מבזקים
הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80 בן 18 נפצע בתאונה בין רכב למשאית גרר בלוד אופקים: פסטיבל תיאטרוני הרחוב חוזר עם מופעי ענק ואמנים בינלאומיים 6,000 דונם של נטיעות: המדינה יוצאת למבצע ענק בנגב כדי למנוע פלישות ובנייה בלתי חוקית

עסקים בדרום ובשפלה? יש לנו בשורה עבורכם

שר האוצר פרסם תקנות לתשלום פיצויים לעסקים בדרום שנפגעו במבצע 'מגן וחץ'

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', פרסם להערות הציבור את התקנות, שגובשו ברשות המסים, המסדירות את תשלום הפיצויים לעסקים בדרום, עד 40 ק"מ מהרצועה, שנפגעו כלכלית מההסלמה במצב הביטחוני במהלך מבצע 'מגן וחץ'. את מי זה כולל? עסקים הנמצאים בטווח בהם אשקלון, נתיבות, אופקים, אשדוד, קריית גת, קרית מלאכי, גן יבנה, קרית עקרון, מזכרת בתיה, גדרה, יבנה, מועצה אזורית שער הנגב, מועצה אזורית אשכול, מועצה אזורית חוף אשקלון, מועצה אזורית באר טוביה, מועצה אזורית שפיר, מועצה אזורית לכיש, מועצה אזורית גדרות.

על פי התקנות המוצעות תקופת הזכאות לפיצויים היא החל מ-9.5.2023 ועד 13.5.2023 לעסקים מ-7 עד 40 ק"מ מהרצועה, ועד 14.5.2023 לעסקים עד 7 ק"מ מהרצועה. עוד לפי התקנות המוצעות, הפיצויים ישולמו באמצעות 3 מסלולים ירוקים חלופיים: מסלול שכר, מסלול מחזורים ומסלול חקלאים. כמובן, עסקים עד 7 ק"מ יוכלו לבחור לתבוע פיצויים באמצעות המסלול האדום שבתקנות הקבועות, משמע ללא הגבלת סכום לפיצויים. תנאי הכרחי לתשלום פיצויים לעסקים הוא תשלום שכר עבודה לעובדים שלהם.

המסלולים הירוקים המוצעים:

  • מסלול שכר עבודה – בגין אובדן שכר עבודה המשולם לעובדים המתגוררים עד 40 ק"מ מהרצועה ומוצע לקבוע סכום קצוב של 470 ₪ ליום עבודה לכל עובד. מסלול זה רלוונטי בשל היעדרות עובדים המועסקים במוסדות חינוך שנסגרו לפי הנחיות פיקוד העורף, הורים שנעדרו מעבודתם כדי להשגיח על ילדיו וכן עובדים עם מוגבלות ועובדים המתגוררים עד 7 ק"מ מהרצועה.
  • מסלול מחזורים – בגין אובדן הרווחים של העסק לפי הירידה במחזור העסקות, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ועד תקרת פיצויים של 400,000 ש"ח לעוסק. עסקים מענף המסחר והשירותים לעסקים מ-7 עד 40 ק"מ מהרצועה לא יוכלו להגיש תביעה במסלול זה, כי לא הייתה להם הפסקת פעילות של יותר מ-7 ימים.
  • מסלול חקלאים – פיצויים לפי מספר עובדים בשטח החקלאי וקרבתו לגדר המערכת.

התקנות יובאו בהמשך לאישור ועדת הכספים.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "נדבך מרכזי בביטחון ישראל הוא החוסן הלאומי של העורף. תושבי עוטף ישראל מגלים בשנים האחרונות עוצמות מיוחדות של גבורה ויכולת עמידה ומאפשרים לנו כממשלה לפעול בנחישות מול הטרור. החלק שלנו כממשלה הוא לתת להם גב מלא ולוודא שהם לא נפגעים כלכלית. זה מה שאנחנו עושים עכשיו. נמשיך לעמוד לימין תושבי העוטף".

◼️ חדש! לקבוצת החדשות בנתיבות לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת החדשות באופקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בקרית גת והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בקריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה לחצו כאן 

◼️ חדש! לקבוצת החדשות באשדוד לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בגן יבנה לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות ביבנה והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בגדרה והסביבה לחצו כאן 

◼️ לקבוצת החדשות במזכרת בתיה לחצו כאן

◼️ לקבוצת החדשות בקרית עקרון לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן