מבזקים
תושב אשדוד איים על קצינה בכירה במרחב לכיש: "אם צריך לפגוע בשוטרים נפגע" תאונה עצמית במודיעין: נהגת רכב נפצעה בינוני לאחר שהתנגשה בעמוד אסון החניון ברמת החייל: המהנדס חנוך צחר בן ה-91 לא יישלח למאסר בפועל חוויה ברזילאית על המנגל הפרטי שלכם: "קאזה דו ברזיל" פותחת את הקצבייה ליום העצמאות פרשת ה"קצינים והקריפטו": כתב אישום חמור נגד שבעה קצינים בצה"ל ובמשטרה פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל

בשורה: תשלומי הביטוח הלאומי לבעלי עסקים המשרתים במילואים לא יכללו בחישוב לקביעת גובה הפיצויים

הפגיעה בעסק לא תתבטא בהכרח רק בירידה בהכנסות בחודשים שבהם בעל העסק ביצע את שירות המילואים אלא גם בהמשך הדרך, בשל הקושי להשיב את פעילות העסק כבראשונה.

מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ, בעקבות פניית שר האוצר בצלאל סמוטריץ, הנחה את גורמי המקצוע ברשות לתקן את התקנות שיובאו מחר לאישור ועדת הכספים של הכנסת, כך שתשלומי הביטוח הלאומי לבעלי עסקים שמשרתים במילואים לא יכללו בחישוב מחזור העסק לצורך קביעת מידת הפגיעה העסקית במהלך חודשי המלחמה ולא ישפיעו על גובה הפיצויים שיקבל בעל העסק.

לאור ההנחיה, גם בחודש דצמבר 2023, כמו בחודשים אוקטובר ונובמבר 2023, ירידת המחזורים של עסק תחושב ללא התייחסות לתשלומי הביטוח הלאומי לבעל העסק בגין ימי מילואים. זאת, לאור ההכרה כי בשל המלחמה תקופות המילואים הן ממושכות במיוחד, ותשלומי הביטוח הלאומי לבעל העסק אינם מפצים על הפגיעה העסקית הנובעת מהיעדרותו הממושכת מהעסק.

במכתבו למנהל רשות המסים בנושא, ציין שר האוצר כי "בעת שירות מילואים ארוך, כפי ששירתו מספר רב של אנשים במלחמת חרבות ברזל, קבוצת המילואימניקים העצמאיים נפגעת באופן מיוחד, שכן הפגיעה בעסק עצמאי בשל היעדרות בעליו לתקופה ארוכה גבוהה בהרבה מאבדן ההכנסה החודשית האישית של בעל העסק – הכנסה המשולמת על ידי הביטוח הלאומי. הפגיעה בעסק לא תתבטא בהכרח רק בירידה בהכנסות בחודשים שבהם בעל העסק ביצע את שירות המילואים אלא גם בהמשך הדרך, בשל הקושי להשיב את פעילות העסק כבראשונה".

בעקבות פניית השר, ולאחר התייעצות עם גורמי המקצוע ברשות, הורה מנהל רשות המסים להוריד את הסעיף מהתקנות. "עמדת גורמי המקצוע ברשות המסים הייתה כי הנזק שנגרם לעסק שבעליו במילואים תקופה ממושכת, אינו דומה לנזק שנגרם לעסק שבעליו אינם במילואים. זאת, לא רק בשל ההיעדרות הממושכת, אלא גם מכיוון שהבעלים אינם יכולים להכין את העסק ליום שלאחר המלחמה כמו בעלים שאינם במילואים. מסיבות אלה, ובשל החשיבות שבתמיכה במשרתי המילואים שחשיבותם למדינה בימים אלה לא תסולא בפז, הוריתי לגורמי המקצוע לא להביא הוראה זו לאישור ועדת הכספים".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה ועסקים לחצו כאן

צילום: freepik

דילוג לתוכן