מבזקים
ירושלים: פצועים קשה ובינוני כתוצאה מאלימות שני לוחמי צה"ל נפצעו בינוני ושישה קל מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון ראשון לציון: תלמידי ומורי תיכון “אמירים” העפילו לגמר חידון הציונות הארצי מודיעין: עבודות שדרוג נרחבות בעמק איילון דרום מודיעין: נחנך מבנה הקבע החדש של בית חינוך "צלילים" לתלמידים על הרצף האוטיסטי תחרות "הבניין המדוגלל לשנת 2026" יוצאת לדרך באשקלון מאהל הזיכרון והגבורה נפתח בשדרות: עדויות מהשבי, השכול והלחימה במפגשים פתוחים לציבור בגלל מעדן חלב: כך הצילה אחות במרפאה באשדוד את חייה של תינוקת בת תשעה חודשים תל אביב: תערוכה חדשה חושפת את הפצע האישי של המלחמה – מהחזית בעזה ועד הבית שנשבר רגע לפני הדלקת המשואה: חנה לסלאו הגיעה לבית גיל הזהב בת"א והפכה את המקום לבמת פרסים נוצצת בתנאים קשים: עשרות ציפורי בר הוחזקו במחסן תת־קרקעי ביבנה משבר בתחבורה הציבורית: סכסוך עבודה ענפי הוכרז – חשש להשבתות נרחבות גם באשקלון, נתיבות, שדרות, באר שבע וירושלים "שלא על מנת לקבל פרס": התלמיד מאריאל שהפך למלאך השומר של ניצולת השואה מצדיעים לגבורה: לוחמי המשמר הלאומי של מג"ב במפגש מרגש עם שורד השואה צבי פז בבאר שבע כתב אישום חמור: עו"ד מנתניה נאשם באונס וניצול חיילות תמורת “הנחה” בשכר טרחה מחדל המכרזים ביבנה: 27 מועמדים, אפס מנהלים לרשת המרכזים הקהילתיים יום הזיכרון בירושלים: סיורים מודרכים בהר הרצל ללא עלות לקהל הרחב ראש העין מסכמת את מבצע "שאגת הארי": 153 אזעקות, עשרות מבנים נפגעו ותושבים פונו התחזה לעובד עירייה וגנב 18 רכבים: פוענחה פרשיית הונאת הרכב המתוחכמת בקריית גת דרמה על המסילה: אדם נפגע מרכבת סמוך לתחנת לוד

"שינוי מלגת הפריפריה באילת היה מחסל סופית את הסיכויים לקידום התוכנית האקדמית בעיר"

כך לדברי מ"מ ראש העיר מתן בארי שהשתתף בדיון בנושא: "בעקבות דבריי ייקבע דיון באוצר על הרחבת התמיכה באקדמיה באילת"

דיון מיוחד בוועדה לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל, בראשותו של חבר הכנסת מיכאל ביטון התקיים בעקבות הפגיעה בסטודנטים בנגב ובגליל באמצעות סעיף חדש שנכנס לחוק ההסדרים, שביקש לבטל את המלגה לסטודנטים מהפריפריה – מלגה לעידוד חיילים משוחררים ללמוד דווקא בפריפריה ובכך לחזק אותה.

כידוע, הממשלה אישרה את תקציב המדינה ואת חוק ההסדרים בו "התחבא" סעיף קטן עם משמעות גדולה: שינוי מלגת הפריפריה לתבחין כלכלי ולא אזורי, שינוי מסוכן שיכל להביא לסיומה של האקדמיה בכלל יישובי הפריפריה.

למעשה, המלגה העניקה לחיילים משוחררים – עד חמש שנים מיום השחרור – מלגת לימודים לשנת הלימודים הראשונה במוסדות בפריפריה, על מנת למשוך יותר ויותר סטודנטים ליישובים בהם מתקשים למלא את הכיתות, ובכך לעמוד בהיתכנות הכלכלית הנדרשת למוסדות האקדמיים כדי לפתוח כל תואר אקדמי חדש או קיים.

סגן ומ"מ ראש העיר ומחזיק תיק האקדמיה מתן בארי שמע על הדברים מפרופ' יניב ופוריה, וצלצל לח"כ מיכאל ביטון, בדרישה להשמיע דברים בשם האילתים.

בארי הבהיר בדיון את משמעות ההחלטה לרבות הפגיעה בתושבי אילת – אל מול חברי הועדה ונציגי האוצר, ולאחר מאמץ משותף בדיוני הועדה, הוחלט לבטל את הגזרה לשנתיים הקרובות.

"שינוי מלגת הפריפריה באילת היה מחסל סופית את הסיכויים לקידום התוכנית האקדמית של העיר אילת. לא הרבה יודעים, אך בעקבות המלגה הזו, 70% מהסטודנטים שלנו בכל המוסדות המתוקצבים, מגיעים ממרכז הארץ על בסיס מלגת הפריפריה, ונותנים את ההזדמנות לתושבי אילת להצטרף לכיתה בה יש כבר ביטחון כלכלי למוסד האקדמי, וכך הכיתה נפתחת. ללא סטודנטים מרחבי הארץ, לא היה לנו כל סיכוי להחזיק מוסדות להשכלה גבוהה באילת, ואני שמח ומודה לח"כ מיכאל ביטון שממש בדקה ה90 אישר לי להצטרף לועדה ולזעוק את זעקתם של תושבי אילת המבקשים באמצעות ההשכלה הגבוהה לשבור את תקרת הזכוכית, לייצר קריירות ואפיקי תעסוקה חדשים שנותנים להם אופק בעיר. יחד איתי הגיע דיקן קמפוס ב״ג, פרופ׳ יניב פוריה, והצגנו את הסכנה הקיומית לכלל הנציגים בדיון.

"אני מודה לח״כ ביטון על שיתוף הפעולה, ולשרי החינוך (יואב קיש), והנגב והגליל (יצחק וסרלאוף) ששלחו נציגים לדיון שבסופו התקבלה ההחלטה להוריד את הנושא מסדר היום! בנוסף, בעקבות דבריי ייקבע דיון באוצר על הרחבת התמיכה באקדמיה באילת".

צילום: ארכיון חדשות 08

דילוג לתוכן