מבזקים
עיריית בת-ים מזמינה את הציבור לתערוכה הקבוצתית "גופני" במכון לאומנות בעיר עיריית באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר גבעתיים: יותר מ־150 רקדנים על במה אחת במופע מרגש הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב בבית שמש התשובה לממדאני: בנימין וארקנסו מקימות שדולת מושלים למען יהודה ושומרון יותר ממיליון שקל במזומן ואקדח טעון בפשיטה בדירת הימורים בת"א החשוד ברצח ליה מלכה מכחיש: “ישנתי בבית בזמן האירוע” אשדוד חוגגת 70: מצדיעים למגינים ומספרים את סיפורה של העיר באר שבע: ארבעה קטינים מואשמים ברצח דסטאו צ׳קול מתחת לביתו אשדוד, בת ים ורמלה: המשטרה סגרה עסקים ואתר בנייה בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים הנהלה חדשה למכבי יבנה – אשר שטרית מונה ליו"ר העמותה גבר כבן 70 נמשה מהמים ללא הכרה בחוף הרצל בנתניה אשדוד: הפסידו מכרז, הוציאו את המשאיות – והעירייה מאשימה ב"לקיחת תושבים כבני ערובה" סמוך לירושלים ומעלה אדומים: מטמנות פסולת פיראטיות נהרסו באל – עזריה גבעת שמואל מתכוננת לקיץ: הצללות, גיזום ושדרוג בתי ספר גבעת שמואל משחררת יתושים עקרים: המהלך החדש נגד עקיצות הקיץ חשד להברחת 24 אלף סיגריות אלקטרוניות עם נוזל בירושלים תל אביב: הציצו לחלון המקלחת – ותקפו באכזריות את אב המשפחה שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית והתשתיות נכנסות לשלב מורגש סכסוך שכנים בבאר שבע הוביל לחילוץ עשרות בעלי חיים מבית בעיר
כסף

הודעה חשובה לעסקים שנפגעו בדרום ובצפון

עסקים ביישובי ספר בדרום ובצפון יוכלו להגיש בקשה למקדמות לפיצויים בשל מלחמת "חרבות ברזל" גם עבור ינואר-פברואר 2024
כסף

רשות המסים פתחה  לטובת בעלי עסקים ביישובי ספר בדרום ובצפון את האפשרות להגיש בקשה למקדמה לפיצויים עבור הנזק העקיף שנגרם להם בשל מלחמת חרבות ברזל גם עבור החודשים ינואר-פברואר 2024.

למקדמה זכאים בעלי עסקים ביישובי ספר בדרום ובצפון הארץ שפונו לפי החלטות הממשלה וביישובי ספר באזור קו העימות בהתאם להנחיות התגוננות של פיקוד העורף והנחיות תנועה של פיקוד צפון, ונגרם להם נזק עקיף בשל המלחמה ועומדים בתנאי הזכאות לתשלום פיצויים לפי תקנות מס רכוש, בכלל זה הפסקת פעילות. רשימה מלאה של היישובים המזכים במקדמה מופיעה באתר רשות המסים.

על מנת לקבל את המקדמה, בעלי עסקים שכתובת העסק שלהם באותם ישובים  רק מודיעים  שהם מבקשים מקדמה ומצהירים  כי בהמשך יגישו תביעה (ומסכום הפיצויים יופחת סכום המקדמה). רשות המסים, על סמך הנתונים שבידה, תערוך חישוב בשני מסלולים (שכר ומחזורים) ותשלם את המקדמה המקסימלית (למעט בעלי עסקים מענפים מסוימים שיקבלו מקדמה לפי תחשיב של מסלול שכר).

תקרת המקדמה עומדת על מיליון ₪, וניתן להגיש בקשות למקדמה עד ה-31 במרץ 2024. במקביל, ניתן עדיין להגיש בקשה למקדמות עבור החודשים נובמבר-דצמבר 2023, עד ה-29 בפברואר 2024. עד כה הוגשו 12,333 בקשות למקדמות בגין החודשים אוקטובר-דצמבר 2023. מתוכן, שולמו מקדמות ב-10,085 תיקים בסכום כולל של למעלה מ-1.2 מיליארד ₪.

לפי החוק, בעלי עסקים ביישובי ספר שנגרם להם נזק כלכלי בשל מלחמה יכולים לתבוע פיצוי מלא בגין הנזק הכלכלי שנגרם להם – נזק עקיף. לא פעם, עסקים אלה נאלצים להמתין עד סוף הלחימה על מנת שיוכלו להעריך את מלוא הנזק שנגרם להם ולתבוע פיצויים. מתוך רצון לסייע לבעלי עסקים אלו בהתמודדות עם המצוקה התזרימית, מאפשרת קרן הפיצויים ברשות המסים לאותם עסקים ביישובי ספר, בדרום ובצפון הארץ, להודיע על נזק ולבקש מקדמה לפני הגשת תביעה.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה, הייטק ועסקים לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן