מבזקים
ראשון לציון: תקרה קרסה בבניין בן 4 קומות – ארבע דירות פונו טרגדיה סמוך לרהט: ילד בן 7 נהרג בתאונת דרכים אחרי תחקיר "המקור": גל תמיכה באייל רביד – גם בגדרה | "אנחנו מכירים את האדם שמאחורי הכותרות" זמני כניסת שבת ויציאת השבת 18-19.9.26 "כפה עליו להישאר במקלט כשהוא מפוחד ובוכה": כתב אישום בפרשת בן ה־10 מפתח תקווה החל מ־18:00: חסימות כבישים ועומסים סביב טרנר בבאר שבע אחרי שנים של הזנחה: כך מתכננים לשקם את מקווה הבאבא סאלי באשקלון חשדות סביב מסמכי המינוי: יו״ר נתיבי איילון ומנכ״ל עיריית אשקלון לשעבר נדרש לספק תשובות אין לכם בית כנסת קבוע? יותר מ – 400 מוקדי תפילה ייפתחו ביום כיפור ברחבי הארץ 80 שנה ללילה ששינה את הנגב: הסיפור חוזר לבמה בגבעתיים 25 שקל לילד והורה חינם: פעילויות המורשת של פתח תקווה בסוכות עד גיל 12 בחינם: כך ייראה חול המועד סוכות במוזיאונים בבאר שבע מפיק "חברים" הגיע לנובה, כפר עזה ושדרות: "7 באוקטובר חיזק את הזהות היהודית שלי" סוכות בהרצליה: נגרות, אפייה וקסמים בחינם – וגם קארטינג בגובה שלוש קומות חינם בכפר סבא: יומיים של קרקס, משחקי יריד ופעילויות לילדים בסוכות לנהוג בטרקטורון ולהפעיל שופל: עיר הבנייה לילדים ממשיכה בראשון לציון בסוכות סוכות בפתח תקווה: שלוש שעות של קרקס, נינג׳ה, מים ואקסטרים – וכמה זה עולה חינם בסוכות בנתניה: קישוטי סוכה, לוכדי חלומות ו״יער מתוק״ לילדים לא עובדים או צמצמתם משרה מאז 7 באוקטובר? ייתכן שמגיעה לכם קצבה מקרן הפנסיה תקלה מול חוף פלמחים: כטמ״ם של חיל האוויר נפל לים – חיל הים אסף אותו

בשורה לבעלי עסקים המשרתים במילואים

תשלומי ביטוח לאומי לבעלי עסקים המשרתים במילואים לא יובאו בחשבון בחישוב ירידת המחזורים לצורך פיצויים

מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ, בעקבות פניית שר האוצר בצלאל סמוטריץ, הנחה את גורמי המקצוע ברשות לתקן את התקנות שיובאו מחר לאישור ועדת הכספים של הכנסת, כך שתשלומי הביטוח הלאומי לבעלי עסקים שמשרתים במילואים לא יכללו בחישוב מחזור העסק לצורך קביעת מידת הפגיעה העסקית במהלך חודשי המלחמה ולא ישפיעו על גובה הפיצויים שיקבל בעל העסק.

לאור ההנחיה, גם בחודש דצמבר 2023, כמו בחודשים אוקטובר ונובמבר 2023, ירידת המחזורים של עסק תחושב ללא התייחסות לתשלומי הביטוח הלאומי לבעל העסק בגין ימי מילואים. זאת, לאור ההכרה כי בשל המלחמה תקופות המילואים הן ממושכות במיוחד, ותשלומי הביטוח הלאומי לבעל העסק אינם מפצים על הפגיעה העסקית הנובעת מהיעדרותו הממושכת מהעסק.

במכתבו למנהל רשות המסים בנושא, ציין שר האוצר כי "בעת שירות מילואים ארוך, כפי ששירתו מספר רב של אנשים במלחמת חרבות ברזל, קבוצת המילואימניקים העצמאיים נפגעת באופן מיוחד, שכן הפגיעה בעסק עצמאי בשל היעדרות בעליו לתקופה ארוכה גבוהה בהרבה מאבדן ההכנסה החודשית האישית של בעל העסק – הכנסה המשולמת על ידי הביטוח הלאומי. הפגיעה בעסק לא תתבטא בהכרח רק בירידה בהכנסות בחודשים שבהם בעל העסק ביצע את שירות המילואים אלא גם בהמשך הדרך, בשל הקושי להשיב את פעילות העסק כבראשונה".

בעקבות פניית השר, ולאחר התייעצות עם גורמי המקצוע ברשות, הורה מנהל רשות המסים להוריד את הסעיף מהתקנות. "עמדת גורמי המקצוע ברשות המסים הייתה כי הנזק שנגרם לעסק שבעליו במילואים תקופה ממושכת, אינו דומה לנזק שנגרם לעסק שבעליו אינם במילואים. זאת, לא רק בשל ההיעדרות הממושכת, אלא גם מכיוון שהבעלים אינם יכולים להכין את העסק ליום שלאחר המלחמה כמו בעלים שאינם במילואים. מסיבות אלה, ובשל החשיבות שבתמיכה במשרתי המילואים שחשיבותם למדינה בימים אלה לא תסולא בפז, הוריתי לגורמי המקצוע לא להביא הוראה זו לאישור ועדת הכספים".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן