה ז׳בוטינסקי מחדש על הבמה בחולון, לא במסגרת טקס זיכרון או סדרת נאומים, אלא באמצעות הצגה המוקדשת לדמותו, למשנתו ולרעיונות שהותיר אחריו.

ההצגה שהתקיימה בסמוך ליום השנה לפטירתו וביקשה להציג לציבור דמות רחבה יותר מזו המזוהה בדרך כלל עם המנהיג הציוני והמדינאי.

ז׳בוטינסקי היה גם סופר, עיתונאי, משורר ואיש רוח, שעסק לא רק בשאלת הקמתה של מדינה יהודית אלא גם בשאלה איזו חברה צריכה להתקיים בתוכה.

בין הרעיונות שעמדו במרכז ההצגה נמצאת תפיסת ״ההדר הז׳בוטינסקאי״, שביקשה להציב כבוד עצמי, התנהגות ראויה ואחריות כחלק מדמותו של האדם והחברה.

לצדה הוצג גם אחד הרעיונות החברתיים המזוהים ביותר עם ז׳בוטינסקי – ״חמשת המ״מים״: מזון, מעון, מלבוש, מורה ומרפא.

על פי תפיסתו, חמשת הצרכים הבסיסיים הללו צריכים לעמוד לרשותו של כל אדם ולהוות את הרף הבסיסי לקיומה של חברה מתוקנת.

כמעט תשעה עשורים לאחר מותו, הוויכוחים על גבולות אחריותה של המדינה, ביטחון אזרחיה, חירות הפרט, חינוך, דיור ורווחה עדיין נמצאים בלב סדר היום הישראלי.

הבחירה להחזיר את הרעיונות הללו דווקא לבמת התיאטרון מאפשרת לבחון אותם מחוץ למסגרת הפוליטית המפלגתית שבה הם מוצגים בדרך כלל, ולפגוש את ז׳בוטינסקי גם כאדם שעסק בתרבות, ספרות ובדמותה העתידית של החברה הישראלית.

ראש עיריית חולון, שי קינן, אמר כי מורשתו של ז׳בוטינסקי אינה שייכת רק לעבר: ״המורשת של זאב ז׳בוטינסקי אינה שייכת רק להיסטוריה. היא ממשיכה לעורר מחשבה גם היום. באמצעות התרבות והתיאטרון אנו מבקשים לא רק לזכור, אלא גם לפתוח שיח על הערכים, הרעיונות והאחריות המשותפת שלנו כחברה״, אמר קינן.

86 שנים אחרי מותו, השאלה שההצגה בחולון מציבה אינה רק מה היה ז׳בוטינסקי אומר על ישראל של היום, אלא גם כמה מהשאלות שהעסיקו אותו עדיין נותרו ללא תשובה.


◼️ חדשות חולון והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית חולון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן