
אמש בסביבות השעה 21:05, הגיע ברכב מכיוון דרום ירושלים, מחבל (24, ג'בל מוכבר) כשהוא חמוש בסכין למעבר מזמוריה. לאחר שעצר את רכבו סמוך לעמדת הבידוק, יצא מהרכב, שלף סכין שהיתה ברשותו והחל לדקור שניים מאנשי כוחות הבטחון שפעלו במקום.
כתוצאה מהפיגוע, השניים נפצעו באורח קל-בינוני (עפ"י גורמי רפואה) והם פונו להמשך טיפול רפואי בבית החולים.
לוחמת מג״ב והמאבטח האזרחי שנדקר על ידי המחבל ועל אף פציעתו, השניים חתרו למגע ונטרלו את המחבל בירי ומותו נקבע במקום. בהמשך, נתפסה הסכין בזירה שעפ״י החשד שימשה לביצוע פיגוע הדקירה.

כוחות משטרה ומג"ב רבים, יחד עם כוחות צה"ל, בפיקודו של מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן הגיעו לזירת הפיגוע והחלו באיסוף ממצאים על ידי חוקרי המשטרה ויחידת הזיהוי הפלילי, לרבות בדיקת הזירה על ידי חבלני המשטרה של מחוז ירושלים.
בהערכת מצב שקיים ממ"ז ירושלים, הנחה מפקד המחוז את מפקדי הכוחות על הגברת דריכות השוטרים ולוחמי מג"ב ברחבי העיר, ריכוזי קהל במהלך סוף השבוע ואתרי בילוי מרכזיים, תוך שציין כי אנו מצויים במציאות ביטחונית מורכבת וערוכים לה סביב השעון תוך פריסה נרחבת בגזרת המחוז.
בנוסף, לאחר שקיבל סקירה על מהלך הפיגוע ותגובתם המהירה של הכוחות, מפי לוחמת מג"ב שניטרלה את המחבל יחד עם המאבטח האזרחי שכאמור נפצע מדקירת המחבל, שיבח ממ"ז ירושלים את תגובתם המהירה תוך חתירה למגע ונחישות, תגובה שהביאה לנטרול המחבל ומניעת סיכון ופגיעה בכוחות נוספים.
בסיום הערכת מצב שקיים ממ"ז ירושלים בזירה, החקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז ירושלים.

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








