מבזקים
הכבשים שנגנבו ממכון המחקר אותרו בנגב: שלושה נאשמים בפרשה שמטלטלת את המכון הוולקני פיצוץ קטלני בנתיבי איילון: אישה נהרגה ברכב סמוך למחלף חולון – התפתחות באר שבע: צו איסור פרסום הוטל על חקירת פיצוץ הרכב יבנה מצדיעה למילואימניקים: שלטי חוצות וערב הוקרה למשפחות שנושאות בנטל אשקלון צעדה עם ידידי ישראל: מצעד העמים התקיים בעיר אשקלון מגבירה אכיפה: טרקטורונים וכלים חשמליים על הכוונת בת ים לפני שנת ה – 100: תלמידי כיתות ט׳ הציגו פתרונות לעיר של המחר אופקים פותחת דלת להייטק: מחזור נוסף בקורס QA יצא לדרך אשקלון: שיקום חוף בר כוכבא נכנס לשלב חדש גבעתיים חוגגת גאווה: עשרות אירועים, כנס הורות גאה ופעילויות למשפחות ישיבה תיכונית חדשה תיפתח בכפר תפוח מפכ״ל המשטרה באילת: “מרחב ייחודי שאין דומה לו בישראל” מחדל המים בערבה: פעילות תחזוקה לקידוחים בירדן בוטלה ברגע האחרון אשקלון ונתיבות מסירות חסם בנייה: מקורות תקבל אחריות על מכוני טיהור השפכים ויכוח בין נערים הסתיים בתקיפה קשה בחניית מסעדה בשפלה אור יהודה עולה ליגה: שתי קבוצות הנערים העפילו לליגה הארצית פיצוץ רכב באיילון סמוך למחלף חולון: נקבע מותו של אדם אושרו אלפי יחידות דיור בגבעות יהודה ושומרון, בהר ברכה ובקריית ארבע כביש 20 סמוך למחלף חולון: רכב התפוצץ, אדם במצב אנוש בית שמש בונה את שנת הלימודים הבאה: 230 כיתות חדשות בדרך

מדריך לט"ו בשבט: כך תשמרו על בריאותכם

במד"א מדגישים כי בכל מקרה של חנק כל שניה היא קריטית.

ראש השנה לאילנות חל ביום ראשון, ט"ו בשבט במסגרתו יערכו ברחבי הארץ אירועים הכוללים נטיעות, שתילות ואכילת פירות יבשים. מגן דוד אדום מפרסם הנחיות זהירות ובטיחות, על מנת לשמור על בריאות הציבור ולחגוג את החג בצורה הבטוחה ביותר.

כמדי שנה, מתקבלות בקו החירום 101 של מגן דוד אדום קריאות לטפל במקרים של חנק בקרב ילדים קטנים, קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה, כתוצאה מאכילת פיצוחים ופירות יבשים. מצב זה מצריך טיפול מידי להוצאת הגוף הזר מגרונו של הנפגע ובמד"א קוראים לציבור לנקוט בכללי הבטיחות ולפקוח עין כשנותנים פירות יבשים ופיצוחים לילדים קטנים ולקשישים, העלולים חלילה לגרום לחנק. כמו כן, יש לנקוט ביתר זהירות ואחריות בנוגע לאלרגיות בקרב ילדים וסביבתם.

✔️ עקב סכנת חנק, במד"א ממליצים להימנע ואף להרחיק פיצוחים ופירות יבשים מהישג ידם של ילדים מתחת לגיל 5.
✔️ בזמן אכילת פיצוחים ופירות יבשים, יש להקפיד להשגיח על ילדים בגילאים 5 עד 8 שלהם קנה נשימה צר וקיימת סכנת חנק. כמו כן חשוב להקפיד להשגיח על קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה בזמן אכילת פירות יבשים ופיצוחים.
✔️ יש לשים לב כי בזמן שהילד אוכל פיצוחים ופירות יבשים אין הוא מסתובב, משחק או מתרוצץ. עליו לשבת בזמן האוכל, דבר שיפחית את סכנת החנק.
✔️ יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות, להימנע מהשארת פרי בצורת עיגול והקפדה יתרה על לעיסת המזון היטב. יש לתת יתר תשומת לב בהגשת פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות, תאנים מיובשות, משמשים יבשים וכו' עקב מרקמם הדביק שעלול לגרום לחנק וחסימת נתיב אוויר.

במד"א מדגישים כי בכל מקרה של חנק כל שניה היא קריטית.

במידה והמטופל מסוגל לדבר או להשתעל: יש לעודד אותו להשתעל בלבד ובמקביל לחייג למוקד החירום של מד"א בטלפון 101 או דרך אפליקצית 'מד"א שלי'.

במידה והמטופל אינו מסוגל לדבר / אינו משתעל / לא נושם: חייג 101 והישמע להנחיות התדרוך הטלפוני לביצוע החייאה ע"י החובשים ופאראמדיקים מוקד מד"א עד להגעת האמבולנס למקום.

קטגוריות
קבוצת ערים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שאטרסטוק

דילוג לתוכן