מבזקים
זמני כניסת ויציאת חג הפסח לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק ב' אחדות באשדוד: נערך טקס מכירת החמץ המסורתי במעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת חג הפסח: מרחב לכיש השלים את ההיערכות המבצעית חיפושים נרחבים אחר נעדר מנתיבות; נצפה לאחרונה בבאר שבע ניצל את המלחמה כדי לבזוז בתים הרוסים בדימונה: כתב אישום נגד ה"פועל" המתחזה בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "הייתי רוצה לבער את הריכוזיות הממשלתית יתר על המידה": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים רמת גן: מחסן סמים בבניין מגורים נסגר בצו ל-30 יום בזמן מלחמה: ליטא לומדת מיוספטל איך מתפקד “אי רפואי בודד” דרום לבנון: חטיבה 8 חיסלה עשרות מחבלים והשמידה תשתיות רהט: 4 בתי עסק נסגרו מחשש שיפגעו בסכסוך הפלילי פסח בכותל במתכונת חריגה: הציבור לא יורשה להגיע ברכת הכהנים בירושלים תתקיים ללא קהל ובשידור חי נס ציונה: פסח עירוני עם ברד בשכונות ומתחם ענק מתחת לקרקע

אמי"ת המר: מאות תלמידים בחידון תפילין אינטראקטיבי

אירוע שיא אינטראקטיבי נערך היום (רביעי) בבית הספר אמי"ת המר ברחובות, בו השתתפו כ- 600 תלמידי בית הספר.

האירוע חתם מספר חודשים של לימוד עיוני בנושא התפילין, בהובלת כולל האברכים שהוקם השנה ע"י הגרעין התורני "אורות חנן" ושפועל בתוך ביה"ס.

במהלך האירוע נערך חידון נושא פרסים. השאלות הוצגו על גבי מסכי ענק, כאשר כל תלמיד מפעיל שלט אלקטרוני מתקדם שבאמצעותו הוא עונה על השאלות ומבחין און-ליין בנקודות שקיבל ובדירוג שלו מול 600 המשתתפים הנוספים.

התלמידים שהגיעו למקומות הראשונים היו אלו שהפגינו את הידע המדויק ובזריזות הרבה ביותר. הפרסים שהוענקו לזוכים בחידון היו רחפנים, מערכות סטריאו ואביזרי מדיה שונים.

שלט לכל תלמיד

הרב רפי מימון, ראש קריית החינוך אמי"ת המר: "באירוע הסיכום היינו עדים לפירות הלימוד המשותף של תלמידי אמי"ת המר עם אברכי כולל אורות חנן בנושא התפילין. התלמידים הראו בקיאות רבה ונדירה בהלכות תפילין, האווירה הייתה תחרותית ושמחה וממש חשו באוויר "מלחמתה של תורה". כמובן, התלמידים המנצחים זכו בפרסים יקרי ערך, אך הערך הגדול ביותר הוא קביעת העתים לתורה מתוך חיבור להלכה ולמעשה. אשרינו שזכינו!"

אמיתי כהן חבר מועצת העיר: זכות גדולה היא לנו להקים כולל אברכים המשלב גם לימוד וגם עשייה משמעותית בבית הספר. הכולל הזה הינו כולל ייחודי אפילו ברמה הארצית וזאת מכיוון שהוא משלב 10 בחורים מהמגזר החרדי והדתי לאומי הלומדים על אותו ספסל לימודים באחדות נפלאה ומראים איך כל ההבדלים והפערים החיצוניים לא רלוונטים. נמשיך לתמוך בכולל חשוב זה שהוא בשורה לעיר כולה. ברצוני להודות לסגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך מר זהר בלום על תמיכתו ועזרתו הרבה. לרב רפי מימון ראש הקרייה החינוכית אמי"ת המר. לארגון אורות בצוותא בראשות הרב יהודה פולישוק ולכל השותפים. עלו והצליחו."

רונאל ביבי מנהל המכינה הקד"צ והגרעין התורני בקריית משה: "משמח לראות את פירות ההצלחה של הכולל הייחודי שפתחנו השנה. אחדות נפלאה שפורצת את כל המחסומים. נתון נוסף המייחד את הפעילות והנתינה זאת העובדה שכל בוקר מתחיל בלימוד משותף של האברכים ותלמידי בי"ס ורק לאחר מכן האברכים מתפנים ללימוד שלהם. ברצוני להודות לראש הכולל הרב אבישי מייטליס ולרכז ר' תומר אילוז על פעילותם במהלך השנה כולה ובפרט באירוע המדהים הזה."

דילוג לתוכן